Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiHrvatski ministar vanjskih poslova suvlasnik tvrtke koja je zbrinula preko 12.000 pobijenih...

Hrvatski ministar vanjskih poslova suvlasnik tvrtke koja je zbrinula preko 12.000 pobijenih svinja zbog navodne „svinjske kuge“

„Pos’o je dobar, a para laka“

Nakon što je sinjski gradonačelnik Miro Bulj na svom profilu društvene mreže objavio informaciju kako je tvrtka Agroproteinka d.d. iz Sesveta, koja je obavila zbrinjavanje 12.200 ubijenih svinja zbog navodne epidemije „svinjske kuge“, u suvlasništvu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gorana Grlića-Radmana, ne prestaje zanimanje javnosti za ovaj slučaj iako mainstream mediji o svemu vrlo šturo izvještavaju.

Prema javno dostupnim informacijama vidljivo je da je Agroproteinka d.d. u suvlasništvu slijedećih osoba sa slijedećim udjelima:

  • Branko Ivković – 25,5%
  • Ivica Grlić Radman – 20,57%
  • Gordan Grlić-Radman – 20,56%

Gradonačelnik Bulj je u svojoj objavi napisao:

“Narodu pobijene svinje, uništavaju se naši stočari, uvozni lobi trlja ruke, a veseljak sa slike dodatno napunio ionako prepune džepove.

Sve naravno uz blagoslov briselskog potrčka koji zahvaljujući narodu koji ne izlazi na izbore ostaje na vlasti i nastavlja uništavati Hrvatsku.

- Advertisement -

#Podijeli da cijela Hrvatska vidi tko zarađuje na patnji naše Slavonije koja je toliko pretrpjela za slobodu naše Hrvatske!“

Naravno, vjerojatno niste ni sumnjali, ali sve je u skladu sa zakonom… iz ministarstva su se oglasili u svom odgovoru za N1:

“Dana 25. rujna 2017. godine, u skladu sa Zakonom o koncesijama Ministarstvo poljoprivrede provelo je otvoreni postupak dodjele koncesije za obavljanje predmetnih gore navedenih poslova, objavom Obavijesti o namjeri davanja koncesije u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske.

Po provedenom postupku utvrđeno je da je ponuda ponuditelja Agroproteinka d.d. iz Sesvetskog Kraljevca, Strojarska cesta 11, u skladu s uvjetima iz dokumentacije za nadmetanje i prema kriterijima za odabir ponude ocijenjena prihvatljivom i bila je jednina tvrtka koja se javila na nadmetanje.

S obzirom na navedeno Ministarstvo poljoprivrede je u prosincu 2017. g. sklopilo ugovor o koncesiji za obavljanje poslova sakupljanja, prerade i uklanjanja nusproizvoda životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi kategorije 1 i kategorije 2, s tvrtkom Agroproteinka d.d., na rok od 10 godina.”

Živimo u svijetu iz stripa „Alan Ford“…

- Advertisement -

Provjeri/facebook (Miro Bulj)

Foto naslovnice: screenshot facebook (Miro Bulj)

P O D I J E L I !

Provjeri

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije