Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaZdravljeDMT - Najmoćniji psihodelik koji vodi ka susretu s misterioznim entitetima

DMT – Najmoćniji psihodelik koji vodi ka susretu s misterioznim entitetima

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Molekula duha“

Dimetiltriptamin, poznatiji kao DMT, fascinira one koji su zainteresirani za promijenjena stanja svijesti i duhovna iskustva. Često nazivan “molekulom duha”, DMT je prepoznat kao jedan od najjačih psihodelika koji postoje. Mnogi koji su se odvažili otisnuti u carstvo DMT-a govore o susretima s bićima ili entitetima koji se često nazivaju “mehanički vilenjaci”.

Što je DMT?

Dimetiltriptamin ili DMT je prirodni spoj koji se nalazi u raznim biljkama, kao i u tragovima u ljudskom mozgu. Pripada klasi spojeva poznatih kao triptamini i strukturno je sličan serotoninu, neurotransmiteru povezanom s regulacijom raspoloženja. DMT ima dugu povijest upotrebe u tradicionalnim južnoameričkim šamanskim ritualima, prvenstveno u obliku napitka koji se zove Ayahuasca.

Zašto se DMT smatra najmoćnijim lijekom?

Reputacija DMT-a kao najsnažnijeg psihodelika uvelike proizlazi iz njegovih izvanrednih učinaka na ljudsku svijest. Kada se konzumira, DMT izaziva intenzivan, brz i kratkotrajan doživljaj, koji obično traje 10 do 20 minuta. Tijekom tog vremena korisnici često prijavljuju duboke promjene u percepciji, samosvijesti i samoj stvarnosti. Ti su učinci toliko duboki da se često opisuju kao neizrecive, izvan mogućnosti riječi da ih se u potpunosti obuhvati.

DMT je jedinstven među psihodelicima zbog svoje sposobnosti da proizvede ono što korisnici obično opisuju kao “probojna iskustva”. Ta iskustva često uključuju osjećaj ulaska u sasvim drugu dimenziju ili susreta s entitetima koji izgledaju kao da postoje izvan naše uobičajene stvarnosti. Brzina i intenzitet ovih iskustava neusporedivi su s bilo kojom drugom psihoaktivnom supstancom.

Susret sa entitetima

Jedan od najintrigantnijih aspekata DMT iskustava su prijavljeni susreti s bićima ili entitetima. Ti se entiteti često opisuju kao nezemaljski, inteligentni i ponekad mehanički po prirodi, otuda i izraz “mehanički vilenjaci”. Priroda ovih susreta uvelike varira, ali neke uobičajene teme uključuju osjećaje komunikacije, vodstva ili čak lekcije koje ti entiteti prenose.

Dok postojanje ovih entiteta ostaje subjektivno i otvoreno za tumačenje, ti su susreti potaknuli veliki interes i raspravu unutar područja psihodelika. Neki sugeriraju da bi DMT mogao omogućiti pristup alternativnim dimenzijama ili višim razinama postojanja, dok drugi vide ta iskustva kao manifestacije podsvjesnog uma.

Status DMT-a kao najmoćnije droge na Zemlji uglavnom se pripisuje njegovoj izvanrednoj sposobnosti da izazove intenzivne, kratkotrajne i duboke promjene svijesti. Prijavljeni susreti s entitetima ili “mehaničkim vilenjacima” dodaju dodatni sloj misterije DMT iskustvu, čineći ga predmetom neprestane fascinacije i istraživanja. 

Važno je napomenuti da je DMT moćna i potencijalno rizična tvar, te njegovoj upotrebi treba pristupiti s oprezom, s poštovanjem i u pravnim okvirima gdje je to primjenjivo. Kako se istraživanje psihodelika nastavlja širiti, možda ćemo steći dublje razumijevanje prirode DMT iskustava i njihovih implikacija na ljudsku svijest.

Provjeri/teslatelegraph.com

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

  1. Evo jedno lično iskustvo kako bi bilo jasnije koliko malo znamo o mozgu i svesti.

    Pre par godina sam dao krv na analizu i petnaestak minuta kasnije, ispred ordinacije izabranog lekara, padnem u nesvest. Kasnije kardiolog, posle raznih testova, zaključi da se radi o sinkopi (nagli pad krvnog pritiska) što mi se dešavalo u blažoj formi i ranije ali nije bitno za ovu priču.

    Ono što ne samo da je bitno nego je i vrlo neobično je da sam gotovo odmah po padanju u nesvest došao svesti… a da u stvari nisam bio svestan! Sasvim razumno sam odgovarao na pitanja i razgovarao, pravio pokrete koje je tražio lekar koji me je pregledao, rekonstruisao ceo tok događaja toga dana ali ništa od toga mi nije ostalo u sećanju. Tek nekih pola sata posle padanja u nesvest se moj mozak u potpunosti uključio i od tog momenta se svega sećam a ono između kao da ne postoji. Kao da sam to vreme boravio u nekoj drugoj dimenziji u koju moje sećanje nema pristup… i to bez ikakvih droga, biljaka, šamana.

VEZANO

najnovije