Ponedjeljak, 22 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiEU traži pomoć Billa Gatesa u „zaklanjanju Sunca“ kao dio borbe protiv...

EU traži pomoć Billa Gatesa u „zaklanjanju Sunca“ kao dio borbe protiv „klimatskih promjena“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Black Hole Bill Gates

Europska unija zamolila je Billa Gatesa da im pomogne u njihovim naporima u borbi protiv klimatskih promjena blokiranjem sunca pomoću kontroverzne tehnologije geoinženjeringa u vlasništvu globalističkog milijardera.

EU će u srijedu predstaviti svoje planove za provedbu reinženjeringa atmosfere.

“Ove tehnologije uvode nove rizike za ljude i ekosustave, dok bi također mogle povećati neravnotežu moći među nacijama, potaknuti sukobe i pokrenuti mnoštvo etičkih, pravnih, upravljačkih i političkih pitanja”, navodi EU u dokumentu.

Upuštanje u ovo istraživanje gura EU u raspravu o tome je li takozvani klimatski geoinženjering dobra znanost ili samo znanstvenofantastična distrakcija s potencijalno opasnim implikacijama za planet i njegovu atmosferu. Unija bi željela vidjeti međunarodne rasprave o stvaranju pravila za novonastali sektor.

“EU će podržati međunarodne napore da se sveobuhvatno procijene rizici i neizvjesnosti klimatskih intervencija, uključujući modifikaciju sunčevog zračenja”, navodi se u dokumentu.

Takve intervencije velikih razmjera pojavile su se zajedno sa znanstvenim napretkom i rastućom zabrinutošću da će države premašiti svoj cilj da ograniče globalno zagrijavanje na 1,5 stupnjeva C. Potencijalne opcije uključuju ubrizgavanje aerosola u stratosferu, što uključuje povećanje koncentracije čestica u atmosferi kako bi se smanjila količina sunčeve svjetlosti koja dopire do površine Zemlje.

Kritičari kažu da takvi napori, u najboljem slučaju, odvraćaju pozornost od bavljenja primarnim okidačem globalnog zatopljenja: sve većim emisijama. U najgorem slučaju, te goleme intervencije mogu imati nepredviđene nuspojave, poput mijenjanja vitalnih uzoraka kiše, upozoravaju.

Neki su znanstvenici pozvali na međunarodni sporazum o neuporabi takvih rješenja.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije