Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiGoogle uvodi „bihevioralne intervencije“ da kazni „teoretičare zavjere“ koji traže „pogrešne“ informacije

Google uvodi „bihevioralne intervencije“ da kazni „teoretičare zavjere“ koji traže „pogrešne“ informacije

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Pavlovljevi psi

Google je najavio distopijski novi projekt pod nazivom “Info Interventions” koji će ciljati i kažnjavati “teoretičare zavjere” i “intervenirati” kada budu u interakciji s informacijama koje Google smatra štetnim ili netočnim.

Dok će obični korisnici interneta biti izostavljeni, oni za koje se smatra da su “teoretičari zavjere” bit će ciljani i maltretirani subliminalnim intervencijama koje se temelje na poticanju koje je osmislio Google kako bi “unaprijed razotkrio” teorije zavjere kako bi korisnici bili “imunizirani”.

Prema Googleu, novi program “Info Interventions” je “dar svijetu” koji obećava ozbiljno smanjenje broja “teoretičara zavjere” na internetu u budućnosti.

Google slijedi korake UN-a i WEF-a u ciljanju teoretičara zavjere. U kolovozu je UN objavio rat “opasnim” teoretičarima zavjere i ustvrdio da “svijet nije tajno pod kontrolom globalne elite”.

Kako bi trebao funkcionirati novi program? Google je postavio web mjesto koje otkriva da je cilj pružanje “uputa za točnost” koji bi preusmjerili pažnju korisnika na ono što Google odluči da se kvalificira kao točna informacija.

A da bi se to postiglo, trenutačno se čini da je “hipoteza” da “podsjećanje pojedinaca da razmisle o točnosti kada se možda spremaju angažirati s lažnim informacijama može potaknuti korisnike na već postojeće ciljeve točnosti.”

Svatko tko je upoznat s Pavlovljevim eksperimentom s psima prepoznat će isto u novoj Googleovoj metodi.

Pavlov je imao ideju da psi ne moraju učiti određene stvari, kao što je slinjenje kad vide hranu, već je pretpostavio da su ti refleksi ukorijenjeni u pse. On je skovao pseću hranu kao bezuvjetni podražaj i salivaciju kao bezuvjetnu reakciju – ova reakcija nije zahtijevala nikakvo učenje od strane psa.

Google vjeruje da se korisnici interneta s konspirativnim načinom razmišljanja mogu “dresirati” na isti način kao Pavlovljevi psi.

Ovaj “dar svijetu” dolazi zahvaljujući Googleovoj jedinici pod nazivom Jigsaw, postavljenoj za “istraživanje prijetnji otvorenim društvima i izgradnju tehnologije koja nadahnjuje skalabilna rješenja”.

Medium post od Jigsaw-a objavljen još u ožujku 2021. izjavljuje da istraživanja sugeriraju da bi mogao postojati moćan način za smanjenje “dezinformacija” jednostavnim podsjećanjem korisnika interneta da razmišljaju o točnosti – drugim riječima, potičući ih dok ne odu tamo gdje žele ići.

Postoji čak i pokušaj da se korisnike natjera na krivnju, tako da pomisle kako pomažu u širenju “dezinformacija“, dok „istina“ kako ju definira Google može to smanjiti.

Trenutačno Google na svojoj stranici “Intervencije” objašnjava da ako korisnik skrola kroz sadržaj može naići na “potencijalne dezinformacije”.

To bi zatim aktiviralo “upit za točnost” koji bi djelomično pokrio informacije koje su već označene kao dezinformacije.

Obavijest sadrži kratko objašnjenje zašto ga korisnik vidi, ali općenito, korisnikova bi se pažnja sada trebala preusmjeriti sa sadržaja koji je želio vidjeti na obavijest, što znači da će biti usmjeren na razmatranje “točnosti” umjesto toga.

Također će biti podvrgnuti nečemu što se naziva savjeti o informacijskoj pismenosti.

Pozornost korisnika sada je usmjerena na “podsjetnik”, a ne na sadržaj koji je tražio i što je još važnije, što se Googlea tiče, sljedeći put kad naiđe na sličan sadržaj, nada se da će “dvaput razmisliti”.

Rezultati početnih studija Googleovog novog alata pokazuju da ciljano uznemiravanje slobodnih mislilaca ima značajan učinak na nagovaranje nekih od njih da prihvate mainstream status quo i odustanu od potrage za stvarnim informacijama koje postoje izvan odobrenog nexusa Google tražilice.

Google (Jigsaw) o rezultatima eksperimenata koji su provedeni u suradnji s MIT-om i Sveučilištem Regina kaže:

“Oni koji su dobili savjete o točnosti bili su 50% pronicljiviji u navikama dijeljenja u odnosu na korisnike koji to nisu učinili. Pre-roll video zapisi na YouTubeu doveli su do 11% povećanja povjerenja, tri tjedna nakon izlaganja.”

Vrijeme je da još više pazimo na ono što nalazimo na internetu. Big Tech, u dosluhu s globalističkom elitom, čini sve da vas natjera na pokornost.

Google nije jedina tražilica koja postoji. Probajte neke alternativne, kao što je DuckDuckGo… već u prvoj pretrazi ćete se iznenaditi koliko toga skriva Google.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije