Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upDeutsche Welle: „Zašto je smrtnost u Njemačkoj trenutno tako visoka?“

Deutsche Welle: „Zašto je smrtnost u Njemačkoj trenutno tako visoka?“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Pitam se, pitam…

Kako piše njemački mainstream medij dw.com, u 2022. u Njemačkoj je umrlo neobično mnogo ljudi u odnosu na prethodne godine,a naročito u listopadu. Prema riječima stručnjaka, to se ne može objasniti samo koronavirusom.

Prema podacima Saveznog zavoda za statistiku (Destatis), u Njemačkoj je u listopadu ove godine umrlo više od 90.000 ljudi, što je 19 posto više od prosjeka za razdoblje od 2018. do 2021. godine, a listopad predstavlja vrhunac onoga što je uočeno i prethodnih mjeseci – visoka smrtnost u 2022.

Zastupnik stranke Alternativa za Njemačku (AfD) u Bundestagu, Martin Sichert, postavio je pitanje o mogućoj povezanosti povećane smrtnosti s „masovnim cijepljenjima protiv korone”, na što „stručnjaci“ odmahuju rukom i tvrde da je i dalje preranko za takve tvrdnje.

Ne želeći priznati kako „cijepljenja“ imaju veze s ovim trendom visoke smrtnosti, Deutsche Welle pokušava sve objasniti „relativno ranim valom zaraznih bolesti“. Naime, kako kaže Jonas Schöley, znanstveni suradnik u radnoj grupi „Zdravstveni status stanovništva” pri Institutu Max Planck:

„Broj umrlih od korone objašnjava samo polovinu onoga što smo imali u listopadu. Za drugu polovinu postoji nekoliko mogućih razloga, a najočitije objašnjenje je to što ove godine bilježimo relativno rani val zaraznih bolesti, jer, za razliku od ranije, u listopadu je već postojao veliki broj respiratornih bolesti, poput gripe. Ono što vidimo su dva sinkrona razvoja: s jedne strane, smrtnost od korone koja je porasla od rane jeseni do listopada, a s druge, zaraze dišnih putova koje su također naglo porasle.”

Schöley, međutim, ukazuje i na to da se broj umrlih može koristiti samo za usporedbe, a ne za pronalaženje uzročno-posljedičnih veza. Na kraju krajeva, samo liječnici koji liječe mogu utvrditi pravi uzrok smrti.

Visoka smrtnost tijekom ljeta – posljedica klimatskih promjena

„Ljeto mi je manje jasno od onog što se dogodilo u listopadu”, kaže Schöley. Nešto od toga se može objasniti toplotnim valovima. „Veza između velikih vrućina i prekomjerne smrtnosti je prilično jasna.” Jedan dio bi se mogao objasniti brojem umrlih od koronavirusa. Ali sve to zajedno – nije dovoljno. „Nije nemoguće pretpostaviti da bismo mogli malo jasnije vidjeti indirektne efekte pandemije”. Schöley pritom misli na mogućnost opterećenja zdravstvenog sustava kao posljedice stresnog razdoblja pandemije. Ali, sve to su samo spekulacije. 

Schöley, međutim, smatra da je veza između cijepljenja protiv korone i većeg mortaliteta gotovo nemoguća. „Kao znanstvenik, želim ostaviti sve opcije otvorenima, ali jednostavno ne vidim tu vezu. Zbog vrlo dobrih istraživanja o efikasnosti i rizicima cijepljenja, nismo ovisni od traženja uzroka u podacima o stanovništvu. Da su cjepiva uzrok povećanog broja smrtnih slučajeva, to bi odavno bilo dokazano u medicinskim i epidemiološkim istraživanjima.“

Za razliku od Deutsche Welle-a i “stručnjaka”, nama su stvari puno jasnije…

Provjeri/dw.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

 1. “Schöley, međutim, smatra da je veza između cijepljenja protiv korone i većeg mortaliteta gotovo nemoguća.”
  ——————-

  pa naravno da on negira da povišena smrtnost ima veze sa cjepivom– zato što je Jonas Schöley, također plaćenićko, režimsko lažljivo govno.
  A Institut Max Planck gdje on radi, je također režimska ustanova, koja se financira državnim novcem, kao i onaj drugi institut Robert Koch.
  Ustvari se institut Max Planck prije 2. svetskog rata do 1948. nazivao Institut Kaiser Wilhem. 1948. je preimenovan u Institut Max Planck. Zato što je Institut Kaiser Wilhelm u Berlinu sudjelovao u zločinačkim nacističkmi programima eugenike i eutanazije u kojima je ubijen veliki broj ljudi. Među onima koji su sufinancirali tada eugeniku i eutanaziju 30-ih godina u nacističkoj Njemačkoj, bili su i Rockefeller, Carnegie i Ford.

  Koliko je “vjerdostojan” ovaj proljev Jonas Schöley, koji sebe naziva stručnjakom, vidi se po tome, što je on nedavno objavio studiju u kojoj je iznio hrpu govana o tome, da se kroz korona pandemiju, navodno smanjio prosječni životni vijek, tojest prosječna očekivana dužina života stanovništva u većini europskih država.

  Radi se ustvari o teroretskoj procjeni, koju je iznio ovaj lažov. Dakle, o nečemu, što će se možda dogoditi u bliskoj budućnosti. Ali se u izvještajima propagandnih mainstreama medija o njegovoj studiji govorilo, kao da je to 100% sigurno, tojest kao da se to već dogodilo. kao da se već smanjila prosječna starost stanovništva

  ta njegova studija je samo gatanje u šalicu kave, i onda je ova “gatara” došla do rezultata, koji odgovara koronaškom režimu: da se prosječni životni vijek, nije smanjio, odnosno neće se smanjiti u skandinavskim zemljama, a u većini ostalih zapdnoeuropskih država će se prosječna dužina života stanovništva, smanjiti samo minimalno. zašto? pa naravno, zato što su sve ove države najprocjepljenije, tojest kako on kaže, najbolje “zaštićene” od fake bolesti korone.

  Ali zato će se prosječni životni vijek, tojest očekivana dužina života, drastično smanjiti u istočnoeuropskim državama. zato što su one puno manje procjepljene.

  ali ono što su činjenice, brutalna stvarnost već sada pokazuje suprotno; da je smrtnost povišena i to drastično, jedino u najprocjepljenijim zemljama… gdje se masovno umire, kao u Australji, Kanadi..itd a i u Njemačkoj… Dakle ovo govno je ustvari napravio tu studiju o navodnom smanjenju prosječne dužine života- samo sa jedinim ciljem- da prikrije i zataška ovo da je u njemačkoj kastastrofalno povišena smrtnost, dok u Bugarskoj i ostalim istočnim zemljam, za koje je ova “gatara” progatala, da će im drastično opasti prosječna dužina života stanovništva, uopće nema povišene smrtnosti..

  Ovaj Jonas Schöley je još jedan drastični primjer drskog, bezobraznog lupeškog režimskog šaralatana u službi koronaša, koji laže a da ne trepne okom, laže protivnoim svim činjenicama.

VEZANO

najnovije