Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiEU odobrila prvi laboratorij za uzgoj umjetnog „mesa“ - Italija rekla NE...

EU odobrila prvi laboratorij za uzgoj umjetnog „mesa“ – Italija rekla NE sintetičkoj hrani

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Protiv prirode

Češki start-up Bene Meat Technologies prvi je dobio registraciju u Europskoj uniji za laboratorijski uzgojeno meso za upotrebu u hrani za kućne ljubimce i planira povećati proizvodnju na nekoliko tona dnevno sljedeće godine, priopćila je tvrtka u srijedu.

S druge strane, Italija je odlučila zabraniti umjetno proizvedeno meso u zemlji, što je prvi takav potez u razvijenom svijetu, navodeći kao razlog svoje odluke “ozbiljne zdravstvene probleme”.

Nekoliko nedavnih studija pokazalo je da sintetičko meso uzgojeno u laboratoriju, koje promovira milijarder Bill Gates, izaziva nastanak turbo karcinoma kod ljudi… baš kao što to čine „cjepiva“ protiv Covida-19.

Za razliku od nedavne odluke Bidenovog režima da ubrza odobravanje sintetičkog mesa u SAD-u, Italija ima potpuno suprotan pristup ovoj odluci koja može imati velike implikacije po zdravlje naroda.

“Italija je prva nacija koja je rekla ne sintetičkoj hrani, takozvanom sintetičkom mesu”, objavio je ministar zdravstva Orazio Schillaci. “To čini formalnim i službenim aktom. Rezolucija poziva na obvezu zabrane proizvodnje, marketinga i uvoza sintetičke hrane na našem teritoriju.”

Prema Schillaciju, novi talijanski propisi protiv sintetičkog mesa imaju za cilj zaštititi širu javnost od bilo koje situacije u kojoj bi “javno zdravlje moglo biti ugroženo, ili kada postoji neizvjesnost u vezi s učincima određenih proizvoda koji se uvode ili će biti uvedeni na tržište i u svezi s njegovom konzumacijom.”

“Ključno je uspostaviti mjere za rješavanje ovih potencijalnih rizika i osigurati sigurnost okoliša i javnog zdravlja u takvim slučajevima”, dodao je Schillaci.

Velik dio poticaja u korist sintetičkog mesa ne dolazi samo od Gatesa, već i od drugih globalista poput Klausa Schwaba iz Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), koji tvrdi da je nužno zaustaviti “globalno zagrijavanje” i “klimatske promjene”.

Godine 2021. na promociji svoje knjige “Kako izbjeći klimatsku katastrofu”, Gates je za  MIT Technology Review rekao  da bi “sve bogate zemlje trebale prijeći na 100-postotnu sintetičku govedinu”.

Iako izgleda da se Gatesov san o svijetu lažnog mesa, za čiju konzumaciju znanost povezuje s rakom, neće ostvariti, barem zasada, isto još ne možemo tvrditi za prehranu baziranu na kukcima…

Provjeri/thepeoplesvoice.tv/usnews.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

Provjeri

VEZANO

najnovije