Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeEvo kako vas vaša vlada ucjenjuje: „Ako želiš raditi, cijepi se!“

Evo kako vas vaša vlada ucjenjuje: „Ako želiš raditi, cijepi se!“

Kako je i najavila, Vlada RH je 23.07.2021. godine propisala mjeru za zadržavanje radnika u djelatnostima kojima je zbog posebnih okolnosti narušena gospodarska aktivnost. Mjera je dana kroz Program zadržavanja radnih mjesta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kriteriji koje moraju zadovoljiti poslodavci jesu dokazi da su u određenim periodima 2020. i 2021. godine imali pad prihoda/primitaka u odnosu na ista razdoblja 2019. godine, a iznos potpore će biti u visini i sukladno postotku radnika sa EU digitalnim COVID potvrdama ili koji su stekli uvjete za dobivanje iste od ukupnog iznosa potpore za sve radnike za koje poslodavac traži potporu. Ukoliko poslodavac dokaže da ima 70% i više radnika s COVID potvrdama potpora će biti isplaćena u punom iznosu.

Ovakvo ponašanje Vlade prema svojim građanima je sramotno, jer se radi o klasičnoj ucjeni. Naime, ta ista Vlada je zatvorila te iste poslodavce i onemogućila im rad i ugrozila egzistenciju, pod firmom zaštite zdravlja od nevidljivog neprijatelja. Danas je gotovo svima jasno da je ideja o „lockdownu“ kao načinu borbe protiv virusa totalna glupost, te da je izazvala veće štete nego sama bolest uzrokovana virusom.

Umjesto da se Vlada ispriča svojim građanima zbog svojih pogrešnih odluka, ona ide korak dalje u svojim suludim idejama i ucjenjuje te iste poslodavce regulirajući im visinu isplate „potpora“ postotkom radnika koji imaju COVID potvrde. Drugim riječima, njihova ucjena glasi „Ako želite svoje novce, prisilite svoje radnike da se cijepe!“ ili još eklatantnije „Ako želiš raditi, cijepi se!“.

Zašto se toliko inzistira na cijepljenju, kada je danas sve više dokaza da je cjepivo malo učinkovito ili potpuno neučinkovito, te se i cijepljeni razbolijevaju od bolesti protiv koje su cijepljeni i prenose virus drugima u istom omjeru kao i necijepljeni? K tome, ako je vjerovati znanstvenicima, a sve manje im se vjeruje, da virus mutira i danas imamo već nekakav „delta“ soj virusa, kakva je zaštita od cjepiva koje je proizvedeno za „originalni“ soj virusa? Naravno, ova pitanja se postavljaju zdravorazumski na osnovu main stream narativa, koji „pušta vodu“ na sve strane, ali svjesni smo da se u pozadini ove priče odvija nešto sasvim drugo, o čemu smo pisali u nizu članaka, te da „cjepiva“ zapravo nisu cjepiva nego „alat“ za realizaciju Velikog reseta.

Vladajući bi morali biti svjesni činjenice da je, unatoč bjesomučnoj kampanji, do 25.srpnja tek 38% građana u RH bilo spremno primiti cjepivo s nepoznatim sadržajem. Isto se može predstaviti i na način da se kaže kako 62% građana nije spremno na cijepljenje, dakle znatna većina. Od tih 62% koji nisu primili cjepivo, možda će još pod raznim pritiscima „popustiti“ dodatno maksimalno 2-3% građana. I što ćemo onda gospodo u Vladi?

Nama građanima potpuno je jasno da ste „nagaženi“ od svojih nadređenih u piramidi moći da sprovedete plan do kraja, ali neće moći, narod je rekao dosta! Krajnje vrijeme vam je da se sjetite da ste u poziciji u kojoj jeste upravo zaslugom tog naroda kojeg ucjenjujete njegovim vlastitim novcem! Sjetite se kakve su sudbine imali oni koji su išli protiv svog naroda i razmišljajte brzo jer vrijeme se bliži! Ako ne želite davati „vražje“ potpore, nemojte! Pustite nas da radimo!

Poruka za radnike i poslodavce. Nikad nije lako donositi teške odluke, pogotovo u trenucima u kojima se rješava pitanje vlastite egzistencije. No, prema svemu sudeći, a dokaza za to je sve više, ovdje nema dileme cijepiti se ili ne, jer cijepljenjem ugrožavate svoje zdravlje i život. Tko će brinuti o vama i vašoj obitelji ukoliko vam se nešto dogodi uslijed cijepljenja, a svi peru ruke i bježe od odgovornosti? Kakva je svrha cijepiti se da bi zadržao posao ako sutra zbog tog cjepiva ne budeš u stanju taj posao i obavljati? Razmislite i ostanite ustrajni u svojoj odluci. Ovakvo stanje ne može dugo potrajati!

Podijeli!   

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije