Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeHZJZ u najnovijem tjednom izvješću pokušao prikriti istinu o skoku postotka umrlih...

HZJZ u najnovijem tjednom izvješću pokušao prikriti istinu o skoku postotka umrlih koji su bili „cijepljeni“?

Dugo je trajalo…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

U najnovijem tjednom izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prikazana je statistika praćenja stanja epidemije bolesti Covid-19 u Hrvatskoj za tjedan 20. – 26. prosinca 2021. godine, ako se to uopće može i nazvati statistikom. Naime, odgovorni u zavodu su odlučili zamijeniti detaljne tablice s praćenim parametrima (hospitalizacije, respiratori, umrli) prema cjepnom statusu s grafičkim prikazima koji su primjereni nižim razredima osnovne škole.

U priloženim grafičkim prikazima nigdje se ne navode postotci, npr. koliki je postotak osoba koje su završile na respiratoru i bile cijepljene, već je sve prepušteno vizualnom dojmu kojeg bi trebao izazvati tzv. „pie chart“ grafički prikaz.

No, pomnijom analizom grafičkog prikaza za umrle, dolazi se do podatka koji se očigledno želio sakriti, a to je da se u ovom zadnje praćenom tjednu od 20. do 26. prosinca dogodio značajniji skok u postotku umrlih koji su bili „cijepljeni“. Naime, kako smo i ukazivali, tijekom nekoliko posljednjih tjedana događao se trend pogoršanja svih praćenih parametara (hospitalizacije, respiratori, umrli) na štetu „cijepljenih“, no nikad nije zabilježen ovoliki skok u postotcima umrlih i cijepljenih.

Uzmu li se u razmatranje prethodna četiri praćena tjedna, počevši od tjedna koji je započeo 22.studenoga, a u kojima je HZJZ davao detaljne tablice s postotcima, postotak preminulih i cijepljenih je bio prosječno 30% od ukupnog broja umrlih. Ovo posljednje, grafički „frizirano“ izvješće otkriva da se dogodio značajni skok u postotcima preminulih i cijepljenih, s približno 37% umrlih od ukupnog broja. Prevedeno u stvarne brojke, od 344 umrlih njih 127 je bilo „cijepljeno“.

Dakle, sada je potpuno evidentan trend rasta postotka umrlih i cijepljenih u ukupnom broju umrlih i to baš onako kako smo i upozoravali u našim člancima.

Ovim putem javno pozivamo HZJZ da prestane s ovakvim sramotnim pokušajima prikrivanja stvarnih podataka jer osim što to nema pravog učinka, samo dodatno uništavaju vlastitu, ionako dovoljno ukaljanu reputaciju.

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije