Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upJe li EuroGendFor tajno osnovan da spriječi narodnu pobunu unutar članica EU?

Je li EuroGendFor tajno osnovan da spriječi narodnu pobunu unutar članica EU?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Privatna vojska

Tekst je autorski rad Đurđice Antolić objavljen uz dopuštenje.

Francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji često napada rusku privatnu vojnu tvrtku Wagner, nazivajući je terorističkom organizacijom, moglo bi se upitati što je s EuroGendFor-om, privatnom tajnom vojskom sa zadaćom da služi ciljevima Europske komisije?

EuroGendFor nalazi se u Vicenci u Italiji. Tajna vojska ili specijalna interventna policija od 3.000 ljudi, politička, pravosudna, naoružana policija, opremljena tajnim službama, koja blisko surađuje s europskim vojskama sa svrhom da jamči „sigurnost u europskim kriznim područjima“ – ukratko, da spriječi svaku narodnu pobunu unutar država članica EU.

Za novu europsku privatnu paravojnu policiju – imena izvedenog iz francuske inovacije (Europe Gendarmerie Force → European Gendarmerie Force FGE). osnovanu nedemokratski, netransparentno, u najvećoj tajnosti – Europljani pojma nemaju. Sve više država članica EU pridružuje se EuroGendFor-u s jedinom svrhom dane moraju koristiti vlastitu vojsku protiv vlastitog naroda.

EuroGendFor ili FGE nije ništa novo, on je samo dio ustaljene privatizacije vojnih poslova koja postoji već duže vrijeme. Francuski plaćenik Bob Denard barem je tri desetljeća sudjelovao u državnim udarima u Africi i Bliskome Istoku s ciljem postavljanja marionetskih režima u službi Zapada. Američka privatna vojna tvrtka Blackwater „vladala“ je Irakom 2007. godine. Više privatnih vojnih izvođačanjih 180.000, „najmoćnija vojska na svijetu“ govori u prilog privatizacije vojnih poslova nakon „11. rujna“.

Kad se u izvješću, primjerice o Siriji (ovdje), kaže da je „bespilotna letjelica pogodila američku okupacijsku bazu (…), ostavivši najmanje jednog američkog izvođača mrtvim i nekoliko vojnika ozlijeđenim“, tada riječ “izvođač”, za razliku od “vojnik“, znači pripadnik „najmoćnije vojske na svijetu“

Provjeri/www.durdicaantolic.com.hr/fr.sott.net

Foto naslovnice: screenshot fr.sott.net

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije