Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaEkonomijaEU se zalaže za kriminalizaciju gotovine

EU se zalaže za kriminalizaciju gotovine

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Cashless

Dok središnje banke uspostavljaju kontrolu, ustupajući mjesto svojim distopijskim digitalnim valutama središnjih banaka, vlade su prisiljene kriminalizirati upotrebu gotovine. To je inkrementalni pritisak, snižavanje razina dopuštenih transakcija. Rat protiv gotovine je globalan, što jasno pokazuje da je to ključni dio prevrtanja svijeta u znanstvenu diktaturu, odnosno tehnokraciju.

Europska unija je u opasnosti da “kriminalizira” korištenje gotovine svojim novim zakonima protiv pranja novca, upozorio je europarlamentarac.

Dr. Gunnar Beck, predstavnik populističke stranke Alternativa za Njemačku (AfD), upozorio je da se čini da se EU zalaže za “kriminalizaciju” upotrebe fizičkog novca svojim novim zakonima protiv pranja novca.

Političari u Bruxellesu već dugo razmišljaju o gornjoj zakonskoj granici vrijednosti gotovinskih transakcija unutar bloka, a zakonodavci detaljno razrađuju planove za zabranu Europljanima da troše više od 10.000 eura u sklopu jedne transakcije.

Međutim, Europski parlament sada je glasovao da se takva predložena granica spusti na samo 7000 eura u sklopu napora da se suzbije pranje novca i izbjegavanje poreza unutar bloka, a dužnosnici su također glasovali da se transakcije kriptovalutama za plaćanje roba i usluga čija je vrijednost veća od 1000 eura zabrane.

Čini se da mnogi unutar parlamenta opravdavaju odluke kao važan korak u suzbijanju kriminala u Europi, iako dr. Beck upozorava da se sada čini da su ograničenja plaćanja u gotovini otišla predaleko.

U izjavi za Breitbart Europe, Beck je naglasio da, iako je AfD pozdravio dodatne napore u borbi protiv pranja novca i financiranja terorizma, odbio je poziv parlamenta da se ograniče gotovinske transakcije.

“Iako bismo se trebali usredotočiti na pranje novca od strane organiziranog kriminala i islamističkih terorista, EU odlučuje pooštriti svoj nadzor transakcija njemačkih štediša i umirovljenika”, primijetio je dr. Beck, te dodao: “Ovo je pogreška.”

Dr. Beck je rekao da je AfD sada jedina stranka koja brani gotovinsku slobodu u Njemačkoj, a članovi drugih navodno desno orijentiranih stranaka iz zemlje navodno su glasovali za ograničenja gotovine, unatoč kritiziranju provedbe sličnih mjera kod kuće.

Populistički predstavnik također je izrazio zabrinutost zbog prirode mjera koje Bruxelles želi donijeti, s činjenicom da su se eurokrati navodno odlučili “za uredbu umjesto direktive”, što znači da pojedinačne nacionalne države neće moći izbjeći da provedu reforme protiv gotovine, čak i ako žele zaštititi upotrebu fizičkih zakonskih sredstava plaćanja unutar svojih zemalja.

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije