Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upGlobalno zatopljenje - instrument Novog svjetskog poretka

Globalno zatopljenje – instrument Novog svjetskog poretka

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

CO2 nije opasan

Globalno zatopljenje ili globalno zagrijavanje je postupno zagrijavanje Zemljine površine i najnižih slojeva atmosfere uzrokovano učinkom staklenika, što dovodi do globalnih promjena klime – Wikipedia.org.

Agenda 2030

Program Ujedinjenih naroda o održivom razvoju do 2030.godine (tzv. Agenda 2030) usvojen je u obliku završnog dokumenta 21.listopada 2015. kao rezolucija Opće skupštine UN-a 70/1 pod naslovom „Promijenimo naš svijet: Agenda 2030 za održivi razvoj“.

Glavnu okosnicu agende predstavlja 17 ciljeva održivog razvoja (Suistainable Development Goals – SDGs) detaljno razrađenih u 169 međusobno usko povezanih pod-ciljeva. Agenda 2030 svoje težište stavlja na ljude, planet, prosperitet, mir i partnertsvo (People, Planet, Prosperity, Peace, Partnership), očekujući od država da u skladu sa svojim nacionalnim kapacitetima učine sve da „nitko ne bude ostavljen po strani“ („leaving no-one behind“).

17 ciljeva održivog razvoja (United Nations)

17 ciljeva održivog razvoja su:

 1. Iskorijeniti siromaštvo svuda i u svim oblicima
 2. Iskorijeniti glad, postići sigurnost hrane i poboljšanu ishranu te promicati održivu poljoprivredu
 3. Zdravlje – Osigurati zdrav život i promovirati blagostanje za ljude svih generacija
 4. Osigurati uključivo i kvalitetno obrazovanje te promovirati mogućnosti cjeloživotnog učenja
 5. Postići rodnu ravnopravnost i osnažiti sve žene i djevojčice
 6. Osigurati pristup pitkoj vodi za sve, održivo upravljati vodama te osigurati higijenske uvjete za sve
 7. Osigurati pristup pouzdanoj, održivoj i suvremenoj energiji po pristupačnim cijenama za sve
 8. Promovirati inkluzivni i održivi ekonomski rast, zaposlenost i dostojanstven rad za sve
 9. Izgraditi izdržljivu infrastrukturu, promovirati održivu industrijalizaciju i poticati inovativnost
 10. Smanjiti nejednakost između i unutar država
 11. Učiniti gradove i naselja uključivim, sigurnim, prilagodljivim i održivim
 12. Osigurati modele održive potrošnje i proizvodnje
 13. Poduzeti hitne akcije u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih posljedica
 14. Zaštititi i održivo koristiti oceane, mora i morske resurse
 15. Održivo upravljati šumama, suzbiti dezertifikaciju, zaustaviti i preokrenuti degradaciju zemljišta i spriječiti daljnji gubitak biološke raznolikosti
 16. Promovirati miroljubiva, inkluzivna i pravedna društva
 17. Učvrstiti globalno partnerstvo za održivi razvoj

Agenda 21

Čitajući 17 ciljeva održivog razvoja Agende 2030, prosječno upućen čovjek stječe mišljenje kako su ovih 17 točaka sasvim razumni i potrebni koraci kako bi se uspostavio svijet blagostanja, mira i prosperiteta. No, ono što je svakako puno zanimljivije od 17 ciljeva Agende 2030 jesu ciljevi njene prethodnice, odnosno UN-ove agende iz 1992., tzv. Agende 2021. Naravno, ovaj dokument danas javno više ne možete pronaći, no mi vam donosimo originalnu listu u agendi sadržanih ciljeva, ali vas prije toga upozoravamo da sjednete:

 • uspostava jedinstvene svjetske vlade
 • bezgotovinska jedinstvena svjetska valuta
 • središnja / jedinstvena svjetska banka
 • ujedinjena svjetska vojska
 • ukidanje nacionalnog suvereniteta
 • ukidanje privatnog vlasništva
 • ukidanje obiteljske ustanove
 • smanjenje svjetske populacije
 • kontrola rasta i gustoće stanovništva
 • obvezno višestruko cijepljenje
 • univerzalni osnovni dohodak
 • ukidanje plaća
 • implantacija mikročipa u ljudsko tijelo u svrhu kupnje, plaćanja, putovanja i kontrole kretanja osobe
 • uvođenje socijalne ocjene (kao u Kini)
 • bezbrojni elektronički uređaji bit će povezani na 5G mrežu
 • vlada će preuzeti pravo na odgoj djece
 • privatne škole, sveučilišta i druge obrazovne institucije će pripasti državi
 • ukidanje privatnih vozila
 • ukidanje svih privatnih tvrtki
 • u zračnom putovanju broj putnika bit će ograničen na minimum
 • koncentracija ljudi u posebnim zonama (predgrađima)
 • ukidanje sustava navodnjavanja
 • ukidanje privatnih poduzeća u poljoprivrednom sektoru, uključujući zabranu vlasništva nad životinjama
 • ukidanje privatnog stanovanja
 • ograničenje korištenja zemljišta
 • zabrana svih prirodnih (nesintetičkih) droga
 • zabrana svih netradicionalnih metoda liječenja
 • zabrana svih vrsta fosilnih goriva.

Da. Pročitajte listu još jednom i u svijetlu aktualnog „pandemijskog“ svijeta promislite koliko smo unutar zadnjih godinu i po dana bliže nekim od ovih ciljeva. Koliko se zacrtanih ciljeva pokušalo i dalje pokušava podvući kroz i dalje aktivnu „koronakrizu“.

Također, svi dokumenti Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu (čitaj sastanka svjetskih gospodara), održanog virtualno u siječnju 2021.godine, osnivača Klausa Schwaba, sadrže iste planove, obavijene celofanom visokosofisticiranih riječi.

George Soros – jedan od egzekutora plana

EU i Hrvatska

Na službenim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova stoji navod kako je Republika Hrvatska podržala Agendu 21 i Plan djelovanja koji su usvojeni 1992. na Konferenciji UN-a o okolišu i razvoju. Znate li išta o ovome, jeli vas itko izvijestio, jeli službena vlast u našoj zemlji otvoreno progovarala o svemu?

Nadalje, što se tiče provedbe Agende 2030 u RH, na stranicama Ministarstva se donosi slijedeće:

„Imajući na umu svu kompleksnost provedbe Agende 2030, njezinu ovisnost o drugim sektorskim politikama, strategijama i mjerama kao i, konačno, neizbježan utjecaj na ukupni društveni i gospodarski život i razvoj u RH, odmah po njezinom usvajanju 2015. godine u RH se pristupilo raspravi o potrebi za uspostavom središnjeg nacionalnog koordinacijskog tijela na najvišoj razini izvršne vlasti RH.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske donesenom 18. siječnja 2018., osnovano je Nacionalno vijeće za održivi razvoj na čijem je čelu predsjednik Vlade Republike Hrvatske, a članovi čelnici tijela državne uprave resorno nadležnih ministarstava i ureda VRH.

Temeljna zadaća Vijeća je Vladi Republike Hrvatske predložiti mjere i aktivnosti, prioritete, obveznike, dinamiku i sredstva potrebna za provedbu prvih 16 (od ukupno 17) ciljeva Agende 2030 te pratiti, analizirati  i koordinirati njihovu provedbu. Stručne i administrativne poslove za Vijeće obavlja Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.“

Dakle, EU i posljedično RH, kao nažalost njena članica, vjerne su sluge Svjetskih gospodara i pomno implementiraju sve zacrtane ciljeve. Podsjetimo se na izjavu predsjednika Zorana Milanovića od 25.siječnja 2020.godine na 50-u obljetnicu Foruma u Davosu, zbog koje je bio medijski „razapet“, no zapravo je govorio istinu: „Licemjerno je kad zemlje koje su se razvile zagađivanjem od nerazvijenih traže da smanje emisije stakleničkih plinova!“ Logično, izjava nije bila potpuno ispravno adresirana, ali jasno je zašto.

Globalno zatopljenje?

Vratimo se sada na 13. točku Agende 2030 – Poduzeti hitne akcije u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih posljedica. Također, za potrebe zaključka neka nam bude na pameti i slijedeća rečenica izrečena od strane Klausa Schwaba, koje se drže gotovo svi čelnici pokorenih država, političari i vladari „plave krvi“:

„Svijet dakle treba novu razvojnu paradigmu koja će odgovoriti na međupovezanost društveno-ekonomskih s pitanjem klimatskih promjena; to znači da poslovni sektor mora redefinirati svoj sustav vrednovanja kako bi u procjene uključio i vrijednost prirode o kojoj ovisi.“

Ova misao osnova je „Great reset“ paradigme, oko koje se umjetno stvara energija potrebna da bi se čovječanstvo uvelo u tzv.“novonormalno“ stanje, stanje koje jako nalikuje na holivudske blockbustere u kojima se budućnost svijeta prikazuje u svijetlu tmurnih post-apokaliptičnih atmosfera, totalitarnih i potpuno nadziranih, gotovo fašističkih društvenih uređenja u kojima glavnu riječ vodi tehnologija rukovođena od strane jednog ili tek nekolicine moćnika.

Iza ove ideje, čija je poruka dobro skrivena sofisticiranim umijećem baratanja riječima, kriju se drugi sadržaji, a kojih većina populacije nije svjesna. Na svjetskim skupovima u organizaciji različitih grupacija Novog svjetskog poretka, gotovo je nemoguće izbjeći teme o pitanju klimatskih promjena, biološke raznovrsnosti i oskudnosti resursa. Još je apsurdnije tko se sve nameću kao autoriteti ovih pretencioznih skupova, sve sami znanstvenici: njemačka kancelarka Angela Merkel, glavni tajnik UN-a Antonio Guterres, Princ Charles…

Greta Thunberg – 18-godišnja aktivistica u službi…

I najistaknutija aktivistica današnjice po pitanju klimatskih promjena Greta Thunberg, danas 18-godišnjakinja, zaigrala je još kao djevojčica na kartu simpatija i ljudske gluposti, a sve prema idejama i scenariju Svjetskih gospodara.

Sve što „znate“ o teoriji stakleničkih plinova i navodnoj šteti koju oni uzrokuju, naročito o ugljik dioksidu, a što je okosnica teorije globalnog zatopljenja (pogledaj definiciju s Wikipedije na početku teksta) zapravo je laž.

Kako su pokazali podaci koje je prikupio NASA-in Langley istraživački centar, atmosferski plinovi zapravo hlade naš planet.

Prema izvještaju Principia Scientific International (PSI), Martin Mlynczak i njegovi kolege iz NASA-e su pratili infracrveno zračenje iz zemljine gornje atmosfere tijekom i nakon solarne oluje koja se odigrala u razdoblju između 8. i 10. ožujka 2012. Ono o što su otkrili jest to da je velika većina energije otpuštene sa Sunca tijekom tog masovnog koronarnog izbacivanja reflektirana natrag u svemir i nije pohranjena u zemljinu nižu atmosferu. „Ugljični dioksid i dušikov oksid su prirodni termostati“, kaže James Russell sa Sveučilišta Hampton, a koji je bio jedan od istražitelja uključenih u ovu revolucionarnu studiju. „Kada se gornja atmosfera (ili ‘termosfera’) zagrijava, ove molekule daju sve od sebe kako bi ovu toplinu odbacile natrag u svemir“.

Da, teorija stakleničkih plinova je netočna, veća količina CO2 ne znači i veće zagrijavanje Zemlje! Čemu onda tolika angažiranost, predanost i hitnost točki 13. Agende 2030 – Poduzeti hitne akcije u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih posljedica.

Novi svjetski poredak

Pa, odgovor se nameće sam od sebe. Pod krinkom tobožnjeg „sačuvanja planeta“, uvaljuje nam se ideja o Novom svjetskom poretku (NSP).

Lažno klimatsko uzbunjivanje odabranima donosi korist, trošeći vladina sredstva za istraživanja i pridonosi rastu državne birokracije. Isto tako, ono pruža ispriku za podizanje poreza kojima se putem donacija financiraju odabrane tvrtke i nevladine organizacije koje rade na programima koji će, navodno, spasiti planet.

Ivar Gieaver – dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 1973.

Danas je znanost kompromitirana i pitanje kada će se povratiti povjerenje u znanost. No, još uvijek postoje i znanstvenici čije se zanimanje može pisati velikim početnim slovom. Među njima je i nobelovac Ivar Giaever, koji je 2012. govorio o temi globalnog zatopljenja, a među najvažnijim stvarima koje je izrekao je činjenica da je nemoguće izmjeriti prosječnu temperaturu Zemlje, pa stoga nije moguća bilo kakva kvantifikacija nekakvog povećanja ili smanjenja.

Osim govora znanstvenika Ivara Giaevera, predlažemo da proguglate i slijedeće:

 • Vladajuće sile provode pripreme za uvođenje totalitarizma zbog klimatskih promjena;
 • GLOBALNE KLIMATSKE PROMJENE: Umjetno stvoreni oblaci utječu na promjenu klime više nego li CO2;
 • ZABORAVITE NA GLOBALNO ZATOPLJENJE: Znanstvenici otkrili kako glečeri u Aziji rastu!

Zaključno, morate postati svjesni da nam političke marionete pokušavaju isprati mozak kako bismo povjerovali u laži kao što su „ugljični dioksid je opasan zagađivač“ ili „narodu ne treba zdrava hrana, njemu su potrebna cjepiva i lijekovi“.

Samo probuđeni i svjesni pojedinci mogu stvoriti kritičnu masu za promjenu!

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije