Utorak, 7 veljače, 2023
NaslovnicaNajnovijeI „Terminator“ se priključio fašističkoj agendi straha i terora

I „Terminator“ se priključio fašističkoj agendi straha i terora

5
(2)

U prvom filmu pod nazivom Terminator, Arnold Schwarzenegger glumi kiborga ubojicu, poslanog kroz vrijeme iz 2029. godine u 1984., da pronađe i ubije Sarah Connor, majku tada još nerođenog Johna Connora, koji će postati vođa Pokreta otpora protiv Skyneta i njegove vojske strojeva. Naime, u post-apokaliptičnoj 2029. godini strojevi opremljeni umjetnom inteligencijom nastoje istrijebiti ostatke ljudske vrste, a jedino im John Connor remeti planove.

U drugom filmu iz ovog serijala, Terminator 2: Sudnji dan, Schwarzenegger se ponovo vraća iz budućnosti u prošlost, ali ovaj put kao pozitivac koji nastoji zaštititi Saru Connor i njenog sina Johna Connora.

Tako nam je Hollywood ispričao i predskazao našu budućnost. No, da vidimo gdje smo danas po pitanju razvoja ove filmske priče i što radi glavni protagonist.

Bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger, tijekom svog intervjua za CNN, dao je nevjerojatnu poruku svim Amerikancima koji se protive nošenju maski za lice:

„Mislim da bi ljudi trebali znati da ovdje postoji virus koji ubija ljude. I jedini način da to spriječimo je cijepljenje, nošenje maski, socijalno distanciranje, stalno pranje ruku, a ne razmišljanje o tome kako vam se remete slobode“, rekao je Schwarzenegger.

„Ne, zajebi svoju slobodu. Jer sa slobodom dolaze obaveze i odgovornosti“, rekao je, te nastavio uspoređivati kako je ne nošenje maske za lice kao prolazak kroz crveno čime možemo ubiti nekoga.

„Isto je s virusom. Ne nošenjem maske, svojim disanjem možete zaraziti nekoga tko se može razboliti i umrijeti. Zato mislim da svi zajedno moramo poraditi na ovome…moramo se ujediniti, a ne se suprostavljati i govoriti: ovo je slobodna zemlja i imam slobodu da ne nosim masku“, nastavio je Schwarzenegger, te zaključio:

„Da, imate slobodu da ne nosite masku, ali znate što? Vi ste sramota zbog ne nošenja maske!“

Kao što vidite, Arnie je trenutno u prvom filmu i glumi negativca, priključivši se fašističkoj agendi straha i terora, koja ima za konačni cilj totalno porobljavanje čovječanstva. Hoće li i kada doći do preobraćenja u lik iz drugog filma iz serijala, tek ćemo vidjeti, a do tada nastojte izbjeći raljama današnjeg Skyneta, bez obzira zvao se on Fajzer, Fejsbuk, Gugl ili Starlink. John Connor će se već pojaviti, samo treba biti strpljiv!

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 2

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije