Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiIrska vlada zatvara građane koji vrijeđaju korisnike na internetu

Irska vlada zatvara građane koji vrijeđaju korisnike na internetu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Stopama Kine

Irska vlada počela je uhićivati ​​i zatvarati građane koji šire poruke “mržnje” na internetu.

Svatko tko objavi bilo što što se smatra uvredljivim za (socijalistički) režim u Irskoj mogao bi se naći u zatvoru do pet godina, prema drakonskom novom zakonu.

“Novo zakonodavstvo će kriminalizirati svaku namjernu ili bezobzirnu komunikaciju ili ponašanje koje bi moglo potaknuti nasilje ili mržnju prema osobi ili osobama jer su povezane sa zaštićenom karakteristikom”objavila je vlada.

Kako izvještava thegatewaypundit.com, ako vas se proglasi krivim za ovo kazneno djelo, mogli biste se suočiti s kaznom od pet godina zatvora.

“Također će stvoriti nove, teže oblike pojedinih postojećih kaznenih djela, gdje su ta djela motivirana mržnjom zaštićenog svojstva. Za njih će biti predviđena stroža kazna, a u kaznenoj će evidenciji jasno biti navedeno da je djelo bilo zločin iz mržnje”, dodala je vlada.

Prema Helen McEntee, ministrici pravosuđa Irske, govor mržnje nije sloboda govora. Rekla je da je cilj govora mržnje ušutkati ljude i natjerati ih da se boje otvoriti.

“Svi smo užasnuti kada čujemo za homofobne, rasističke i druge incidente pune mržnje u našoj zemlji. Dok se o ovim odvratnim činovima nasilja i zlostavljanja nad nedužnim ljudima opširno izvještava, znamo da neki ljudi neprestano žive u strahu od zlostavljanja samo zbog toga što jesu”, rekla je.

“Iako se radi o maloj manjini pojedinaca koji provode ova djela vrijedna osude i izriču zlostavljanje, postoji jasna želja javnosti da se s tim pojedincima treba pozabaviti na odgovarajući način.

Ovim prijedlogom zakona odvojeno su predviđeni zločini iz mržnje i govor mržnje, ali na temelju istih zaštićenih obilježja.

Sve odredbe u cijelom prijedlogu zakona pažljivo su razvijene kako bi se osiguralo da je usmjeren na žrtvu i učinkovit u osiguravanju osuda u slučaju počinjenja teških zločina, a zakon slijedi opsežna javna savjetovanja i istraživanja.”

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije