Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeGender ideologija za prvašiće

Gender ideologija za prvašiće

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ona, on…ono, to…šta?

Jedan od školskih okruga u saveznoj državi Washington suočava se s oštrim reakcijama zbog online brošure namijenjene osnovnoškolcima koja ih podučava o rodnom identitetu, uključujući ideju da osim „djevojčica“ i „dječak“ s obzirom na rod mogu izabrati „ništa od navedenog“ ili čak oboje.

Slike navodnog zadatka danog učenicima prvoga razreda prošlog je tjedna na društvenim mrežama objavila zabrinuta majka djeteta. Zabrinjavajuće je to što zadatak nameće stav kako se osobe prema rodu, neovisno o njihovome spolu, može podijeliti ne u dvije već u nekoliko kategorija. Zadatak je također navodno zatražio od učenika da kreiraju snjegovića koji će biti primjer onoga kako se oni identificiraju, tražeći od njih da objasne svoj izbor. Inače u tekstu zadatka za snjegovića je, umjesto dosadašnjeg uvriježenog izraza „snowman“, upotrijebljena kovanica „snowperson“, što bi u prijevodu bilo „snježna osoba“. Očito je promišljanje o snjegoviću kao o liku muškog roda politički nekorektno…

Majka učenika obratila se školi i uputila prigovor na račun kontroverznog zadatka međutim nije dobila nikakav odgovor. Požalila se kako roditelji učenika nisu „dobili nikakvu prethodnu obavijest da će se o tome učiti a da smo obaviješteni, uskratili bismo pristanak i zatražili da naše dijete bude oslobođeno ovakve lekcije.“

Navodne snimke zaslona lekcije također ukazuju na odobravanje knjiga namijenjenih dječjem uzrastu koje učenike upoznaju s „nebinarnim iskustvom“ kroz rodno neutralne zamjenice. Njihov cilj je „razbiti pretpostavke oko toga tko je ‘ona’ ili ‘on’ i proširiti ih izvan binarnog kako bi ‘oni’ bili uključeni i još mnogo toga”.

Ukratko, očita je namjera zbuniti i izmanipulirati djecu od što ranije dobi, a ako ste mislili da farmakomafija nije umiješana u ovaj posao s uvođenjem ideologije roda u školski sustav – prevarili ste se. Nakon implementacije novog shvaćanja spolnosti u nastavni program, na red dolazi transrodna hormonska terapija, odnosno hormonska nadomjesna terapija kao korak prema operaciji promjene spola. No na svu sreću brojne klinike u SAD-u i bolnice, koje provode takve zdravstvene programe i pružaju medicinske tretmane rodne tranzicije za djecu, izložene su brojnim kritikama te se suočavaju s optužbama za zlostavljanje djece, dok su neke farmaceutske tvrtke pod istragom jer su promicale skupe lijekove za blokiranje puberteta bez odobrenja američke Uprave za hranu i lijekove.

Sibylla

VEZANO

najnovije