Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiJeffrey Epstein je „ucijenio“ Billa Gatesa zbog afere s ruskom igračicom bridža

Jeffrey Epstein je „ucijenio“ Billa Gatesa zbog afere s ruskom igračicom bridža

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Lažljivi Bill

Sjećate li se kada je suosnivač Microsofta Bill Gates na pitanje o vezi s Jeffreyjem Epsteinom izjavio da je „samo večerao s njim i to je sve“?

Ispostavilo se (ok, znamo već neko vrijeme) da je to bila potpuna laž, jer su njih dvoje također imali zajedničku rusku igračicu bridža, Milu Antonovu.

Prema Wall Street Journalu, Gates je upoznao Antonovu 2010. na natjecanju u bridžu, što je dovelo do afere. Tri godine kasnije, nakon što ju je Gatesov suradnik Boris Nikolić uputio Jeffreyju Epsteinu da joj pomogne prikupiti 500 tisuća dolara za pokretanje online bridž biznisa koji nije uspio, Epstein joj je platio da pohađa satove kodiranja.

Godine 2014. Antonova je “nakratko boravila u stanu u New Yorku koji joj je osigurao Epstein”, ali tvrdi da se nije susrela s tipom koji joj je platio školovanje.

Zatim je 2017. financijer pedofil navodno ucjenjivao Gatesa zbog afere – zahtijevajući u e-poruci od suosnivača Microsofta da mu nadoknadi Antonovino obrazovanje. Gates je ovaj e-mail iz 2017. protumačio kao prijetnju da će ovaj razotkriti njegovu aferu iz 2010. godine.

Mila Antonova

Dakle, jadni Bill zapravo je cijelo vrijeme bio Epsteinova žrtva i svi koji su bili intervjuirani za izvješće kažu da nisu znali ništa o Epsteinovoj pedofilskoj trgovini seksom i da su bili „zgroženi onim što je učinio“

Ali u ožujku 2013., mnogo prije nego što su njih dvoje bacili svoje BFF (Best Friends Forever) narukvice, družili su se u kući Thorbjørna Jaglanda, tadašnjeg predsjednika odbora za dodjelu Nobelove nagrade za mir, gdje je par navodno raspravljao o “sigurnosnoj situaciji u Afganistanu kao dijelu g. Gatesa na iskorjenjivanju dječje paralize”, prema glasnogovornici milijardera. Da, sigurno je to bila tema razgovora…

„Dok je radio na dobrotvornom fondu, Epstein se 2013. sastao s Gatesom i norveškim dužnosnicima koji su bili posjetitelji Epsteinove kuće. Epstein je jednom bivšem zaposleniku Zaklade Gates rekao da poznaje Norvežane i da bi mogao pomoći Gatesu da dobije Nobelovu nagradu za mir za svoje napore da iskorijeni dječju paralizu.

Evo što još sadrži izvješće (nešto poznato, nešto nepoznato):

“Počevši od 2011., Gates je imao više zakazanih sastanaka s Epsteinom, uključujući večere u Epsteinovoj gradskoj kući u New Yorku, pokazuju dokumenti.”

– Gates je u ožujku 2013. letio Epsteinovim „lolita expressom“ avionom iz New Jerseya za Floridu. “Istog mjeseca njih su se dvojica sastala u Francuskoj s dužnosnikom u odboru za Nobelovu nagradu za mir.” (taj dužnosnik je predsjedavajući, Thorbjørn Jagland)

Godine 2012. Epstein je Gatesu predstavio propalo ulaganje u višemilijarderski dobrotvorni fond kojim upravlja JPMorgan s minimalnim doprinosom od 100 milijuna dolara.

Jes Staley, Lawrence Summers, Jeffrey Epstein, Bill Gates, Boris Nikolić

Dogovor nije otišao u pravom smjeru. U porukama upućenim Jesu Staleyu i Mary Erdoes, Epstein je u biti podučavao direktore JPMorgana o tome kako predstaviti fond Gatesovom timu.

“U biti će ovaj fond omogućiti Billu da ima pristup kvalitetnijim ljudima, ulaganjima, raspodjeli, upravljanju bez uznemiravanja bilo njegovog braka ili osjetljivosti trenutačnih zaposlenika zaklade”, napisao je Epstein 16. kolovoza 2011.

Sljedeći dan, Epstein je napisao: “Bill je užasno frustriran. Želio bi poboljšati neke od stvari koje rade, a da ne oduzima one koje ne rade.”

Šest tjedana kasnije, 2. listopada, Epstein je poslao još jedan e-mail Staleyu i Erdoesu kritizirajući prezentaciju JPMorgana: “Prezentacija, nije prilagođena računu… On je jedina osoba, jedina, koja se računa.”

„Dobrotvorni fond nikada nije zaživio. Tvrtka ga nije trebala kao klijenta“, rekao je glasnogovornik JPMorgana o Epsteinu. “Firma ga nije trebala za upoznavanje. Znajući ono što znamo danas, voljeli bismo da nikada nismo poslovali s njim.” Glasnogovornik banke rekao je da je Erdoes odbio komentirati. Odvjetnik Staleyja, koji više nije u JPMorganu, nije odgovorio na zahtjev za komentar. Staley je ranije rekao da žali zbog prijateljstva s Epsteinom.

Ali s obzirom na to da je ovaj dogovor propao 2012. godine, a njih dvoje su se 2013. družili u kući predsjednika Odbora za dodjelu Nobelove nagrade za mir, očito je da su se pomirili i nastavili dalje.

Provjeri/zerohedge.com

Foto naslovnice: screenshot zerohedge.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije