Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeEksplozija „pandemijske djece“ smanjenog imuniteta u Australiji

Eksplozija „pandemijske djece“ smanjenog imuniteta u Australiji

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Zločin

U australskoj saveznoj državi Novi Južni Wales (NJW), u posljednjih nekoliko tjedana zabilježen je gotovo deseterostruki porast takozvanih “pandemijskih beba” koje zahtijevaju intenzivnu njegu.

Izvješća pokazuju da ovi mališani razvijaju „misterioznu“ respiratornu bolest koja zahtijeva kritičnu medicinsku intervenciju, a mediji ovu bolest nazivaju respiratorni sincicijski virus ili RSV.

U NJW-u je prosjek slučajeva RSV-a bio 355 tjedno, da bi u posljednja tri tjedna eksplodirao na 3775 slučajeva tjedno.

Daily Mail izvještava da se te bebe razbolijevaju i umiru jer “nemaju imunitet”, a što ukazuje na to da im roditelji, pogotovo majke, iz nekog razloga ne prenose odgovarajući imunitet. Što bi to moglo biti?

Liječnici upoznati s ovom bolešću kažu da djeca rođena s njom razvijaju ozbiljne bolesti “zbog susreta s virusima s kojima se prije nisu susreli“, poput gripe i covida, za koje se kaže da su iz iste obitelji kao i RSV.

Dr. Philip Britton iz Dječje bolnice u Westmeadu kaže da analiza prijema na odjele intenzivne njege diljem Australije pokazuje da su bebe s RSV-om istovremeno pozitivne i na gripu i na covid.

“Otprilike polovica djece nije imala nikakvih zdravstvenih tegoba, a povećani broj prijema vrši pritisak na bolnički sustav. Neke ‘pandemijske bebe’ imaju upalu prsnog koša, mozga i srca uzrokovanu gripom, Covidom i RSV-om”, dodaje Daily Mail.

Izvješća pokazuju da oko 20 posto beba koje u Australiji dobiju RSV također razviju potencijalno smrtonosni bronhiolitis. Oko 40 posto njih na kraju mora biti primljeno u bolnicu.

Istraživač zaraznih bolesti dr. John-Sebastian Eden kaže da trostruki udarac RSV-a, gripe i covida opterećuje hitni odjel dječje bolnice Westmead u Sydneyu, te da  “dolazi do široko rasprostranjene trosmjerne epidemije”, a treba imati na umu činjenicu da je Australija trenutno u jeku zime.

RSV nije nova bolest, ali nikad nije imala ovako dramatični porast slučajeva, koji se poklapa s izvjesnom akcijom koju je, pogotovo Australija prošle godine masovno primijenila na svom stanovništvu, očigledno oštetivši imunološki sustav milijuna ljudi.

Sjećate se otvaranja Olimpijade 2012., velike divovske crne prikaze i bolničkih kreveta punih djece? Sada počinje sve dobivati smisao…

Provjeri

VEZANO

najnovije