Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiDirektor WHO-a žali se zbog „teorija zavjera“ o Pandemijskom ugovoru

Direktor WHO-a žali se zbog „teorija zavjera“ o Pandemijskom ugovoru

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Podrivanje suvereniteta

Da ne znate ništa o Tedrosu Adhanomu Ghebreyesusu, na osnovu žestine kojom on vodi križarski rat protiv “dezinformacija”, vjerojatno nikad ne biste pogodili da je on na čelu UN-ove zdravstvene agencije – Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a ne neke “službe za istinu” ili „Ministarstva istine“.

Pa opet, s obzirom na njegovu ulogu i ulogu WHO-a u katastrofalno pogrešnoj provedenoj plandemiji – kada su oni koji su bili krivi na nacionalnoj i međunarodnoj razini otkrili “dezinformacije” kao način da diskreditiraju svaku kritiku – to i nije toliko iznenađujuće.

Razlog ovog puta je UN-ov pritisak da zemlje diljem svijeta pristanu na “sporazum o pandemiji”.

Sada Tedros piše:

“Nalazimo se u vremenu u kojem lažne vijesti, laži, teorije zavjere, krive informacije i dezinformacije bujaju.

Postoje pojedinci koji, bez obzira vjeruju li u to iskreno ili ne, šire lažne tvrdnje o sporazumu o pandemiji koji zahtijevaju našu pozornost.

Neki tvrde da će ovaj sporazum potkopati suverenitet zemlje davanjem ovlasti Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO). Tvrde da će WHO moći nametnuti državama karantene ili mandate za cjepiva.

Međutim, važno je jasno naglasiti da su ove tvrdnje potpuno neutemeljene, neistinite, besmislice i nemaju utemeljenja u stvarnosti.

Da budemo jasni, sporazum WHO-u ne daje takve ovlasti.

Snažno pozivam sve zemlje uključene u pregovore o pandemiji da se aktivno suprotstave ovim lažnim pričama. Za njih je važno komunicirati s vlastitim građanima, uvjeravajući ih da ovaj sporazum izričito štiti suverenitet njihove zemlje. Ne bi trebalo biti mjesta
sumnji ili zabuni u ovom pitanju.”

Dokument je osmišljen kako bi uspostavio alate za „rješavanje sljedeće pandemije”, ali nije ograničen na zdravstvene probleme i sve nalikuje kao na pripremu za neku vrstu zlokobnog „konačnog rješenja“, rješenja koje će nas libiti svih preostalih sloboda nad našim tijelima.

Protivnici već mjesecima upozoravaju da sporazum ima za cilj uvesti alate za nadzor, učinkovito olakšati cenzuru i potkopati suverenitet zemlje u procesima donošenja odluka tijekom zdravstvene krize prijenosom niza ovlasti na UN.

Čini se da ova posljednja ozbiljna zabrinutost Tedrosa posebno pogađa.

Postoji mnogo više aspekata gubitka nacionalnog suvereniteta od onih otvorenih, poput izravnog nametanja cijepljenja ili karantena, ali u svom postu Tedros se odlučio usredotočiti na to, da bi zatim kritizirao protivnike tvrdnjom da se radi o “potpuno neutemeljenim i neistinitim besmislicama bez temelja u stvarnosti.”

Neki bi mogli zaključiti da se glavni direktor WHO-a previše buni, no jezik kojim Tedros govori ne dolazi niotkuda. To je obično signal da iza kulisa ne ide baš sve glatko, a ovdje se čini da Tedros pokušava ne samo uvjeriti zemlje o “lažnim vijestima, lažima, teorijama zavjere…” oko ovog pitanja, već ih i navesti da pokrenu propagandu kampanje u korist sporazuma, što prije je moguće.

Tedros to naziva “aktivnim suprotstavljanjem lažnim narativima”.

“Važno im je komunicirati s vlastitim građanima, uvjeravajući ih da ovaj sporazum izričito štiti suverenitet njihove zemlje. Ne bi trebalo biti mjesta sumnji ili zabuni u ovom pitanju”, napisao je na X-u.

Napisana je čitava studija, objavljena u BMJ Global Health, koja objašnjava kako točno predloženi ugovor “izričito štiti nacionalni suverenitet“ kako se ne bi “ostavilo mjesta sumnji ili zabuni”.

Većina međunarodnih sporazuma prepušta državama da “samostalno izvješćuju” o provedbi, ali ovdje je preporuka da sporazum uspostavi “neovisan nadzorni odbor, zadužen za izradu redovitih procjena pridržavanja država stranaka sporazumu o pandemiji i pravodobnosti, potpunost i točnost samoprijavljivanja.”

Možemo se samo nasmijati na riječ „neovisan“… a ako ne vidite ovo kao ukidanje suvereniteta država, tu vam nitko onda ne može pomoći…

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije