Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiDanska ukinula mogućnost „cijepljenja“ za mlađe od 18, a više ga ne...

Danska ukinula mogućnost „cijepljenja“ za mlađe od 18, a više ga ne preporuča ni mlađima od 50 godina

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Prekasno?

Od utorka, 13. rujna, zdravstvene vlasti u Danskoj više ne preporučuju „cijepljenje“ protiv Covid-19 za osobe mlađe od 50 godina. 

Cilj programa cijepljenja je spriječiti tešku bolest, hospitalizacije i smrti. Stoga će onima koji su u najvećem riziku od zaraze teškim oblikom bolesti biti ponuđeno docjepljivanje. Svrha cijepljenja nije spriječiti infekciju Covid-19, stoga se osobama mlađim od 50 godina trenutačno ne nudi dodatno cijepljenje”, stoji na web stranici danskih zdravstvenih vlasti.

“Osobe mlađe od 50 godina općenito nisu pod posebno visokim rizikom od ozbiljnog oblika bolesti nakon infekcije Covid-19. Osim toga, osobe mlađe od 50 godina dobro su zaštićene od teških oblika virusa, budući da je vrlo velik broj njih već cijepljen i već je zaražen Covid-19. Dakle, u ovom dijelu populacije postoji dobar imunitet.“

Iako se cijepljenje protiv Covida-19 više ne preporučuje osobama mlađima od 50 godina, Danci koji pripadaju ovoj dobnoj skupini, a koji su ranjivi na virus, ipak će moći nastaviti primati dodatn injekcije.

Što se tiče cijepljenja najmlađih, zdravstvene vlasti smatraju da “djeca i adolescenti rijetko obolijevaju od ozbiljnih oblika bolesti uslijed Omicron varijanti Covid-19”. 

Također, od 1. srpnja 2022. godine djeca i adolescenti mlađi od 18 godina više ne mogu primiti prvo „cjepivo“, a od 1. rujna niti drugo.

Foto naslovnica: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije