Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiEvo kako EU namjerava provesti Schwabovo – „Nećete imati ništa!“

Evo kako EU namjerava provesti Schwabovo – „Nećete imati ništa!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Loše vijesti za vlasnike nekretnina

Sjećate se one poštapalice Klausa Schwaba: „Nećete imati ništa i bit ćete sretni“? Vijesti koje donosi njemački Bild govore upravo o načinu provedbe ove njegove agende.

Pod krinkom „mjera obnove“ u cilju postizanja ciljeva klimatske agende, počinje financijski pritisak na vlasnike starijih kuća i stanova u starijim stambenim zgradama kako bi se uskladili s klimatskim zahtjevima.

Naravno, to nije ništa drugo nego pokušaj da se ljude prisili da troše ogromne količine novca, kako bi se na kraju provelo izvlaštenje nekretnina. Tko ne prihvati pravila igre ili ne bude u stanju provesti obnovu, zasigurno će biti pogođen drastičnim kaznama, ili u konačnici i oduzimanjem nekretnine. Posebno će biti pogođeni oni koji žive na selima i na periferiji gradova.

Osim zabrane grijanja, predviđena je i obvezna obnova milijuna kuća. To proizlazi iz nacrta direktive EU. Prema njemu, sve stambene zgrade u Njemačkoj trebale bi postići poseban energetski standard (Standard D) do 2033. godine.

Prema procjenama stručnjaka, to znači da treba obnoviti oko šest milijuna stambenih zgrada, odnosno postaviti bolje fasadne izolacije, nove krovove i slično, s ciljem da se postigne manja potrošnja energije i veća „zaštita klime“.

Europski parlament želi glasati već sljedeći tjedan. Nakon toga treba odlučiti Europska komisija i nadležni ministri Iz Njemačke. Njemački ministar gospodarstva, Robert Habeck (53, Zeleni) zalaže se za takvu obvezu restrukturiranja.

U udruzi Haus&Grund strahuju od troškova od 15.000 do 100.000 eura po stambenoj jedinici (stanu, kući). “Ovo je politika iz zemlje kukavičjeg oblaka. To nije ni pristupačno ni izvedivo”, žali se šef udruge Kai Warnecke (50).

Tajnik EU parlamenta CDU/CSU-a Markus Pieper (59) upozorava da će najviše biti pogođene kuće na selu i na periferiji grada. “Ova ideološka prisilna rehabilitacija je atak na ruralna područja. Tako stvarate regionalne krize nekretnina”, upozorava Pieper.

Zastupnik u Europskom parlamentu Andreas Glück (47, FDP) najavljuje svoj veto: “Cijeli pristup je neuspjeh.” U južnoj i istočnoj Europi učinkovitost mnogih zgrada mnogo je niža nego u Njemačkoj. Zato je “puno bolje” prvo tamo podići standarde.

Agenda započeta koronakrizom dobiva svoj nastavak u klimatskom ludilu…

Provjeri/bild.de

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Provjeri

4 KOMENTARI

 1. ma da ovi shupci iz kofol oporbe, CDU-a, i CSU-a, kofol kritiziraju odluku njemačke trojne vlade, ali će na kraju poklekunuti, kao i uvijek.. Tako su kritizirali i sve one odluke u vezi sa gej brakom i rodnom ideologojom, i onda na kraju poklekli i podavili rep
  sve spada samo u šou za mase..
  Ustvari shupci su do kraja 2021. 16 godina bili na vlasti sa Merkelicom, i od 4 mandata u tihe 16 godina, 3 mandata, dakle 12 godina, bili su u zajdeničkoj koaliciji sa SPD-om.

  Tako je bilo i sa ovom odlukom njemačke vlade o “prisilnom saniranju” (tako je to nazvao i Bild) zgrada i svih privatnioh kluća, tojest da se u sve zgrade i privatne kuće, koje imaju grijanje na plin ili ulje, to mora izbaciti i ugraditi ekološko grijanje iz “obnovljeive energije”.
  Pa su, čak i u BZ otvoreno napislai,- da bi za to mnoge značilo razvlaštenje, tojest oduzimanje kuće ili stambene zgrade. Dakle, onaj tko nema sredstava da izbaci već postoječe grijanje, ako je na plin ili ulje, i ugradi novo ekološko- što masno košta- ili će biti prisiljen dana vrijeme proda zgradu/kuću ( po znatno manjoj cjeni nego što vrijede) ili mu možda na kraju bude oduzeta
  PreMA podtacima, dvije trećine zgrada i kuća u Njemačkoj imaju grijanje na plin ili na ulje.. pa sada možemo zamislitu što će biti

  Najprije su prije mjesec dana mediji bili objavili nacrt zakona, koji je netko bio provalio i dostavio medijima- da ovo Švabovo degenerirano govance, Habeck, planira zabranu grijanja od fosilnih izvora,- pa je to izazvalo šok i bijes u javnosti…
  I onda su se Habek i vlada kao malo povukli.. i rekli da oni to nisu tako planirali, da to neće biti tako strašno,itd.. i nakon par tjedana, ipak su usvojili nacrt zakona, samo sa malo kozmetičkih promjena..

  Ona stara kriminalčina i alkoholičar, Juncker koji je do 2019. bio predsjednik Europske komisije, davno je rekao: “mi najprije donesemo neku odluku, i onda malo sačekamo i ako nema nekog većeg protivljenja, idemo dalje, nema nazad”

  Stranka Zelenih, kojoj pripada Habeck, je krajem 70-ih i stvorena od strane gospodara kulta u svrhu uništavnja. Ništa drugo..
  Ta stranka , nastala od ostataka starih hipija, je tada od početka, bila okupljališta najgoreg ološa i klošara svih vrsta, posebno pedofila. Sve je vrvilo od pedofila u strani Zelenih 8o-ih gdodina, I ta se stranka više od jednog desteljeća otvoreno zalagala za legalizaciju pedofilije, sa brojnim grupacijama pedofilnih lobista u okviru stranke
  I danas je ova stranka vodeća u zalaganju za rodnu ideologiju, transrodne, LGBT-ovce i sve ostalo
  I naravno za uništavanje ekonomije u ime zaštite klime. Kao izrod kulta, ova stranka zato ima daleko veći utjecaj, od postotka glasova koji dobiva na izborima.

  slična je fora gospodara kulta i u odluci da se malo pomalo zabrne sva vozila na gorivo, da se svi prisile na Muskova električna auta, koja su pušiona, nula.. I da se tako malo pomalo ljudima oduzmu i automoibili, – da prema planu WEF-a o velikom resetu, ubuduće, nitko neće imati osobni automobil, već, će se auta (samo električna), moći iznajmiti samo privremeno., za tu i tu svrhu, pa onda opet vratitiu gazdama.

  Kako su elekzrilčna vozila pušiona i treba ih beskonačno stalno nanova puniti strujom, ako se zabrane vozila na gorivio, za veliki broj ljudi bi se posjed i održavanje elketričnih vozila ne bi isplatio– pa ih veliki broj neće ni htjeti.. A to gazde i žele..

  Ipak… neki općinski i lokalni političari iz Njemačke, kažu da se ova odluka o zabrani grijanja na ulje i plin, njemačke vlade u praksi neće moći sprovesti..
  a za nadati se ipak, da će to sve propasti do 2030, jer velika većina stanovnika ne prihvata to..
  a propasti će i privatna nelegalna kriminalna tvorevina EU

VEZANO

najnovije