Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiFrontex potvrdio da su 92% ilegalnih migranata vojno sposobni muškarci – iz...

Frontex potvrdio da su 92% ilegalnih migranata vojno sposobni muškarci – iz vatrenog oružja zapucano i na hrvatsku policiju

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Rušenje bjelačkog Zapada

Procjena rizika europske granične agencije Frontex za razdoblje od 2023. do 2024. pokazuje da su ogromna većina ilegalnih migranata, njih oko 92 posto, vojno sposobni muškarci.

Ukratko, iz trećeg svijeta nadiru vojno sposobne horde tamnoputih mladića u srce pretežno bjelačke Europe. Ne treba biti posebno mudar da nam se pred očima događa transformacija zapadnog svijeta.

Što se tiče onoga što je Frontex nazvao “tajnim ulascima” u Europu, grupa je otkrila da su 33 posto Afganistanci, 15 posto Sirijci i 10 posto Turci.

“Mnogo toga upućuje na to da bi se tajni ulasci mogli povećati sljedeće godine u skladu s očekivanim većim migracijskim pritiskom na vanjskim granicama EU-a općenito”, upozorava Frontex.

Već smo izvještavali o katastrofalnoj situaciji na talijanskom otoku Lampedusi, u kojoj se svakodnevno događa ogroman priljev migranata i koja prijeti stabilnosti cijele Italije i Europe.

No, ni u Hrvatskoj stanje nije ništa bolje. Nakon što se podigla prašina oko priče o izgradnji kampa za migrante na nekadašnjem vojnom poligonu Skradska gora u blizini Karlovca, prije par dana se dogodio incident u kojem su migranti, koji su pokušavali ilegalno prijeći granicu iz BiH u Hrvatsku, zapucali iz vatrenog oružja na pripadnike hrvatske policije. Prema izvještaju MUP-a:

Jučer, 20. rujna oko 15.40 sati policijski službenici koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija na području općine Rakovica u mjestu Koranski Lug, čuli su nekoliko pucnjeva s teritorija Bosne i Hercegovine, a nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri pokušaja nezakonitog prelaska državne granice i ulaska na teritorij Republike Hrvatske. Na lokaciji gdje su bili raspoređeni policijski službenici provedene su mjere i radnje prvog zahvata, uključujući i dokaznu radnju očevida kojima za sada nije bilo moguće nedvojbeno utvrditi dinamiku i okolnosti događaja. Napominjemo da nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen.

I dok većinu izbjeglica iz Ukrajine nakon izbijanja rata čine žene, većina ilegalnih migranata koji pristižu iz Afrike i s Bliskog istoka su mlađi, borbeno sposobni muškarci koji ne bježe od rata ili progona.

Što se tiče zahtjeva za azilom, oni su porasli za 28 posto ove godine u usporedbi s istim razdobljem 2022. godine, što sugerira da sve više ilegalaca pokušava provaliti u Europu. Nedavne brojke koje je objavila Agencija Europske unije za azil (EUAA) pokazuju da je EU sada na putu da primi više od milijun zahtjeva za azil u 2023. godini, s obzirom da je već početkom rujna ta brojka bila oko 519 000 zahtjeva.

Države članice EU-a suočavaju se s velikim poteškoćama pokušavajući pratiti sve zahtjeve, a da ne spominjemo sve novopridošle koji sada lutaju ulicama pljačkajući ljude i prave nered jer nemaju kamo otići.

“Zajedno, ovi paralelni trendovi predstavljaju značajne izazove EU+ tijelima za sustave azila i prihvata, toliko da je do lipnja 2023. EUAA nudila operativnu pomoć za 13 država članica”, rekla je agencija za azil u priopćenju za javnost.

I Poljska i Mađarska oštro se protive predloženom paktu o migracijama EU-a koji bi prisilio države članice da prime svoj “pravičan udio” tražitelja azila ili bi se suočili s financijskim kaznama.

Koliko još Zapad može trpjeti ovu stalnu navalu ilegalnih migranata?

Provjeri/naturalnews.com/dnevno.hr/medias.hr

Foto naslovnice: screenshot naturalnews.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije