Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiG20 objavio plan za nametanje digitalnih valuta i ID-ova diljem svijeta

G20 objavio plan za nametanje digitalnih valuta i ID-ova diljem svijeta

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Bezgotovinsko društvo

Dugo planirana prevara, kojom se želi vršiti potpuna kontrola i nadzor nad svim transakcijama i kojom se želi onemogućiti funkcioniranje izvan ovog tiranskog sustava, ide korak dalje.

Čelnici Grupe 20 nacija složili su se s planom da konačno nametnu digitalne valute i digitalne osobne iskaznice svom stanovništvu, usprkos zabrinutosti da bi ih vlade mogle koristiti za praćenje potrošnje svojih građana i slamanje neslaganja.

G20, koji se sastoji od vodećih svjetskih bogatih zemalja i zemalja u razvoju, a trenutno im predsjeda Indija, usvojio je završnu deklaraciju o ovoj temi tijekom vikenda u New Delhiju.

Grupa je prošli tjedan objavila da su se složili izgraditi potrebnu infrastrukturu za implementaciju digitalnih valuta i ID-ova.

Iako je grupa rekla da su već u tijeku rasprave o stvaranju međunarodnih propisa za kriptovalute, tvrdila je da na summitu nije bilo “razgovora o zabrani kriptovalute”.

Mnogi kritičari su zabrinuti da će vlade i središnje banke na kraju regulirati kriptovalute i odmah ih zamijeniti digitalnim valutama središnje banke (CBDC), kojima nedostaje slična privatnost i sigurnost.

Indijska ministrica financija Nirmala Sitharaman rekla je da su u tijeku razgovori o izgradnji globalnog okvira za reguliranje kripto imovine jer vjeruju da se kriptovalute ne mogu učinkovito regulirati bez potpune međunarodne suradnje.

“Indijsko [G20] predsjedništvo stavilo je na stol ključna pitanja vezana uz regulaciju ili razumijevanje da bi trebao postojati okvir za rješavanje problema povezanih s kripto imovinom”, rekla je Sitharaman prije okupljanja G20.

Glavne stavke o kojima se raspravljalo na summitu u New Delhiju uključivale su izgradnju digitalne javne infrastrukture, digitalnu ekonomiju, kriptoimovinu i CBDC.

Gita Gopinath, prva zamjenica direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), rekla je u videu objavljenom na X, ranije poznatom kao Twitter, da je G20 “pomogao oblikovati globalnu perspektivu o tome kako kreatori politike trebaju postupati s kripto imovinom”.

Također je rekla za Business Today da u raspravama nije bilo “nikakva govora o zabrani kriptovaluta, što ukazuje na globalni konsenzus protiv takvih mjera”.

Međutim, neki od prijedloga pozivaju na dodatnu kontrolu nad kriptovalutama, koje su decentralizirane i ne rade pod kontrolom središnjih banaka.

Kritičari kažu da bi ovi prijedlozi mogli omogućiti vlastima da nametnu sustav društvenog bodovanja i odluče kako njihovi građani mogu trošiti svoj novac.

Provjeri/davidicke.com

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

1 KOMENTAR

  1. sve i svi uvijek pripadaju istoj mafijaškoj mreži:

    Gita Gopinath- još jedno od mnogbrojne Schwabove “dječice”

    odlomak iz njene službene biografije na vikipediji:

    “…She was named one of the top 25 economists under 45 by the International Monetary Fund in 2014 and was chosen as a Young Global Leader by the World Economic Forum in 2011..”

VEZANO

najnovije