Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeEuropska komisija se priprema za „slijedeću fazu pandemije“

Europska komisija se priprema za „slijedeću fazu pandemije“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Mislili ste da je gotovo?

Europska komisija pozvala je 27. travnja države članice da pojačaju napore u suočavanju sa „sljedećom fazom“ pandemije Covid-19. Unatoč niskoj razini zaraze, Komisija želi da zemlje EU poduzmu dodatne mjere u borbi protiv „mogućeg nastavka epidemije“!? Znači li ovo da nam se na jesen ponovno vraćaju Covid potvrde i sve što one vuku za sobom?

Cjepivo je spasonosno

Unatoč eksploziji nuspojava u brojnim zemalja, Europska komisija kaže da je zadovoljna načinom na koji je “spasila stotine tisuća života zahvaljujući cjepivu”…pritom ne spominjući ni jednom riječju njihov štetni učinak.

I dok dokument izvještava o činjenici da “mnogi ljudi još uvijek umiru od Covida diljem svijeta”, Ursula von der Leyen vjeruje da “postoji potreba za daljnjim intenziviranjem cijepljenja i primjene doza, kao i ciljanog testiranja”.

Vatreni vakseri ne popuštaju, izjavljujući kako bi tri, čak i četiri doze “stimulirale imunološki sustav”, a u ovakvom stavu ih podupire i Znanstveno vijeće u svojoj bilješci od 11. ožujka 2022. tvrdi da “zaštitni imunitet protiv infekcije koju daje treća dopunska doza i/ili infekcija Omikronom počinje opadati i da će vjerojatno biti prolazan“.

Teorije zavjere

Komisija je također postavila strategiju za borbu protiv “teorija zavjera” koje govore o podrijetlu virusa, o RNK cjepivima, o učinkovitosti ili ne učinkovitosti maski. Ta strategija, između ostalog, uključuje i poziv na prijavljivanje ​​”dezinformacija na društvenim platformama”, ali i sve češćih tzv. botova. U tom svjetlu potrebno je promatrati i situaciju oko „prijateljskog i dobronamjernog“ preuzimanja Twittera od strane Elona Muska…koji je istaknuo borbu protiv lažnih profila, kao jedan od prvih poteza koje će napraviti. Hm!?

Solidarnost i digitalni identitet

Osim toga, Europska komisija želi pokazati „solidarnost“ s drugim zemljama, zahvaljujući poboljšanju “globalnog upravljanja”, te „pravednije“ raspodijeliti cjepiva diljem svijeta? Čini li se i vama da je sama Europska komisija proizvođač cjepiva?

Nadalje, Komisija također želi ulagati i u obnovu zdravstvenih sustava, za čiji socio-ekonomski slom je ionako sama odgovorna.

I na kraju, Komisija poziva na što bržu implementaciju tzv. “europskog digitalnog identiteta”, odnosno “sustava za praćenje” i za dobivanje “pouzdanih i reprezentativnih procjena” slučajeva Covida.

Sve su to njihovi planovi. Međutim, čini se da u Europi ipak ostaju neka uporišta otpora, za koje masovno cijepljenje više nije prioritet: Poljska više ne želi plaćati isporuke cjepiva, a Danska je obustavila svoju kampanju cijepljenja. Hoće li Europska unija pronaći način da ih „uvjeri“?

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije