Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiJe li strašni ekološki incident s vinil kloridom u SAD-u o kojem...

Je li strašni ekološki incident s vinil kloridom u SAD-u o kojem mediji šutnje planiran?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Ispod radar“

Zvuči li vama čudno podatak da je američki Centar za prevenciju i kontrolu bolesti CDC uredio toksikološki profil za vinil klorid, masovno povećavši smrtonosnu razinu izloženosti i uklonivši informacije o tome kako kemikalija utječe na djecu, samo dva tjedna prije iskakanja vlaka iz tračnica u East Palestine, Ohio, uslijed koje je izbačena ogromna količina ove kemikalije u okoliš?

Ažuriranje CDC-a promijenilo je smrtonosnu izloženost sa 100 PPM na 100 000 PPM. Smrtonosna razina izloženosti ostala je ista 17 godina prije nego što je CDC odlučio ažurirati broj baš neposredno prije iskliznuća vlaka, gdje su se vrlo otrovne kemikalije prolile ili izgorjele, ostavljajući kemijski smrad u zraku gotovo dva tjedna.

Bidenova administracija i mediji umanjili su značaj katastrofe, a Agencija za zaštitu okoliša smatra da je voda “sigurna za piće” – unatoč postojećim izvješćima o umiranju divljih životinja i kućnih ljubimaca u pogođenom području.

Sada se čini da čak i CDC minimizira učinke kemikalija uključenih u nesreću, a jedna od njih je vinil klorid, plin koji se koristi za proizvodnju plastike poznate kao polivinil klorid (PVC). Prema Nacionalnom institutu za rak, vinil klorid je kancerogen koji je povezan s različitim vrstama raka, uključujući rak jetre, mozga i pluća, kao i limfom i leukemiju.

U siječnju 2023. toksikološki profil za vinil klorid revidiran je u odnosu na izvorne smjernice objavljene u Federalnom registru prije gotovo četiri desetljeća – točnije 17. travnja 1987. Dok se toksikološki profili povremeno ažuriraju, korisnici su zabrinuti zbog neobičnog vremena izmjene. 

Web stranica CDC-a za vinil klorid također je nedavno izmijenjena. Arhivirana verzija prikazuje dužu, detaljniju stranicu s često postavljanim pitanjima prije nego što su promjene napravljene. Snimka zaslona u nastavku prikazuje dugačak popis često postavljanih pitanja s dodatnim informacijama. 

Profil je u početku imao sljedeće odjeljke: “Kako vinil klorid može utjecati na djecu?” “Je li savezna vlada dala preporuke za zaštitu ljudskog zdravlja?” – ali oba su u međuvremenu uklonjena.

Opis u odjeljku o djeci na početku je donosio: “Nije dokazano da vinil klorid uzrokuje urođene mane kod ljudi, ali studije na životinjama pokazuju da bi vinil klorid mogao utjecati na rast i razvoj. Istraživanja na životinjama također pokazuju da bi dojenčad i mala djeca mogli biti osjetljiviji od odraslih na rak izazvan vinil kloridom.”

Ovo zvuči kao važna informacija, pogotovo jer obitelji žive u zoni eksplozije.

CDC je uključio novi odjeljak o tome kako zaštititi sebe i svoju obitelj od vinil klorida. Njihova preporuka? Ograničite izlaganje cigarama i duhanskom dimu. “Duhanski dim sadrži niske razine vinil klorida, pa ograničavanje izloženosti vaše obitelji dimu cigareta ili cigara može pomoći u smanjenju njihove izloženosti vinil kloridu”, piše na stranici.

Vladine organizacije nastavljaju minimizirati rizike od ovih kemikalija čak i kada su stručnjaci izrazili svoju zabrinutost. Profesor kemijskog inženjerstva, dr. Eric Beckham, obavijestio je NewsNation o ozbiljnosti ovih toksina. “Sumnja se da je kancerogen. Dugotrajna izloženost povezana je s rakom, osobito jetre”, rekao je. “Kratkotrajna izloženost, ako je dovoljno visoka, jednostavno je otrovna – može vam naškoditi i ubiti.”

Zanimljivo je kako CDC, koji je godinama promovirao „cjepivo za smrtonosni virus”, sada šuti o zdravlju i sigurnosti stanovnika Ohioa.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

2 KOMENTARI

 1. Све те “људе” који тврде да је вода безбедна, да нема загађења ваздуха треба послати да живе на 100 метара од места акцидента!!!!
  Све оне који кажу да муниција од осиромашеног уранијума није опасна по људе и жива бића, треба “опремити” са по једном гранатом у свакој соби њихове куће!
  Олош један!
  Убице!
  Надам се, искрено се надам, да нећемо чекати да Бог казни ове нељуде, ове ентитете када дође време, већ да ће дочекати и овоземаљску казну!
  Како кажу у Маратонцима на ту тему….

 2. Uf, ne znam što da mislim o ovom. Potres u Turskoj i Siriji. Ovo svakako treba provjeriti.

  1. ovo sam vidio prije par dana, a Volatirenet.org pratim već jako dugo i nisu baš skloni “pretjerivanju”: https://www.voltairenet.org/article218891.html

  Google Translate:
  Prema Institutu za seizmologiju Damaska, PLAVI BLJESAK koji je viđen u Turskoj i sjevernoj Siriji neposredno prije potresa ne odgovara nijednom prethodnom viđenju.

  Ovo opažanje pojačava hipotezu da se potres nije dogodio prirodno, već da je izazvan.

  Prisjetimo se da je nakon sovjetskih eksperimenata usmjerenih na stvaranje malih potresa kako bi se spriječili veliki i onih koje su provele Sjedinjene Države kako bi se stvorile oluje, sporazum o razoružanju – Konvencija o zabrani korištenja tehnika modificiranja okoliša u vojne ili bilo koje druge neprijateljske svrhe – potpisan je između dviju zemalja 1976. Od tada ga je potpisalo i ratificiralo 48 drugih zemalja.

  Tijekom raspada Sovjetskog Saveza, ruski znanstvenici koji su radili na projektu Pamir bili su potpomognuti američkim pandanom HAARP-om (High Frequency Active Auroral Research Program).

  2. a danas ovo: https://www.voltairenet.org/article218894.html

  Google Translate:
  Dok je govorio na ranijoj konferenciji, direktor Turske svemirske agencije Serdar Hüseyin Yıldırım opisao je oružje koje razvijaju Sjedinjene Države na sljedeći način:

  “Postoje vojni sateliti koji mogu gađati 10-metarskim šipkama od legure titana iz svemira u bilo koju metu na svijetu. Prodiru 5 kilometara duboko u zemlju, stvarajući potres magnitude 7-8.”

  Nakon što je ovaj odlomak iz njegovog govora ponovno isplivao na površinu u kontekstu nedavnog potresa, serdar Hüseyin Yıldırım osjetio je dužnost dati pojašnjenje:

  “Ovaj kratki video isječak je iz predavanja koje sam davno održao na institutu za strategiju [Stratejik Düşünce Enstitüsü]. Objasnio sam sustav oružja koji može izbrisati mali grad s karte kada se postavi i koristi u Zemljinoj orbiti. Njegova funkcija nije pokretati rasjedne linije ili stvarati tektonske potrese. Stoga nema nikakve veze s katastrofom Maraş, koja je tektonski potres koji se dogodio na poznatoj liniji rasjeda. Ne želim da me se pogrešno shvati. Učinak tog oružja usporediv je s udarom meteorita.”

  Razumljivo je da bi Turska, da je rekao drugačije, morala objaviti rat.

VEZANO

najnovije