Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiDolazak Davida Ickea u Nizozemsku izazvao velik strah vladajućih - dvije godine...

Dolazak Davida Ickea u Nizozemsku izazvao velik strah vladajućih – dvije godine zabrane ulaska u EU!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Elite u strahu

Kontroverzni britanski „teoretičar zavjera“ David Icke, koji vjeruje da čovječanstvo kontroliraju vanzemaljski gmazovi, rekao je da mu neće biti dopušten ulazak u Nizozemsku i 25 drugih europskih zemalja tijekom sljedeće dvije godine. Icke se oslanja na pismo Službe za imigraciju i naturalizaciju (IND) koje je Britanac sam objavio. Glasnogovornik IND-a ne može potvrditi autentičnost pisma iz razloga privatnosti.

Razlog ovoga je nemir koji se podigao oko njegova posjeta Amsterdamu sljedeće nedjelje. Icke je bio registriran kao jedan od glavnih govornika tijekom demonstracija Zajedno za Nizozemsku. Općina je već premjestila demonstracije s trga Dam na Museumplein.
Iako Icke vjerojatno neće doći, moguće da se ipak obratiti prosvjednicima putem video veze. “Tada se mogu očekivati ​​i neredi, a Dam kao mjesto demonstracija je previše riskantna”, rekli su službenici Amsterdama.

Organizacija „Zajedno za Nizozemsku“ (niz. Samen voor Nederland) i dalje želi prosvjedovati na trgu Dam i zbog toga su se obratili sudu, a skraćeni postupak o tome bit će predan sudu u Amsterdamu u petak poslijepodne.

U pismu – o kojem IND ne želi ništa više reći – stoji da Icke ne smije putovati Schengenskim područjem dvije godine. S obzirom na reakcije društva, nije nezamislivo da će dolazak Davida Ickea dovesti do narušavanja javnog reda i mira. Sudeći po medijskoj pažnji i reakcijama s obje strane, njegov je dolazak u središtu pozornosti njegovih pristaša ali i protivnika.

Schengenski prostor čine 26 europskih država, uključujući Njemačku, Francusku, Italiju i Španjolsku. Icke je na Instagramu objavio da je na putu za Amsterdam automobilom, pa je nejasno gdje on sada boravi i krši li pravila.

Organizacija „Zajedno za Nizozemsku“ potpuno je iznenađena viješću da Davidu Ickeu nije dopušten ulazak u zemlju. “To je potpuno nečuveno. Oni ovo nazivaju ubijanjem slobode govora”, rekao je organizator Michel Reijenga, te dodao: ,,Nisam ovo očekivao. Vrlo smo znatiželjni u vezi s dokazima na temelju kojih mu kabinet odbija pristup.” Iz organizacija kažu da razmatraju koje korake mogu poduzeti protiv te odluke.

S druge strane, policijski sindikat ACP odahnuo je. “Ovakvi događaji kontinuirano imaju značajan utjecaj na raspored policije. Ovaj skup također predstavlja rizik za javni red. To automatski znači povećanje broja policijskih snaga. To zauzvrat znači da su ostali policijski poslovi i istrage zaostali i da ima kašnjenja”, rekao je glasnogovornik Maarten Brink. 

I u Izraelskom informacijskom i dokumentacijskom centru (CIDI) su vrlo zadovoljni ovom odlukom. “Jako je dobro da se podvukla crta, doslovno i figurativno. Nema mjesta za antisemite”, rekla je zamjenica direktora Naomi Mestrum.

Glasnogovornik Službe za imigraciju i naturalizaciju (IND) kaže da ne može komentirati pojedinačne slučajeve, ali općenito kaže sljedeće: “Ako postoje konkretne indikacije da strani državljanin predstavlja prijetnju javnom redu ili nacionalnoj sigurnosti, IND odlučuje označiti stranog državljanina u Schengenskom informacijskom sustavu (SIS II) kao stranca koji ne može biti primljen u schengenski prostor. Takvo upozorenje znači da se strancu odbija ulazak na granici. Navedene indikacije mogu se pojaviti iz službene poruke AIVD-a ili poruke tumačenja partnera u lancu, poput NCTV-a ili policije.”

Organizacija „Zajedno za Nizozemsku“ najavila je da će se demonstracije nastaviti sa ili bez Davida Ickea. “Zapravo, očekujem da će još više ljudi sada doći da se njihov glas čuje”, kaže Rijenga.

Nacionalni koordinator za borbu protiv antisemitizma (NCAB) Eddo Verdoner ranije je istaknuo da Icke širi „stare antisemitske priče, zamotane u novu košulju“. CIDI je njegove ideje nazvao „odvratnim“. 

Gotovo sve stranke u gradskom vijeću Amsterdama tražile su od gradonačelnice Halseme da spriječi Ickea da govori, na što je ona odgovorila da će, ako Icke bude govorio u nedjelju, javno tužiteljstvo „vidjeti povijest ovog govornika“ kako bi provjerilo je li kriv za kriminalne ili antisemitske izjave. “Ako je tako, policija će intervenirati”, rekla je Halseme.

Zajedno za Nizozemsku“ demonstrira protiv čitavog niza pitanja – Zaustavite rat, zaustavite Rutteov kabinet, zaustavite visoke račune za energiju: ne plaćajte više!, zaustavite trajni zakon o koroni, zaustavite europsku digitalnu iskaznicu, zaustavite eksproprijaciju poljoprivrednika, zaustavite europsku diktaturu!

Provjeri/davidicke.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

1 KOMENTAR

 1. batina radi
  tako je i Icke dospio na dugačku listu poznatih “antisemita”

  evo nekih slučajeva:

  – slavni njemački književnik, nobelovac Guenther Grass, objavio je 2011., godinu prije smrti poemu pod naslovom “Što se mora reći” u kojoj je kritizirao Izrael i politiku prema Palestincima. on je tu napisao da je Izrael najveća opasnost za svjestki mir, a ne Iran, kojega su tada svi mainstream političari i mediji optuživali, kada je na vlasti bio Ahmadinedžad. Grass je rekao da je Ahmadinedžad samo hvalisavac koji ništa ne može, ali da je Izrael stvarna opasnost za svjetski mir jer posjeduje ogromne količine nukleranog oružja, nitko ne zna koliko. I dok svi žele kontrolirati Irana, koji uopće nema atomsku bomu i želi je navodno napraviti, dotle nitko ne smije kontrolirati Izrael koji ima na stotine atomskih bombi.
  na Grassa se digla sveopća hajka i židovske organizacije, Svjetski židovski kongres, ADL (Anti-defamations League), American jewish comittee iz Berlina i druge.. nazvali su Grassa antisemitom i svrstali ga na listu 10 najvećih antisemita na svijetu.
  Iako je Grass bio ljevičar i član njemačkog SPD-a.

  – poznati švedski književnik Hennig Mankel (u međuvremenu također pokojni), također je bio ljevičar. On je 2009. i 2010. posjetio Gazu i sudjelovao u onom konvoju humanitarne pomoći za opkoljene Palestince u Gazi. Pa je bio uhapšen od strane izraelskih vlasti i par dana proveo u zatvoru. Mankel je oštro kritizirao izraelsku vlast i nazvao je okupacijskom i terorističkom. Rekao je:kada sam boravio u Gazi, ja tamo nisam vidio nikakav antisemitizam, već samo normalnu mržnju i bijes potlačenog naroda prema okupacijskoj vlasti”. I Mankela su proglasili antisemitom

  – u kolovozu 2014. izraelska vojska je pod izgovorom da odgovara na napade Hamasa, u 2 tjedna bjesomučno granatirala Gazu, sravnila sve sa zemljom i tu je poginulo oko 2000 civila, među njima i mnoga djeca. Oko 50 španjoslkih umjetnika, glumaca, redatelja..i slično tada su uputili otvoreno protestno pismo i nazvali postupak tadašnje Netanjahuove vlade, genocidom. Među tim potpisnicima bili su i svjestki poznati glumci Javier Baredm i Penelope Cruz, te redatelj Pedro Almodovar, svi također liberalni ljevičari. Izrealska vlada i židvske organizacije su sve njih proglasile antisemitima.

  – slavni stari britanski roker Roger Waters, nekadašnji šef grupe Pink Floyd, već je godinama na meti izraelske vlade i židosvkih organizacija, koje su ga proglasile antisemitom. Waters godinama oštro kritizira izraelski režima kao teroristički i fašistički i podržava organizacijuz BDS koja poziva na bojkot Izraela.

  -Mel Gibsona su odavno proglasili antisemitom. najprije 2004. nakon što je snimio film “Pasija”. židovske organizacije su ga optužili za antisemitizam, iako je film ustvari snimljen po Evanđeljima iz Biblije.. Međutim ulje na vatru je dodatno dolio Gibsonov otac Hutton Gibson, koji je bio član Pijovog bratstva (to su oni koji su se nakon 2. vatikanskog koncila odvojili od Katoličke crkve). Stari Gibson je u nekom intervjuu nazvao Vatikan i tadašnjeg papu Ivana Pavla II. mafijašima, koji su se prodali židovima. 2 godine kasnije, Mel Gibson je u pijanom stanju u autu bio zaustavljen od strane policijske kontrole. I onako pijan je jednom od policajaca rekao; je li ti židov? židovi su izavali sve velike sukobe u povijesti. Iako se kasnije ispričao zbog ovoga, Mel Gibson nakon toga dugo vremena nije više mogao snimati filmove u Hollywoodu.

  -bivšeg predsjednika britanskih laburista, Jeremya Corbina kao i njegovog brata Piersa Corbyna, židovske organizacije su također proglasile antisemitima. Zbog kritike na račun Izraela. Piers je i izbačen iz Laburisttičke stranke.

  -prije nekoliko godina, za vrijeme onog velikog migracijskog vala, poznati njemački stari modni dizajner Karl Lagerfeld napao je Merkelicu, predbacivši joj – zašto je u Njemačku dovukla milijune muslimanskih migranata od kojih mnogi imaju neorijtaeljski stav prea židovima, a Njemačka je u 2. sv. ratu pobila milijune židova. Na njemačkom RTL u trač emisiji o selberitijima su govorilio o tome i upitali se zašto je Lagerfeld, inače prijatelj Merkelice, sada odjednom bio tako oštar prema nojoj, Pa su rekli,- vjerovatno zato što Lagerfeeld radi za modni koncern “Chanel”, koji je u “rukama židvske obitelji Westmeyer”. Nakon toga RTL-a su napali zbog antisemitizma i onda je RTL izdao službeno sopćenje u kojem se ispričava i duboko žaali, da im se takvo nešto omaklo u toj emisiji. I da je RTL naravno protiv svakog antisemitizma.

  – zvijezda NBA LeBron James prije 4 godine na instagramu je objavio dijelove pjesme nekih američkih repera grupe ASMR u kojima se kaže »Mi dobivam taj židovski novac, sve je košer«. Nakon toga digla se hajka na Jamesa i židovske organizacije su ga napale zbog antisemitizma. James se malo kasnije ispričao

  -bivši talijanski crnoputi reprezentativac Mario Balotelli, prije 7 godina, doke je još igrao u Engelskoj na instagramu je objavio sliku Super Marija, lika iz poznate kompjuterske igrice “Super Mario Bross” i ispod toga poruku ovog sadržaja: “Ne budi rasist! Budi kao Mario!On izgleda kao Meksikanac. On skače kao crnac i sakuplja novčiće kao židov.”
  Na balotellija se podgigla hajka i optužbe za antisemtizam. Od strane engleskog nogometog savez FA, dobio je kaznu neigranja nekoliko utakmica, te također i masnu novčanu kaznu.

  – Zastupnica američke Demokratske stranke Ilhan Omar (arapskog porijekla), prije 3 godine kritizirala je veliki utjecaj židovskog i izraelskog lobija na američku politiku, spominjuići lobističku organizaiju Aipac (American Israel Public Affairs Committee).
  Napali su je zbog antisemitizm , iako je ona osobno semit, dakle porijekkom Arapkinja. I ona se nakon tioga morala javno izvinuti.

  – nedavno su napali i crnačkog repera kanya Westa i optužili ga sa antisemitizam i čak mu prijete oduzimanjem pravo na skrb nad vlastiom djecom. Jer je West nedavnoi otvoreno govorio o svjetskoj eliti i Sorosu..

  -njemački kardinal Gerhard Ludwig Mueller, pored talijanskog kardinala Vigana, drugi poznati vatikanski protivnik pape Franje-Bergoglija je lani govorio protiv lažne plandemije i o zloj svjestkoj eliti koja je to organizarala. I Muellera su napali da je antisemit, iako on uopće nigdje nije spominjao židove.

  – poznatog njemačko liječnika, tajlanskog porijekla, protivnika plandemije Sucharita Bhakdija, također su napali da je antisemit i dobio je čak i kaznenu prijavu. Samo zato što je Bhakdi masovno umiranje cjepljenih nazvao novim holokaustom.. zbog toga je dobio etiketu “antisemitizma” i tužbu na sudu.

  – ali čak su i samog Mahmuta Abasa optužili sa antisemitizam, Abasa koji je Palestinac, dakle semit. Zbog ovoga:
  Krajem kolovoza, u posjeti kod njemačkog kancelara Scholza, bio je palestinski vođa, Mahmud Abbas. Na konferenciji za tisak u Berlinu, Abbas je optužio izraelsku vlast da vrši aparthejd nad Palestincima i da je počinio holokaust nad njima. Abbas je rekao ovo: “Izrael je od 1947. godine do današnjeg dana počinio 50 pokolja u 50 palestinskih mjesta: 50 pokolja, 50 holokausta”.

  Malo kasnije se podigla vika na kancelara Scholza. Središnje vijeće Židova Njemačke i druge židovske organizacije, vodeći političari iz drugih stranaka, napali su Scholza, zašto je šutio, zašto nije branio Izrael i zašto nije kritizirao Abbasa.
  Dan kasnije , Scholz se javno ispričao židovskim organizacijama, izrealskom veleposlaniku i izraelskom premjeru Lapidu. rekao je da duboko žali, što je šutio i što nije na vrijeme reagirao na Abbasove optužbe.

VEZANO

najnovije