Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiEU planira nametnuti WEF-ove izravne poreze na ugljik pojedincima

EU planira nametnuti WEF-ove izravne poreze na ugljik pojedincima

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Glad

Svjetski ekonomski forum Klausa Schwaba pojačava pritisak na vlade da uvedu izravne poreze na ugljik za pojedince. Nije iznenađujuće, čini se da je antidemokratska i krajnje lijeva Europska unija prva koja se pokorila diktatu iz Davosa.

Što to znači za Europljane? Svaki put kad uključe grijač, svaki put kad napune vozilo benzinom, platit će još više poreza iz svojih džepova za stakleničke plinove koje ispuštaju.

Informacije o ovom planu možete pronaći na službenim stranicama Europskog parlamenta.

Nizozemski portal nos.nl, donosi slijedeće:

„Sinoć je nakon dugih pregovora metak prošao kroz crkvu: stanovnici Europske unije moraju platiti za stakleničke plinove koje ispuštaju. To znači da svaki put kada točite gorivo i ako je uključeno grijanje, morate platiti zbog štetnih tvari koje se pritom oslobađaju.“

Ovo je zanimljivo pogledati u svjetlu nedavnog priznanja Billa Gatesa njegovom unutarnjem krugu, u kojem je uhvaćen na snimci kako priznaje da je program klimatskih promjena golema prijevara za Novi svjetski poredak, hvaleći se da je pojam “čiste energije” zapravo zejeb epskih razmjera.

Prema Gatesu, tehnologija vjetra, sunca, baterija i drugi obnovljivi izvori energije mogu biti moderni, ali NISU sposobni riješiti klimatske promjene.

Planirano je da Europa dramatično smanji emisije ugljika do 2030. godine, a ovo novo zakonodavstvo bit će središnji stup tih napora:

„Mjere su dio paketa klimatskih zakona. Prije 2030. godine emisije CO2 moraju se smanjiti za 55 posto. Europska industrija, koja to dijelom već mora činiti, morat će se nositi s višim troškovima emisija, a tvrtke izvan Europe svoje će emisije plaćati na granici. Novac prikupljen time može se potrošiti na klimatske planove.“

Dobra je vijest, ako je želite tako nazvati, da se novi porezi na ugljik neće primijeniti prije 2027. godine.

Dakle, još uvijek ima vremena da EU promijeni kurs.

Nažalost, druge drakonske mjere koje su osmišljene za smanjenje emisija ugljičnog dioksida trenutno se provode punom brzinom.

Na primjer, bezbrojne farme trenutno se trajno zatvaraju diljem Europe.

Samo u Nizozemskoj tisuće poljoprivrednika suočavaju se s prisilnim otkupom, htjeli oni to ili ne:

„Nizozemska vlada planira provesti prisilni otkup 3000 nizozemskih farmi s namjerom njihovog zatvaranja kako bi se prepolovila emisija dušika i kako bi se ispunili klimatski ciljevi zemlje. Čak 11 200 farmi morat će se zatvoriti, a još 17 600 farmera morat će značajno smanjiti svoje stočarske operacije kako bi ispunili ove drakonske ciljeve.

Plan nije mogao doći u gore vrijeme jer cijene namirnica vrtoglavo rastu, a svjetski čelnici upozoravaju na nadolazeću krizu s hranom uzrokovanu prekidima opskrbe izazvanim ratom u Ukrajini i sve većim troškovima inputa koji su posljedica energetske krize.“

2022. bila je najgora godina za globalnu glad u desetljećima, a sada čelnik Međunarodnog odbora Crvenog križa upozorava da ćemo 2023. vidjeti “ogromnu razinu patnje”:

„Čelnik Međunarodnog odboraCrvenog križa upozorio je u srijedu da svijet čeka ‘ogromna razina patnje’ 2023. s gladi koja se širi.

Mirjana Špoljarić, koja je u listopadu preuzela dužnost ICRC-a, izjavila je na konferenciji za novinare u Ženevi:

‘Očekujemo ogromnu razinu patnje. Budući da je svijet trenutno u ovom trendu, ne vidimo nikakvo popuštanje humanitarnih pritisaka, a oni će potencijalno biti golemi. Postoji mogućnost da ćemo vidjeti vrlo visoke razine gladi u mnogim dijelovima svijeta i nesigurnost općenito.'”

Zatvaranje farmi i plaćanje poljoprivrednicima da ne uzgajaju hranu u takvom okruženju je potpuno suludo. Globalna kriza hrane znatno će se pogoršati 2023., a čini se da čelnici država namjeravaju nametnuti mjere koje će uvelike ubrzati taj proces.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije