Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiGates smatra kako je u redu da leti svojim zrakoplovom po svijetu...

Gates smatra kako je u redu da leti svojim zrakoplovom po svijetu jer je on „dio rješenja“!?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Poremećena stvarnost

Bill Gates vjeruje da je sasvim u redu da leti oko svijeta svojim privatnim zrakoplovima, dok poziva sve ostale na prestanak korištenja aviona i automobila, jer po njegovom mišljenju on „radi daleko više od bilo koga drugoga u borbi protiv ‘klimatskih promjena’“.

Milijarder „filantrop“ tvrdio je da je on „dio rješenja“ tijekom intervjua za BBC u Keniji gdje je pokušavao uvjeriti one koji su dovodili u pitanje njegov ugljični otisak.

Gates je tvrdio da, budući da nastavlja “trošiti milijarde dolara” na aktivizam protiv „klimatskih promjena“, njegov ugljični otisak nije problem.

“Trebam li ostati kod kuće i ne doći u Keniju i učiti o poljoprivredi i malariji?”, upitao je Gates u intervjuu s Amolom Rajanom.

“Slažem se s idejom da ne samo da nisam dio problema plaćajući kompenzacije, nego i kroz milijarde koje moja Breakthrough Energy Group troši, da sam dio rješenja”, dodao je Gates.

Nedavno je Gates letio po Australiji u svom luksuznom privatnom zrakoplovu vrijednom 70 milijuna dolara, držeći predavanja ljudima o „klimatskim promjenama“.

Gates, koji je izjavio da je energetska kriza dobra stvar, posjeduje ni manje ni više nego ČETIRI privatna zrakoplova po ukupnoj cijeni od 194 milijuna dolara.

Studija koju je proveo profesor ekonomije sa Sveučilišta Linnaeus Stefan Gössling otkrila je da je Gates samo u 2017. preletio više od 213.000 milja u 59 letova privatnim zrakoplovom.

Pri tome, Gates je ispustio oko 1760 tona ugljičnog dioksida, što sto puta više od prosječne emisije po glavi stanovnika u SAD-u, a prema podacima Svjetske banke.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije