Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiDivovske prehrambene tvrtke vrše ubrzanu pripremu masovnog uzgoja insekata za hranu

Divovske prehrambene tvrtke vrše ubrzanu pripremu masovnog uzgoja insekata za hranu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ukusno i hrskavo…

Innovafeed, vodeći u proizvodnji insekata (Hermetia Illucens) za ishranu životinja i biljaka, danas je objavio da je prikupio 250 milijuna američkih dolara u financiranju serije D. Ova runda, koju vodi Qatar Investment Authority (QIA), također uključuje postojeće investitore Creadeva i Temaseka, te nove strateške i financijske investitore: globalne lidere agrobiznisa ADM i Cargill – oba imaju strateška partnerstva s Innovafeedom – kao i buduće francuske prvake, ABC Impact, IDIA Capital Investissement i Grow Forward.

Ovaj novi krug financiranja dovodi Innovafeedovo ukupno kumulativno financiranje do 450 milijuna USD.

Povjerenje koje su nam ukazali naši partneri kroz novi krug prikupljanja sredstava potvrđuje da je industrija insekata ključno rješenje za potrebe proizvodnje hrane na našem planetu. Njihova podrška omogućit će nam da ubrzamo našu implementaciju u službi sve zdravijeg, prirodnog i održivog prehrambenog sustava“, rekao je Clément Ray, suosnivač i izvršni direktor Innovafeeda.

Innovafeed je već osigurao komercijalna partnerstva za količine koje predstavljaju više od milijardu eura u sljedećih 10 godina.

Innovafeed će koristiti kapital za:

  • Nastavljanje povećanja proizvodnih kapaciteta u Francuskoj, daljnjim širenjem svoje lokacije Nesle na sjeveru Francuske, najveće svjetske vertikalne farme insekata;
  • Ubrzanje svojeg međunarodnog širenja, osobito u SAD-u izgradnjom novih proizvodnih pogona; i pripremanje globalnog predstavljanja Innovafeedove tehnologije, uključujući razvoj u Aziji;
  • Nastavak ulaganja u revolucionarnu tehnologiju i istraživanje i razvoj za formuliranje visokopreciznih i visokoučinkovitih sastojaka za životinje, biljke i, u budućnosti, za ljudsku hranu.

Tvrtka je također objavila da se Yves Amsellem pridružio Innovafeedu kao glavni operativni direktor. S više od 30 godina iskustva u end-to-end lancima opskrbe za međunarodne prehrambene i industrijske grupe, uključujući Danone i Chromology, Amsellem donosi izvanredne uvide i dokazane sposobnosti u Innovafeedove planove širenja.

Osim toga, tvrtka je imenovala Maye Walraven, francusko-američku državljanku, za generalnu direktoricu Innovafeeda za Sjevernu Ameriku, koja je prethodno bila potpredsjednica poslovnog razvoja Innovafeeda.

Sudjelovanje vrhunskih lidera u agrobiznisu ADM-a i Cargilla, kupaca i dobavljača Innovafeedovih ulaznih sirovina, naglašava ulogu Innovafeedove jedinstvene i vrhunske tehnologije i sposobnost industrije insekata da pretvori prehrambeni sustav u prirodniji i održiviji.

Naše širenje u SAD-u kritičan je korak za naše povećanje. Omogućit će nam pristup dubokom izvoru sirovine i značajno povećati naš proizvodni kapacitet. Vrlo sam uzbuđen što blisko surađujem s našim lokalnim industrijskim partnerima, koji su ključni pridonositelji ubrzanju razvoja cijele industrije i podržavaju naš zamah svojim ulaganjem“, dodao je Walraven.

Innovafeed je također danas najavio osnivanje Odbora za utjecaj kako bi održivi razvoj i društveni utjecaj postavio u središte svog poslovnog modela i tako ojačao globalni pozitivni utjecaj industrije.

Ovaj odbor bit će odgovoran za definiranje i podršku ESG strategije Innovafeeda tijekom sljedeće tri godine, a njime će predsjedati dr. Darian McBain, koja je poznata po više od 20 godina rada na održivosti, a prije je bila globalna direktorica korporativnih poslova i održivosti za konglomerat plodova mora Thai Union.

Ponosan sam što preuzimam ulogu predsjednika Odbora za utjecaj Innovafeeda, tvrtke u nastajanju čije vrijednosti i predanost pronalaženju održivih rješenja za globalne prehrambene izazove dijelim. Vjerujem da će industrija insekata imati ključnu ulogu u izgradnji održivih prehrambenih sustava i smanjenju našeg utjecaja na klimatske promjene. Nadam se da ću doprinijeti svojom stručnošću u području održivosti kako bih poboljšala Innovafeedovu održivost i obveze i učinak ESG-a“, komentirala je dr. McBain.

Innovafeed je globalna biotehnološka tvrtka i lider u proizvodnji insekata (Hermetia Illucens – crna vojnička muha) za ishranu životinja i biljaka koju su 2016. stvorila tri suosnivača: Aude Guo, Bastien Oggeri i Clément Ray, a svi vođeni ambicijom pronaći inovativna i disruptivna rješenja za izazove koje donosi globalni prehrambeni sustav.

Innovafeed razvija disruptivne tehnologije koje reproduciraju prirodne procese na industrijskoj razini. Izgradnjom kružnog poljoprivredno-prehrambenog lanca bez otpada koji replicira prirodnu ulogu insekata, Innovafeed ponovno osmišljava naš način života s višom kvalitetom, održivošću i otpornošću, za sve.

Njegov široki asortiman proizvoda uključuje proteine ​​insekata za akvakulturu; ulje od insekata za svinje i perad; i 100% prirodno gnojivo od izmeta insekata. Innovafeed također nudi svoje proteine ​​i ulja za hranu za kućne ljubimce. Innovafeed se može pohvaliti s više od 350 pragmatičnih sanjara za koje izvedba i pozitivan učinak moraju ići ruku pod ruku kako bi oblikovali svijet koji ćemo ostaviti budućim generacijama.

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije