Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiElon Musk: “Ponestaje nam teorija zavjere koje se nisu pokazale istinitima”

Elon Musk: “Ponestaje nam teorija zavjere koje se nisu pokazale istinitima”

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Teorije zavjera ne postoje

Vlasnik X-a Elon Musk izjavio je da se većina takozvanih “teorija zavjere” koje su razotkrili oni koji provjeravaju činjenice pokazuju istinitima.

Musk je nedavno komentirao koordinirani pokušaj razotkrivanja Russela Branda, opisujući ga kao “spaljivanje vještica” i postavljajući pitanje “zašto sada?”

Musk je to komentirao tijekom razgovora na X Spaces ovog tjedna, kada je upitan o tome da je Brand demonetiziran na YouTubeu nakon šturih optužbi za seksualni napad koji datiraju prije deset godina.

“Ovdje očito treba postojati uvjerenje. Ne može biti kriv dok se ne dokaže da je nevin”, rekao je Musk, dodajući “mi smo ovdje samo na neki način u fazi spaljivanja vještica; dovoljno je samo da te proglase vješticom da postaneš vještica i budeš spaljen.”

“Bilo tko može biti optužen u bilo kojem trenutku za lažne optužbe, a mi ne možemo uništavati njihove živote zbog potencijala lažnih optužbi”, nastavio je.

Musk je također rekao da mu je zanimljivo da su se optužbe pojavile sada nakon što je Brand “zveckao po kavezu moćnika”.

“Čini se kao čudna slučajnost da se to događa kada Russell stvarno dobiva na snazi, dovodeći u pitanje mnogo konvencionalne mudrosti”, primijetio je Musk, dodajući da je Brand ciljan kao netko tko sada širi “teorije zavjere”. 

“Mislim da nam ponestaje teorija zavjere koje se nisu pokazale točnima”, ustvrdio je Musk.

U međuvremenu, Musk je obećao skratiti popis riječi „pogrešnog govora“ koje je Twitter potajno uveo kako bi demonetizirao sadržaj objavljen od strane bilo koga tko ih koristi, ističući da je to jedna od mnogih “gluposti” koje je platforma usvojila prije nego što je on preuzeo.

Musk je također proveo dio četvrtka u live streamu s Eagle Passa u Teksasu gdje kriza na južnoj granici preplavljuje zajednicu:, na što su ljutito reagirali iz mainstream medija jer je preuzeo njihov posao koji ne rade kako treba:

Nije bilo potrebno čekati ljutitu reakciju iz mainstream medija, zbog toga što Musk radi njihov posao kojeg oni ne rade:

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: endtimeheadlines.org

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije