Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiEU parlament oduzeo zastupnički imunitet četvorici poljskih političara zbog komentara o ilegalnoj...

EU parlament oduzeo zastupnički imunitet četvorici poljskih političara zbog komentara o ilegalnoj imigraciji

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Apsurdi

Europski parlament izglasao je oduzimanje zastupničkog imuniteta četvorici konzervativnih poljskih zastupnika u Europskom parlamentu (MEP), koji su optuženi za takozvane zločine iz mržnje jer su izrazili zabrinutost o opasnostima ilegalne imigracije za Poljsku i cijeli kontinent.

Četiri zastupnika u Europskom parlamentu su Beata Kempa, Patryk Jaki, Beata Mazurek i Tomasz Poreba. Mazurek i Poreba članovi su poljske vladajuće konzervativne stranke, Pravo i pravda (PiS), dok su Kempa i Jaki članovi prokatoličke konzervativne stranke Suverena Poljska, orijentirane na PiS. Sva četvorica trenutno se suočavaju s optužbama u Poljskoj za kaznena djela na rasnoj osnovi.

Ova optužba dolazi nakon što je isplivalo da su četvorica retvitali i lajkali izborni video PiS-a na društvenim mrežama uoči lokalnih izbora 2018. Taj je video upozorio na prijetnje koje bi mogao prouzročiti priljev ilegalnih migranata u Europu. Video je također upozorio kako “enklave” migranata uzrokuju valove seksualnih napada i nasilja gdje god se nalazili na kontinentu.

U videu se također sugerira da će, ako liberalna oporba ponovno preuzme kontrolu nad Poljskom, zemlju preplaviti izbjeglice i da će do 2020. zemlja doživjeti nasilje na ulicama kakvom svjedoče nacije na kontinentu sa popustljivijim imigracijskim zakonima.

Zastupnici u Europskom parlamentu tvrde da im se oduzima sloboda govora

Prve optužbe protiv četvorice europarlamentaraca podigli su ljevičarski poljski aktivist Rafal Gawel i bivši povjerenik za ljudska prava Adam Bodnar, koji su u studenom 2021. podigli dopunsku optužnicu na poljskom sudu nakon što je vladino tužiteljstvo dva puta odbacilo njihove izvorne tvrdnje kao neutemeljene.

U optužnici je navedeno 12 političara PiS-a, od kojih su četvorica trenutačni zastupnici u Europskom parlamentu. Optuženi su za kršenje članka 256. poljskog kaznenog zakona, koji kažnjava svakoga tko potiče mržnju na temelju nacionalne, etničke, rasne ili vjerske razlike do tri godine zatvora.

Okružni sud u Varšavi utvrdio je da je optužnica imala valjanu pravnu osnovu, ali da se suđenje nije moglo održati jer su četvorica zastupnika u Europskom parlamentu imali parlamentarni imunitet od kaznenog progona, što je dovelo do toga da je odbor za pravna pitanja Parlamenta EU-a glasao za oduzimanje njihovog imuniteta. Velika većina članova odbora četiri je puta glasala za oduzimanje imuniteta četvorici članova.

Četvorica zastupnika u Europskom parlamentu tvrdila su da je odluka Europskog parlamenta da im se oduzme zastupnički imunitet politička odluka i napad na njihovu slobodu govora od strane “komunističke europske države” u kojoj netko „može biti zatvoren ako klikne (nešto) na internetu.”

U nastavku je video njemačke konzervativne političarke Christine Anderson koja upozorava kako je Europa već pala zahvaljujući masovnoj migraciji.

Provjeri/naturalnews.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije