Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiEvo tko je zadužen za provedbu „klimatske“ agende u Hrvatskoj

Evo tko je zadužen za provedbu „klimatske“ agende u Hrvatskoj

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Članica Rimskog kluba

Kako donosi narod.hr, meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar imenovana je 2021. godine na čelo Uprave za klimatske aktivnosti pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Ovo ne treba čuditi jer je Mazzocco Drvar poznato TV lice i u svojim gostovanjima u medijima sve češće govori o kataklizmičkim projekcijama klimatske budućnosti, a kako stoji u njenoj imovinskoj kartici, članica je i Hrvatske udruge Rimskog kluba od 2019. godine u čijem je Upravnom odboru.

Da podsjetimo, Rimski klub je organizacija koja već 50 godina potencira teoriju kako je Zemlju moguće spasiti isključivo smanjenjem broja stanovnika, a 1972. godine je publikacijom „Granice rasta“ u kojoj su dane predikcije razvoja čovječanstva i populacije te nedostatak prirodnih resursa, čime je utaban put prema načelu da je čovjek opasan za Zemlju.

Iza „Granica rasta“ stoje istraživači s Massachusetts Institute of Technology (MIT) Dennis L. Meadows, Donella H. Meadows, Jorgen Randers i William W. Behrens III, a povodom 50. godišnjice izdavanja, Dennis L. Meadows je kazao kako bi depopulaciju planeta trebalo provesti na civiliziran način te svesti ukupnu populaciju na jednu do dvije milijarde ljudi.

 

2016. tadašnji glavni tajnik Rimskog kluba Graeme Maxton i Jorgen Randers, član Izvršnog odbora kluba izdali su novu publikaciju u ime ove organizacije, u kojoj predlažu da se žene koje imaju jedno ili niti jedno dijete na njihov 50. rođendan nagradi s 80 tisuća dolara.

”Naš je prijedlog da se žene koje imaju samo jedno dijete ili nijedno dijete nagrađuju izdašnom novčanom nagradom za 50. rođendan. Ne zalažemo se za uklanjanje postojećih poticaja koji potiču ljude u bogatom svijetu na više djece (porodiljni i očinski dopust, dohodovne potpore i besplatni vrtići, na primjer), jer oni imaju mnoge druge prednosti. Umjesto toga zagovaramo korištenje poticaja koji potiču manji broj djece, dijelom zato što će to potaknuti promjenu u razmišljanju.

Naš prijedlog također pomaže u jačanju statusa žena i daljnjem povećanju njihovog utjecaja na ključnu odluku o veličini obitelji. To predstavlja odmak od mišljenja da obitelji bez djece ne daju svoj doprinos stvaranju radne snage budućnosti.

Zašto plaćati samo ženama? Jer one su ti koji zapravo nose i rađaju dijete. To je pritisak na žene koji muškarci ne doživljavaju, a naš prijedlog vidimo kao način da to prepoznamo. Ne pretendiramo da će našu ideju biti lako implementirati ili čak lako prihvatiti. Priznajemo i da postoje razne vrste praktičnih problema, poput toga kako bi društva trebala nagraditi samce, istospolne parove, neplodne, one koji posvajaju djecu i parove koji imaju blizance, trojke ili više kada planiraju samo jedno dijete. Ono što pokušavamo potaknuti je promjena u razmišljanju – i da bogati svijet bude primjer.

Čovječanstvo treba shvatiti da će problem prenapučenosti na kraju biti riješen, sviđalo se to ljudima ili ne. Ili će to popraviti priroda, nekom vrstom ekološkog ili društvenog kolapsa ili se može popraviti izborom – tako što će sve manje ljudi živjeti mirno unutar granica prirode”.

Da je ovakav narativ već široko rasprostranjen umainstream medijima, pišemo gotovo svakodnevno na stranicama našeg portala. To znači da su Rimski klub i ostale slične klike počele upumpavati ogroman novac u ostvarenje ove zločinačke agende.

Sada bar znamo kome ne sigurno ne treba vjerovati po pitanju “klimatskih promjena” kad se radi o Hrvatskoj… Uzimajte s oprezom ono što Dunja priča!

Provjeri/narod.hr

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

4 KOMENTARI

 1. “…Rimski klub je masonska loža, koja je osnovana 1968. na imanju Davida Rockefellera u Bellagiu u Italiji. Članstvo je tradicionalni sastanak velikih reformatora sa državnicima, UN-ovim birokratima, poznatim političarima i vladinim dužnosnicima, diplomatima, znastvenicima, ekonomskim znastvenicima i ravnateljima velikih koncerna. Okupljeni su iz cijelog svijeta, sa jakom stranom imućne zapadne elite. U ovoj političkoj loži okupljaju se također i milijarderi iz obitelji Rockefeller, Rotschild i Soros, kao i politički kameleoni kao Anders Wijkman i industrijski magnati, kao u međuvremenu preminuli naftni tajkun Maurice Strong…”

  https://uncutnews.ch/club-of-rome-der-ursprung-des-klimas-und-des-demografischen-alarmismus/

 2. Rokefelrovi eugeničari iz Rimskog kluba rijetko se pojavljuju u javnosti, a jedan takav rijedak skupi bio je 2016. u berlinu, o kojem su izvjestili i neki mainstream mediji
  Na tom skupu su tad Rimski klubaši predstavili 13 točaka svog programa za navodno rješavanje problema klime i stanovništva, a među tih 13 točaka je bio prijedlog za depopulaciju da se u Europi i cijelom svijetu uvede da obitelji imaju samo 1 dijete, kao što je bilo na snazi u Kini, preko 30 godina. I da se žene nagrađuju novčanom premijom, ako ne rode nijedno, ili rode samo 1 dijete.

  https://www.dw.com/de/club-of-rome-weniger-wachstum-weniger-kinder/a-19547747

  Predsjednik europskog odjeljenje Rimskog kluba, koji je bio na tom skupu je Ernst Ulrich von Weizsäcker. Član njemačkog SPD-a i nećak poznatog nekadašnjeg njemačkog političara CDU-a i njemačkog predsjednika Richarda von Weizsäckera (1920-2015). R. von Weizsäcker je inače u 2. sv. ratu bio oficir Wehrmachta, a njegov otac Ernst von Weizsäcker je bio nacist i hitlerovac i 1949. je na nirnberškim procesima bio osuđen na zatvorsku kaznu od 7 godina. R.von Weizsäcker je tada bio odvjetnik i branitelj svom ocu na sudu.
  I kasnije je dakle sin nacista i bivši oficir Wehrmachta R. von Weizsäcker postigao veliku političku karijeru u njemačkoj, uz pomoć globalističkog kulta.. za života je bio član glavne njemačke globalističlke organizacije Atlantik-Bruecke, koja je službena podružnica (affiliate) od Rockefellerovoh Vijeća za vanjske odnose-CFR. Također je bio član i američkog think tanka The Aspen Institute, iza kojega konce također vuku Rockefelleri.
  A nećak, tj. bratić mu, Ernst Ulrich von Weizsäcker (koji je očito dobio ime po djedu) je dakle predsjednik Rimskog kluba.

  Na tom skupu tada 2016. bili su i rimski klubaši, Jorgen Randers i Graeme Maxton, koji su poečetkom 70-ih inače bili suautoru poznate apokaliptičko-distopijsko-eugeničke knjige Granice rasta u izdanju Rimskog kluba.

  Jedna od poznatih članica RK-a je također i stara tajkunica Liz Mohn- prisna prijateljica A. Merkel i udovica tvorca i dugogodišnjeeg šefa koncerna Bertelsmann, Reinharda Mohna. (umro 2008.) R Mohn je u 2. sv. ratu bio nacist i član NSDAP-a, uz pomoć kojega je izdigao firmu Bertelsmann, koja je tada snimala propagdne filmove za wehrmacht. R. Mohn je također za života bio dugogodišnji član RK-a. Liz Mohn je danas šefica Bertelsmanna

  – na tom skupu klubaša tada, bio je gost i tadašnji ministar za razvoj u Merkeličinoj vladi Gerd Müller iz bavarske stranke CSU. koji je danas predsjednik UNIDO-a (organizacija UN-a za industrijski razvoj) za razvoj, gdje se fino uhljebio, nakon što mu je 2017. istekao mandat kao ministru vlade. On je pohvalio taj izvještaj rimskih klubaša i njihove prijedloge.
  Müller je u funkciji predsjednika tog UNIDO-a bio i na skupu WEF-a u Davosu u siječnju i na skupu MSC-a u Muenchenu u veljači ove godine.

  ——

  4 godine ranije, 2012. eugeničari iz RK-a su također držali svoj skup na kojem je također bio ovaj Jorgen randers (norvežanin), koji je opet,. 40 godina nakon što je bio suautor katastrofične knjige “Granice rasta”, tada (2012) objavio novi katastrofični scenarij pod naslovom “posljedični izvještaj 2052.” I opet je lupao crne katasrofične prognoze o zatopljenu zemlje i klimatskoj katastrofi, iako su mu već one prognoze iz “Granice rasta” se sve pokazala kao promašene.

  https://www.dw.com/de/wirtschaftswachstum-sprengt-nat%C3%BCrliche-grenzen/a-15935417

  ono štoje ipak najzanimljivije bilo na ovom vampirskom skupu 2012. je “prognoza” , austrijskog člana RK-a Karla Wagnera. One je u tom izvještaju napisao, da on 2020-ih godina predviđa revoluciju, i da će mladima prekipjeti i oni neće više htjeti snositi teret zagađenja okoline, koji su im ostavile starije generacije i da će mladi dakle biti mnogo ljuti i protestirati.. I gle čuda, njegova vidovita prognoza se ostvarila.. Danas dakle, kada smo u 2020-im godinama, protestiraju kofol “mladi” protiv zagađenja klime i zahtjevaju zaštitu klime i stroge klimatske diktatorske zakone.., “Fridays for future” i ovi sada radikalci iz “Zadnje generacije”. Oni koji po muzejima šaraju umjetničke slike, koji po njemačkoj i drugim zapadnim zemljama liježu na ceste i prekidaju cijeli promet.. Ali naravno da je ovaj Wagner to fino predskazao, jer su i FFF i Zadnja generacija, plaćenici → Rimskog kluba, i globalističkog kulta. Plaćeni da prave galamu i kaos a mainstream mediji koji su također svi pod kontrolom kulta daju tim “nestašnim” prosvjednicima veliku medijsku pažnju. Tako to ide. Jer naravno, da šaka tih kofol buntovnika iz “Zadnje gneracije” ne bi mogli nigdje prismrditi da nemaju podršku elite kulta i zato im se omogućuje da upadaju u muzeje i druge javne ustanove. I da ih policije ne dira, tj da blago postupa sa njima. A čak ih primaju i političari, kao nedavno njemački ministar za okoliš-..

 3. Rimski klub i famiglia Rockefeller vuku konce iza svih organizacija i inicijativa koje se bave pitanjma klime i takozvanog održivog razvoja.

  Jučer je bio takozvani Earth Overshoot Day . Dan preopterećenja zemlje. To su javili vodeći zapadni i drugi mainstream mediji.
  “Earth Overshoot Day” znači da su na jučerašnji dan 2. 8., svi resursi zemlje već potrošeni, “ispucani” (overshoot) za ovu godinu, iako je dakle do kraja godine još cijelih 5 mjeseci.
  Potrošli smo ih naravno svi mi stanovnici Zemlje, štetočine i beskorisne izjelice, koje živimo rastrošno.
  Za neke pojedinačne države, “Earth Overshoot Day” je već bio ranije, neke države su dakle već ranije ispucale resurse za ovu godinu, ali danas je opći globalni “Earth Overshoot Day”- prosjek potrošnje svih država svijeta.

  To je objavila organizacija za zaštitu okoliša Global Footprint Network (GFN). Koja je to mudro proračunala. GFN inače svake godine to proračuna i svake godine objavi kada je Earth Overshoot Day- dakle dan na kojem su već svi resursi Zemlje potrošeni. I naravno taj dan je uvijek znatno ranije prije isteka godine.

  Prema podatcima sa vikipedije, GFN je još jedan privatni, ali dobrotvorni i plemeniti NGO, jako zabrinut za okoliš i prirodu i za sve nas.
  Sjedište je u SAD-u i to u Kaliforniji.. Pa gdje drugdje nego u SAD-u, pa neće valjda sjedište biti u Burkini Faso ili u Papui-Novoj Gvineji, već u superbogatoj Kaliforniji. A osim tog glavnog sjedišta, GFN ima još dva službena ureda. Jedan u Briselu, u blizini sjedišta EU-a i jedan u Ženevi. U Ženevi, gdje se nalazi i drugo sjedište UN-a, sjedište WHO-a i mnogih drugih “službenih” i “međunarodnih” organizacija.
  Osnivač GFN-a je Mathis Wackernagel.
  Švicarski globalistički aktivist na polju zaštite prirode.
  Ali odakle vjetar zaista puše, začas se pronađe:

  https://www.clubofrome.org/member/wackernagel-mathis/

  Dakle , on je član Rimskog kluba.

  GFN je pokrenuo i inicijativu pod naslovom “Earth Overshoot Day”. I ima službeni portal za to.
  I tu su navedeni službeni partneri:

  https://www.overshootday.org/about-earth-overshoot-day/partners/

  Među brojnim logovima partnera inicijative Earth Overshoot Day i GFN-a na dnu stranice, odmah upada uoči logo Rimskog kluba.

  U izvještajima medija o “danu kada su ispucani zemaljski resursi”, spominje se Steven Tebbe, ravnatelj GFN-a, koji je izrazio svoju zabrinutost.

  https://www.independent.co.uk/climate-change/news/earth-overshoot-day-2023-b2385618.html

  https://www.euronews.com/green/2023/08/02/earth-overshoot-day-humanity-burns-through-planets-yearly-resources-by-2-august

  Tebbe je ujedno i šef druge slične dobrotvorne i plemenite “nevladine organizacije” (NGO),- Carbon Disclosure Project (CDP) sa sjedištem u Londonu. Koja se bavi sličnim stvarima, navodne brige za spas prirode.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_Disclosure_Project

  CDP se naravno također financira od strane “filantropa”, kao i od strane EU-a.

  Ali u podatcima na njemačkoj vikipediji, pod podlinkom “pravni status”, slučajno se otkriva, odkuda i ovdje vjetar puše. Naime, dok je CDP u V. Britaniji registriran kao tvrtka, , a u Njemačkoj, kao tvrtka za opće dobro, u SAD-u je registriran kao “specijalni projekt” dobrotovorne organizacije “Rockefeller Philanthropy Advisors.”

  https://de.wikipedia.org/wiki/Carbon_Disclosure_Project#Rechtsstatus

VEZANO

najnovije