Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upGlumac Tim Robbins traži oprost zbog podržavanja COVID autoritarizma

Glumac Tim Robbins traži oprost zbog podržavanja COVID autoritarizma

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Amnestija

Holivudski glumac Tim Robbins nedavno je u podcastu Russella Branda izrazio žaljenje zbog slijepog slijeđenja vladinih naloga i oštro je osudio autoritarne stavove koji su naveli pristaše izolacije da pozivaju na smrt svojih političkih protivnika.

Širenje straha od strane vlade i glavnih medija pred „pandemijom“ covida bilo je učinkovito u teroriziranju barem polovice američkog stanovništva da se pridržava pravila tijekom prve godine događaja.

Mnogi analitičari alternativnih medija i mnogi liječnici i virolozi rano su se usprotivili mandatima, upozoravajući da je srednja stopa smrtnosti od infekcije (IFR) covida mala (službeno 0,23%) i da su blokade usmjerene na kontrolu, a ne na javnu sigurnost. 

Te su ljude korporativni mediji demonizirali, a vlada im je prijetila kaznom. Suočili su se s cenzurom, potencijalnom nezaposlenošću i uskraćivanjem pristupa zdravstvenoj skrbi. U nekim su slučajevima čak bili označeni kao “teroristi” jer su se odbili povinovati.  

Srećom, polovica država u SAD-u odbacila je mandate i čvrsto stala protiv nastojanja Joea Bidena da uvede pravila o cjepnim putovnicama za američke poslodavce i radnike. Da nije bilo onih konzervativnih državnih dužnosnika i ljudi koji su se borili za slobodu, SAD bi danas moga više sličiti Kini sa svojom drakonskom politikom “nula covida”. 

Kao što smo svi rekli od samog početka, odgovor na covid bio je centralizacija moći nad stanovništvom pomoću straha. Nikad se nije radilo o spašavanju života. SAD je došao nadomak trajnog medicinskog totalitarizma i mnogo toga treba naučiti u smislu javne psihologije dok se prašina oko covida spušta.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije