Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiEngleski grad namjerava ograničiti vožnju stanovnicima na 100 dana godišnje

Engleski grad namjerava ograničiti vožnju stanovnicima na 100 dana godišnje

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Distopija u provedbi

Ako grad provede planove, vozačima će možda trebati posebne dozvole i otvoriti se većem nadzoru za vožnju kroz Oxford u Engleskoj. 

Naime, okružno vijeće Oxfordshirea razmatra davanje dozvola kućanstvima koje im dopuštaju vožnju gradom samo 100 dana godišnje po vozilu.

Za provedbu plana, ANPR (automatski čitači registarskih pločica) kamere bit će instalirane na lokacijama “filtara prometa” diljem grada.

Privatni automobili neće prolaziti kroz filtere bez dozvole. Sva ostala vozila, uključujući autobuse, kombije, taksije, mopede, teška vozila i motocikle bit će propuštena kroz prometne filtere u svakom trenutku.

Savjetovanje o planu završilo je 13. listopada, a očekuje se da će vijeće donijeti odluku u studenom.  Ako odobre plan, njegova će provedba stajati 3 milijuna funti (3,48 milijuna dolara).

Ministar za upravljanje autocestama okruga Oxfordshire Andrew Grant rekao je da je shema filtra prometa dio “vizije znatno poboljšanog Oxforda”.

“Želimo poboljšati živote, prijevoz i zdravlje ljudi koji ovdje žive i rade. Puno smo se bavili modeliranjem kako bismo došli do tih lokacija i želimo potaknuti ljude da manje koriste svoje automobile”, dodao je.

“Ne radi se o tome da budemo protiv automobila, već o upravljanju načinom na koji koristimo svoje ceste tako da budu sigurne za sve. Radi se o dizajniranju Oxforda za sljedeća desetljeća i želimo čuti od svih. Potaknuo bih ljude da komentiraju i sudjeluju u savjetovanju, posebno ljude koji inače ne bi razmišljali o tome da odu na internet i komentiraju to.”

Više od 3400 ljudi potpisalo je peticiju protiv postavljanja prometnih filtera na Hollow Way i Marston Ferry Road.

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije