Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiHrvatski poljoprivrednici nastavljaju prosvjede: „Ne vjerujemo da kuga postoji, vlada nas želi...

Hrvatski poljoprivrednici nastavljaju prosvjede: „Ne vjerujemo da kuga postoji, vlada nas želi uništiti!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Situacija kao i s covidom-19

Ako ne dođe do dogovora s Vladom (Republike Hrvatske) prijete blokadom Hrvatske.

Nastavljaju se prosvjedi svinjogojaca nezadovoljnih načinom na koji Vlada upravlja „epidemijom afričke svinjske kuge“. Prosvjednici su zaprijetili da će sutra blokirati cijelu Hrvatsku ako do tada ne dođe do sastanka vladajućih i predstavnika „Stožera za obranu hrvatskog sela“, kao i da će probiti policijske blokade, te sve granične, željezničke i cestovne prijelaze do kojih budu mogli doći.

Situaciju je prokomentirao ministar obrane Ivan Anušić: „Ucjene i isključivosti u ovoj situaciji nema i nemože se na takav način pregovarati s Vladom. Moramo sjesti svi za isti stol i normalno obaviti taj razgovor bez ikakvih ucjena i bez ikakvih uvjetovanja bilo kome i bilo čime. Na taj način će se zasigurno naći rješenje za sve.“

No, prema zasad neslužbenim podacima, poljoprivrednici su se sastali s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a traktori u Potnjanima čekaju rasplet situacije u slučaju negativnog odgovora vlade.

Predsjednik „Stožera za obranu hrvatskog sela“, Tomislav Pokrovac, sinoć je poručio:

„Znamo da jednostavno testiranje afričke svinjske kuge ide na dva načina. Ide PCR testom i vađenjem krvi. I znate šta se dešava? Da jedan test bude pozitivan, a drugi test bude negativan.

Pa mi smo došli u situaciju da JEDNOSTAVNO NE VJERUJEMO DA LI POSTOJI KUGA ILI NE POSTOJI! Mi smo došli u situaciju KAO I SA COVIDOM-19!

Znači nitko nam ništa nije dostavio, gdje bi mi bili sto posto sigurni je li kuga postoji ili ne postoji. Činjenica je da POSTOJI KUGA OD VLADE KOJA JEDNOSTAVNO ŽELI UNIŠTITI SVINJOGOJCE!“

Većina mainstream medija, vjerojatno po nalogu vladajućih, potpuno ignoriraju prosvjede…

Provjeri/mediji

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije