Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiIz Pfizera poručuju: „Nitko nije bio prisiljen da se cijepi!“

Iz Pfizera poručuju: „Nitko nije bio prisiljen da se cijepi!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Umjesto čitanja, poslušajte ovaj članak!

Ruganje sa žrtvama

Dužnosnici australskog Pfizera prošlog su tjedna pokušali podvaliti priču da nitko nije bio prisiljen primiti injekcije za COVID-19, već da je ljudima “samo ponuđena prilika da prime injekcije“.

Pfizerov voditelj regulatornih znanosti dr. Brian Hewitt dao je komentare tijekom saslušanja Odbora za obrazovanje i zapošljavanje u australskom senatu. Dr. Hewitt i njegov kolega državni medicinski direktor Pfizera dr. Krishan Thiru izvedeni su pred odbor prošli tjedan u sklopu istrage o COVID-19 koja je u tijeku i podvrgnuti su ispitivanju od strane nekoliko senatora.

Senatorica Queenslanda Pauline Hanson izrazila je šok nakon što je dr. Hewitt komentirao da nitko nije bio prisiljen uzeti injekciju:

“Bili ste u Australiji tijekom COVID-19. Sigurno ste bili potpuno svjesni da su ljudi – medicinske sestre, liječnici – ljudi, da bi zadržali svoj posao, bili prisiljeni na cijepljenje. Sada povlačite svoju izjavu da nisu bili prisiljeni?”

“Senatorice, ne, čvrsto vjerujem da nitko nije bio prisiljen uzeti cjepivo. Mandati su zahtjevi za cjepivom koje određuju vlade i zdravstvena tijela. Po našem uvjerenju, svima je ponuđena prilika da se cijepe ili ne cijepe. Ne vjerujem da je itko bio prisiljen primiti cjepivo”, rekao je dr. Hewitt.

“Mnogi se Australci neće složiti s vama po tom pitanju”, odgovoriola je Hanson.

Australski mandat za cjepivo, koji je obećavao “oslobođenje” onima koji se cijepe, bio je popraćen opasnom retorikom vladinih dužnosnika. Glavni ministar Sjevernog teritorija Australije Michael Gunner rekao je u studenom 2021. da će se svatko tko se protivi mandatu smatrati “antivakserom”.

“Ako ste protiv mandata, apsolutno ste protiv cjepiva i nije me briga kakav je vaš osobni status cijepljenja. Ako podržavate nekoga tko se protivi cjepivu, vi ste antivakser”, rekao je Gunner.

Pfizer nije jedini u negiranju nedavnih naloga za cjepivo. Kanadski premijer Justin Trudeau, čiji se mandat za cjepivo za sve Kanađane starije od 12 godina smatrao izvanrednim, nedavno je zanijekao da je ikoga prisiljavao na cijepljenje.

Godine 2021. Trudeau je počeo naređivati ​​ograničenja kako bi Kanađane prisilio na uzimanje injekcija, što je uključivalo i zabranu putovanja javnim prijevozom djeci od 12 ili više godina. Savezni radnici koji su odbili injekcije stavljeni su na neplaćeni dopust, a necijepljenim Kanađanima zabranjen je ulazak u zemlju ili čak prijelaz pokrajinskih granica.

“Nećete raditi u javnoj službi, nećete ići u kinodvorane, teretane ili restorane. Više nema isprika da se ne cijepite. Na snazi su mjere kako bi se osiguralo da se svi cijepe”, poručio je necijepljenima 2021.

Još u listopadu prošle godine, Trudeau je još uvijek prijetio kanadskom stanovništvu dodatnim ograničenjima ako se cijepljenje ne nastavi. Premijer je postavio nekoliko takvih ultimatuma prošle godine, uključujući još karantena ako se svi Kanađani u potpunosti ne cijepe.

Ipak, tijekom govora na Sveučilištu Iowa u travnju, Trudeau je rekao da je samo pružio “poticaje” za cijepljenje kako bi se poštovali individualni izbori onih koji su odbili cijepljenje.

“Pojedincima je dopušteno da sami biraju. Mogu postojati razni razlozi zašto netko oklijeva s cijepljenjem”, rekao je Trudeau. “I stoga, iako nikoga ne prisiljavam na cijepljenje, odlučio sam osigurati da svi poticaji i sva zaštita postoje kako bi potaknuli Kanađane na cijepljenje.”

Provjeri/frontline.news

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANO

najnovije