Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaEkonomijaHoće li Njemačka „potopiti“ EU?

Hoće li Njemačka „potopiti“ EU?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Titanic

Eskalirajuća ekonomska, financijska i geopolitička kriza u Europi stavljaju sve veći pritisak na cijeli projekt EU. Oni također razotkrivaju uzvišeno “europsko jedinstvo” kao krajnju farsu kakva ona jest. Postalo je jasno da je, kao i većina drugih stvari u carstvu laži, to jedinstvo upravo suprotno jer se saveznici okreću protiv saveznika.

Uništavanje njemačkog „pojasa za spašavanje“

Netko je digao u zrak plinovod Sjeverni tok koji je iz Rusije u Njemačku dovodio jeftini prirodni plin u izobilju. Njemačko gospodarstvo ovisilo je o ovom resursu za gotovo 60% svoje industrijske proizvodnje. Kao što je sugerirao Zoltan Pozsar, njemačka vrijednost od 2 trilijuna dolara ovisi o 20 milijardi dolara ruskog plina.

Ne možemo biti sigurni tko je digao u zrak naftovode, ali najvjerojatniji osumnjičenici su svi navodni prijatelji i saveznici Njemačke: SAD, UK, Poljska, Švedska i Danska. Naravno, ne govorimo o legitimnim strukturama vlasti tih nacija, već o elementima duboke države unutar njih. Jedna stvar koja nije dvojbena jest da će Njemačka, a ne Rusija, pretrpjeti daleko najveću štetu od sabotaže. To su dobro ocijenili svi protagonisti ove drame, implicirajući da se radilo o namjernom i unaprijed smišljenom napadu na Njemačku.

Dodavanje „soli na ranu“

Godinama je SAD vršio pritisak na Njemačku da otkaže plinovod Sjeverni tok 2 i smanji svoju ovisnost o ruskom plinu. Kako bi uvjerili njemačke čelnike, njihove američke kolege obećale su zamijeniti ruski plin isporukama američkog LNG-a. Kao što sada znamo, njemački “prijatelji i saveznici” iskoristili su njemačku usklađenost isporukom prirodnog plina po iznuđivačkim cijenama.

Prema energetskom investicijskom bankaru Laurentu Segalenu, američki dobavljači plina mogli bi ukrcati veliki LNG tanker u SAD-u po cijeni od oko 60 milijuna dolara po pošiljci. Teret bi se tada mogao prodati za do 275 milijuna dolara u Europi, zahvaljujući velikoj disparitetu cijena između američkog i europskog tržišta.

Prošli mjesec se jedan od ključnih arhitekata ove katastrofe, nesretni berlinski ministar gospodarstva Robert Habeck javno požalio na situaciju u intervjuu njemačkim medijima. Tek jučer se francuski ministar gospodarstva Bruno Le Maire oglasio: “Ne možemo prihvatiti da naš američki partner prodaje svoj LNG četiri puta više od cijene po kojoj ga prodaje svojim industrijama.” Ali ove žalopojke dolaze prekasno da bi ublažile ekstremnu štetu europskim gospodarstvima.

Opsada sa svih strana…

Tako se, zajedno s hrabrim zahtjevom Poljske za 1,3 trilijuna eura odštete iz Drugog svjetskog rata, Njemačka odjednom našla pod opsadom svojih “prijatelja” i “saveznika” na mnogim frontama. Iako su reakcije iz Njemačke (osim onog intervjua s Habeckom) bile izuzetno tihe, lako je zamisliti da telefon kancelara Scholza mora zvoniti bez prekida od ljutitih pritužbi njemačkih industrijalaca i sindikalnih vođa.

Kao što  je Hans Peter Wollseifer, predsjednik Središnjeg udruženja njemačkih obrtnika rekao za Rheinische post, “svaki dan primamo hitne pozive od tvrtki koje se spremaju zaustaviti proizvodnju jer više ne mogu plaćati enormno povećane račune za energiju.” Savez njemačkih industrijalaca (BDI) također je upozorio na val bankrota zbog inflacije troškova energije, što je sada veliki izazov za 58% tvrtki, dok 34% smatra da kriza ugrožava njihov opstanak.

Njemačka ima (potencijalno) samo jednog pouzdanog partnera

Narod se gura u uništenje. No, iako je to očito nesumnjivim konzumentima zapadnih korporativnih medijskih narativa, Njemačka se našla u situaciji u kojoj može imati samo jednog partnera na kojeg se može osloniti. Ako ste mislili na Rusiju, pogodili ste. Naravno, kao članica EU-a i NATO-a, Njemačka ne može samostalno zacrtati svoju vanjsku politiku, ali pritisak da se nekako izvuče iz svojih ograničenja i vrati svoj suverenitet mora biti sve veći.

Utrka za subvencijama mogla bi potopiti EU

Jedan od načina da se to učini bio bi potpuno potopiti projekt EU, a najava kancelara Scholza u četvrtak prošlog tjedna pokazat će se kao mjera u tom smjeru. Scholz je najavio da će vlada “učiniti sve što može” da smanji cijenu energije, najavljujući ogroman paket subvencija od 200 milijardi eura za zaštitu njemačkih kućanstava i poduzeća od visokih cijena energije. Ovaj paket dolazi povrh prethodnih mjera, za koje se kaže da su vrijedni 65 milijardi eura. Ali ta bi brojka mogla biti niska.

Prema podacima iz think tanka Bruegel, koje citira Politico.eu, u 12 mjeseci do rujna 2022. njemačka je vlada već izdvojila više od 100 milijardi eura za potporu kućanstvima i tvrtkama kroz energetsku krizu, uz još 85 milijardi eura podrške dodijeljenih njemačkim energetskim tvrtkama. Radi se o 185 milijardi €!

Ako se druge nacije ugledaju na Njemačku, to će pokrenuti utrku za subvencije u i dodatno potpiriti plamen europske inflacije. Rezultat će biti kolaps eura na način na koji je inflacija rublje izazvana u Rusiji 1991. U to je vrijeme MMF obvezao Rusiju da zadrži rublju kao zajedničku valutu za sve zemlje nasljednice Sovjetskog Saveza, dajući svakoj od 15 novih zemljama poticaj za izdavanje kredita u rubljama za dobrobit vlastitih gospodarstava, dok potiču inflaciju za sve ostale.

Komentirajući njemačke subvencije, jedan je diplomat EU-a sugerirao što bi mogao biti ishod: “Stvarno riskiramo utrku za subvencije s nekim od najvećih nacija EU-a koje idu jedna protiv druge.”

Pitanje na koje ne možemo lako odgovoriti – ali ćemo uskoro saznati – je koliko će se brzo EU raspasti? Ono što možda nikada nećemo saznati je osvećuje li se Njemačka EU-u namjerno.

Provjeri/zerohedge.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

1 KOMENTAR

 1. sve države EU-a su pod kontrolom duboke države i globalističkog kulta kabale, a Njemačka je krunska kolonija tog kulta.
  Ova Njemačka nije suverena država, niti je toi ikada bila. Nju su 1946. stvorili SAD i Britanija, odnosno gospodari kulta. Oni su pisali ustav i zakone, oni su napravili novi unutrašnji preustroj. Oni su odabrali prvog poslijeratnog kancelara Adenauera , oni su pisali izborne zakone, koji su i danas na snazi.

  Ti su zakoni tako napravljeni, da kult “casino” nikada ne može izgubiti. Da njegova “partija” ( a to su sve mainstream stranke CU-CSU-SDP-FDP-Zeleni-Ljevuica)ne može nikada izgubiti.
  Tako je ustvari potpuno svejedno, da li na izborima pobjeđuje CDU ili SDP. Jer su sve ove stranke u službi kulta. I kofol “oporba” je u temeljnim pitanjima uvijek na istoj strani kao i vlada. U pitanjima kao klima, plandemija, cjepljenje, migracija, globalizacija..itd– tu se svi slažu 100%. Jer moraju.
  Američke i britanske vojne baze nalaze se još uvijek u Njemačkoj, od 1945. do danas. Kao npr. poznata baza Rammstein, odakle SAD upravlja napadima dronama po državama Bliskog istoka. U te baze, njemačka policija i političari ne smiju ni prismrditi.

  Svi vodeći njemački političari koji kasnije dobivaju položaje se unaprijed dressiraju u globalističkim organizacijama kulta… Kao npr. i Merkelica, i njen bivši ministar zdravlja za vrijem plandemije Spahn, i sadašnja ministrica vanjskih poslova Baerbock, kao i ministar poljoprivrede Ozdemir- su svi bili na dresuri kod Klausa Schwaba u WEF-u. Mereklica je 2005. bila i na skupu Bilderberga 4 mjeseca, prije nego što će postati kancelarka.
  Ursula von der Leyen, koja je bila 3x ministarka, u 3 različita ministartsva u 3 mandata vlade svoje prijateljice Merkelice, također je bila na skupu Bilderberga 3 puta.
  I raniji kancelari su svi morali biti barem jednom na skupu Bilderberga, bio je i Helmut Schmidt, i Helmut Kohl i gerhard Schroeder.

  Svi vodeći političari, kao i direktori velikh koncerna, kao i urednici vodećih mainstrema medija su članovi u globalističkim organizacijama kulta. Ponajviše u dvije Rokefelerove filijale u Njemačkoj; “Alantikbruecke” i DGAP (Njemačko društvo za vanjsku politiku). DGAP se na engleski naziva, German Council on Foreign Relations,-isto kao i glavna mafijaška Rokefelerova organizacija u new Yorku, samo sa dodatkom “german”. Pored toga, mnogi političari i direktori koncerna i banaka su i članovi Bilderberga, Trilaterale i drugih organizacija, kao i članovi American Jews Comitte koji ima svoju filijalu i u Berlinu.

  Ustvari tako je i u svim ostalim državama, izbori su samo igrokaz za naivne, svjedeno je tko pobjeđuje, da li kofol desničari,. ili kofol ljevičari, kofol demokršćani ili ateisti.. sistem se ne mijenja. A mafija kulta kontrolira sistem.

  ali u Njemačkoj je to najdrastičnije i njemački su političari najveće pudlice kulta. I najvjerniji. Jedini koliko toliko nezavisni političari iz mainstreama, su Sahra Wageknecht iz stranke Ljevica i njen muž, poznati stari političar Oscar Lafontaine, koji je sada u mirovini. Koji je nekad bio istaknuti član SPD-a, pa se posvadio sa Shroederom, i onda je napustio SPD. Stranka Ljevica, koja grmi šuplje frazetine o borbi protiv kapitalizma je u glavnim pitanjima, također na liniji kulta.

  Wageknecht je nedavno u parlamentu rekla da je ova njemačka vlada najgluplja vlada na svijetu- jer uništava vlastitu ekonomiju zbog poslušnosti SAD-u. Ona je ranije kritizirala i pladnemiju i masovnu migraciju, pa su je napale njene kolege iz vlastite stranke. ustvari ona i muž joj su samo još formalno članovi te stranke, ali su odavno faktički oporba. neki iz njihove stranke žele izbaciti njih dvoje.

  kada je kritizirala Merkeličini masovnu migraciju, napadali su je da podilazi desničarima i ksenofobima, iako Wageknecht i osobno ima takozvanu “migracijsku pozadinu”. Njen otac je bio Iranac, student u bivšoj Istočnoj Njemačkoj, koji je oženio Njemicu.

  Nakon 2. sv. rata, tadašnji američki ministar vanjskih poslova, židov Henry Morgenthau, imao je plan da se Njemačka za kaznu potpuno ekonomski uništi, potpuno deindustrijalizira i pretvori u zaostalu agrarnu zemlju. Ipak taj plan nije prošao. Njemačka je uz pomoć kulta, opet obnovljena. Jer unatoč teškim razaranjima Njemačke u ratu, industrija je ustvari ostala faktički netaknuta.. Naravno..jer je većina njemačkih koncerna i firmi bila u većinskom vlasništvu američkih firmi, preciznije rečeno u vlasništvu gospodara kulta… Otuda i poznata suradnja američkih firmi i banaka sa nacistima za vrijem nacizma 1933-45.
  Ali sada kult zbog planova velikog reseta želi uništiti i Njemačku i sve ostale države, ponajprije Njemačku kao vodeću europsku ekonomsku silu.. kada se uništi i deindustrijalizira Njemačka, onda su i sve ostale gotove.

VEZANO

najnovije