Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiIsti scenarij - U Hrvatskoj obvezni sistematski pregledi, u Francuskoj pozivi na...

Isti scenarij – U Hrvatskoj obvezni sistematski pregledi, u Francuskoj pozivi na testiranje na HIV i hepatitise

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Cjepni aftermath?

Bizarna, gotovo nevjerojatna vijest dolazi iz Francuske.

Kako prenosi francesoir.fr, oko 5000 bivših pacijenata iz bolničkih centara u Hautes-Pyrénéesu je početkom ovog mjeseca pozvano da se testiraju na HIV, hepatitis B i C, od kojih su neki bili pacijenti i prije više od deset godina. Isto se dogodilo i u Lyonu i Rouenu krajem prošle godine.

Navodni razlog je „nedostatak opreme za sterilizaciju“ u vrijeme kada su ti ljudi bili pacijenti bolničkih centara. Kako javlja France Bleu, pacijenti u bolnici Tarbes-Lourdes i Bagnères-de-Bigorre koji su tamo bili podvrgnuti stomatološkom liječenju barem jednom od 2006. godine, dobili su pomalo neobično pismo:

“Tijekom vašeg posjeta, posebna oprema korištena tijekom vaše njege bila je podvrgnuta defektu sterilizacije. Ovaj nedostatak rezultira izuzetno niskim rizikom od prijenosa zarazne bolesti. Zbog toga vas želimo obavijestiti, kao dio naše obveze informiranja i praćenja pacijenata, te vas pozivamo da ovim dopisom zakažete termin kod svog liječnika koji će vam moći propisati odgovarajuće testove probira.“

Ova bizarnost iznenadila je pozvane ljude, od kojih se neki niti ne sjećaju svog odlaska u bolnicu: “Ono što me je najviše iznenadilo je zašto smo dobili obavijest 17 godina kasnije. U redu da se radi o  godini-dvije, ali zbog nečeg od 2006. godine… Kako i zašto? Volio bih objašnjenje!”, požalio se jedan od pozvanih pacijenata.

Podsjeća li vas ovo na nešto s naših prostora?

Još u svibnju 2022. godine, hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš obznanio je plan o uvođenju „obveznih godišnjih sistematskih pregleda za sve punoljetne građane“. Ništa čudno, rekli bi neki, vlada samo želi zdrave građane… to naravno nema nikakve veze s prethodne dvije godine u kojima je ta ista vlada željela nasilu „nametnuti zdravlje u injekciji“ tim istim građanima… Pametnom dosta!

Provjeri/francesoir.fr

Foto naslovnice: screenshot naturalnews.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije