Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiElektrični autobusi u Švedskoj ne voze zbog najhladnijeg vremena u ovom stoljeću

Električni autobusi u Švedskoj ne voze zbog najhladnijeg vremena u ovom stoljeću

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Prehladno zatopljenje

Kao što ste mogli čuti, „globalno zatopljenje“ stavljeno je na čekanje u Švedskoj. Upravo smo imali najnižu temperaturu u ovom stoljeću.

Još 2006. mediji su nas upozoravali da će do 2026. ljudi zbog nedostatka snijega zaboraviti skijati… izgleda da ništa od toga… ali ugljični porezi su spremni.

Sada je objavljeno da je u mjestu Arjeplogu čovjek na svom termometru izmjerio jezivo hladnih -49,7 °C prije nego što je prestao raditi kada je dosegnuo -50 °C.

Ovo je vrlo blizu najniže temperature ikada zabilježene u Švedskoj. Rekord je iznosio -52,6 °C sve do davne 1966. godine.

Ovo hladno vrijeme stvara probleme u javnom prijevozu. Grad Skellefteå, gdje su ovih dana zabilježili “samo” -34 °C, ulagao je proteklo razdoblje u električne autobuse kako bi, naravno, spasio klimu! Cilj im je što prije zamijeniti sve dizelske autobuse električnima.

Ali…

Ispostavilo se da su jučer morali OTKAZATI gotovo sve autobusne linije zbog hladnog vremena, kako bi se električna vozila parkirala u zatvorenm i ugrijala. Naime, kažu da se električni autobusi teško griju po hladnom vremenu…

“Električni autobusi vjerojatno će biti uklonjeni iz prometa ovog poslijepodneva jer ih je jako teško održavati toplim dok su u prometu… jasno je da su električni autobusi najviše pogođeni ovom ekstremnom hladnoćom”, rekla je Marie Larsson, izvršna direktorica tvrtke Skellefteå Buss.

Na pitanje mogu li dizelski autobusi podnijeti ovakve temperature, odgovorila je potvrdno, te dodala: ‘Mislim, niti jedan autobus ne može dugo izdržati ovakve temperature…kad je ovako nekoliko dana, pogođeni su svi autobusi'”

Dakle, prehladno je za nove električne autobuse koji se ne mogu grijati električnim baterijama čime im je znatno skraćen domet… Postavlja se pitanje je li ikome sad došlo do glave kako je sve što su uložili da „spase klimu“ totalno beskorisno… ili nam samo treba još malo „globalnog zatopljenja“ kako bi sve funkcioniralo kako treba…?

Provjeri/prepareforchange.net

Foto naslovnice: prepareforchange.net

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije