Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiEU dala Nizozemskoj „zeleno svjetlo“ za otkup poljoprivrednih farmi radi smanjenja emisija...

EU dala Nizozemskoj „zeleno svjetlo“ za otkup poljoprivrednih farmi radi smanjenja emisija dušika

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Gašenje proizvodnje hrane

Izvršna vlast Europske unije dala zeleno svjetlo Nizozemskoj za shemu otkupa poljoprivrednih farmi, vrijednu gotovo 1,65 milijardi dolara.

Planovi za smanjenje emisija dušika na područjima prirode koje je EU označila kao „ranjiva“, izazvali su žestoku raspravu i široke prosvjede ljutitih farmera u zemlji koja je jedan od najvećih proizvođača i izvoznika poljoprivrednih proizvoda.

Nizozemska vladajuća globalistička koalicija želi smanjiti emisije zagađivača, uglavnom dušikovog oksida i amonijaka, za 50% u cijeloj zemlji do 2030. godine, pri čemu očekuje se da će oko 3000 poljoprivrednih gospodarstava biti spremno za „preuzimanje“ od strane države. Jednom preuzete, ove farme će prestati s proizvodnjom hrane…

- Advertisement -

Naime, ključni dio nizozemske vladine strategije za smanjenje dušičnog zagađenja koje navodno uzrokuje „klimatske promjene“, uključuje otkup i obustavu rada na farmama koje se smatraju odgovornim za te velike emisije dušika. No, za to im je bila potrebna potvrda Europske komisije da otkupi ne predstavljaju državnu potporu koja je zabranjena pravilima EU-a.

Margrethe Vestager, izvršna potpredsjednica zadužena za politiku tržišnog natjecanja, rekla je u izjavi da će dvije odobrene sheme otvoriti put za “dobrovoljno zatvaranje” farmi odgovornih za velike emisije dušika: “Programi će poboljšati uvjete okoliša u tim područjima i promicat će održiviju i ekološki prihvatljiviju proizvodnju u sektoru stočarstva, bez nepotrebnog narušavanja tržišnog natjecanja.”

Nizozemska vlada nije odmah reagirala. Očekuje se da će nadležni ministar obavijestiti zakonodavce o odluci kasnije u utorak.

Poljoprivredna organizacija LTO rekla je da otkupi moraju biti “osmišljeni na takav način da doista nude poljoprivrednicima koji dobrovoljno prestanu priliku da ispravno prekinu svoj posao”.

Organizacija je također pozvala na “prijelazne sheme” koje bi poljoprivrednicima omogućile smanjenje emisija dušika korištenjem metoda kao što su tehničke inovacije ili prelazak na druge poljoprivredne aktivnosti: “To je jedini način na koji poljoprivrednici mogu donijeti informiranu i dobro promišljenu odluku o svojoj budućnosti.”

- Advertisement -

Dakle, kao što vidimo, politička stranka koja se zalaže za poljoprivredu, a koja je pobijedila na nizozemskim pokrajinskim izborima u ožujku ove godine, i dalje naglašava dubinu nezadovoljstva među poljoprivrednicima i drugim dijelovima društva uslijed globalističkih planova za gašenje poljoprivrede, ali kao da pomalo gubi zamaha u borbi protiv globalističke agende.

Da podsjetimo, prošle su godine izbili veliki prosvjedi poljoprivrednika, kada su blokirali autoceste i skladišta supermarketa u znak protesta protiv reformi koje smatraju egzistencijalnom prijetnjom svom načinu života. Ovim prosvjedima nizozemskih poljoprivrednika, pridružili su se i njihovi belgijski kolege, gdje su stotine farmera u ožujku ove godine dovezle svoje traktore u središte Bruxellesa kako bi prosvjedovali protiv planova za smanjenje zagađenja dušikom.

Imaju li snage za daljnju borbu?

Provjeri/globeecho.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

- Advertisement -

Slobodni Promatrač

Rađe opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije