Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiEvo zašto Bill Gates može posjedovati 4 privatna mlažnjaka dok se vas...

Evo zašto Bill Gates može posjedovati 4 privatna mlažnjaka dok se vas prisiljava u „15-minutne“ gradove

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Ja sam rješenje“

U intervjuu za BBC, Bill Gates je objasnio zašto on ima pravo letjeti oko svijeta u svojoj floti od četiri privatna zrakoplova dok se obični ljudi sve više guraju u 15-minutne gradove bez slobode putovanja.

Dakle, Gates je izjavio „da budući da nastavlja trošiti milijarde dolara  na aktivizam protiv klimatskih promjena, njegov ugljični otisak nije problem“.

“Trebam li ostati kod kuće i ne doći u Keniju i podučiti ih o poljoprivredi i malariji?”, zapitao se Gates u intervjuu s Amolom Rajanom.

“Slažem se s idejom da ne samo da nisam dio problema plaćajući kompenzacije, nego i kroz milijarde koje moja Breakthrough Energy Group troši, da sam dio rješenja”, dodao je Gates .

Ranije ove godine, Gates je letio po Australiji u svom luksuznom privatnom zrakoplovu vrijednom 70 milijuna dolara, držeći predavanja ljudima o klimatskim promjenama i naređujući im da prestanu letjeti avionima.

Gates, koji je izjavio da je energetska kriza dobra stvar, posjeduje ni manje ni više nego ČETIRI privatna zrakoplova po ukupnoj cijeni od 194 milijuna dolara.

Studija koju je proveo profesor ekonomije sa Sveučilišta Linnaeus Stefan Gössling otkrila je da je Gates samo u 2017. preletio više od 213.000 milja u 59 letova privatnim zrakoplovom, pri čemu je doprinio ispuštanju procijenjenih 1760 tona ugljičnog dioksida, što je za sto puta više od emisija po glavi stanovnika u SAD-u, prema podacima Svjetske banke.

Tijekom ovog vrlo pažljivo konstruiranog intervjua, Gates je rekao kako je „iznenađen što je bio na meti ‘teoretičara zavjere’ zbog promicanja cjepiva tijekom pandemije“.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije