Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiKakve posljedice donosi smanjena aktivnost Sunca u slijedećih 30 godina?

Kakve posljedice donosi smanjena aktivnost Sunca u slijedećih 30 godina?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Smrzavanje

Sunce prolazi kroz fazu poznatu kao veliki solarni minimum, u kojem se smanjuje solarna aktivnost. Radi se o normalnom ciklusu koji je povezan s mini ledenim dobom koje je trajalo više od 50 godina počevši od sredine 17. stoljeća.

Iako ovaj veliki solarni minimum, najhladnije 11-godišnje razdoblje koje počinje 2031., neće biti toliko hladan kao Maunderov minimum sredinom 17. stoljeća, bit će dovoljno hladno da smanji rast biljaka i rezultira nestašicom hrane.

Prema web stranici Space Weather, od 2015. godine broj dana bez sunčeve pjege raste iz godine u godinu. Čini se da se Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA), Nacionalna uprava za zrakoplovstvo i svemir (NASA) i drugi svi slažu da sunce ulazi u fazu solarnog minimuma. Što to znači?

Godine 2019., profesorica matematike Valentina Zharkova sa Sveučilišta Northumbria, jedna od prvih osoba koja je podigla svijest o smanjenju solarne aktivnosti, pridružila se novinaru veteranu Stuartu McNishu, voditelju Conversations That Matter, kako bi razgovarali o Suncu, njegovoj smanjenoj aktivnosti i njezinom čitanju utjecaja koje će imati na temperature na Zemlji.

“Ulazimo u moderni veliki minimum od 2020.”, rekla je Zharkova. Dodatno, to će trajati sljedeće 33 godine, sljedeća 3 ciklusa, i smanjit će prosječnu temperaturu u Engleskoj za oko 0,8 stupnjeva Celzijusa.

“Ono što očekujemo za moderni veliki minimum je da će pad temperature biti nešto manji nego što je bio tijekom Maunderovog minimuma u 17. stoljeću kada su glavne rijeke u Europi bile zaleđene i kada je bilo puno snijega.

Od 17. stoljeća do danas temperatura je porasla za oko 1 stupanj Celzija zbog položaja Sunca. Dakle, ako se temperatura smanji za 0,8 stupnjeva Celzija i dalje će biti puno viša nego što je bila u Maunderovom minimumu, tako da vjerojatno neće biti tako hladno kao što je bilo tada.”

Svaki solarni ciklus traje 11 godina, a trenutni solarni ciklus 25 započeo je u siječnju 2021. godine. Novi solarni ciklus 26 započet će u ožujku 2031., a solarni ciklus 27 u ožujku 2041.

Aktivnost Sunca bit će nešto manja u 25. ciklusu nego u 24. ciklusu, ali će Sunce biti najmanje aktivno u 26. ciklusu. Dakle, između 26. i 27. ciklusa bit će najhladnije razdoblje na Zemlji, rekla je Zharkova. “Vjerojatno ćemo to osjetiti zbog nedostatka vegetacije… voća, povrća i tako dalje.”

U svjetlu ovoga, postavlja se pitanje o globalističkoj Agendi 2030. i tvrdnjama o “ljudski izazvanom globalnom zatopljenju”, koje bi nas trebalo pogoditi početkom 2030-ih. Pitanje je zašto nas ne upozoravaju na ono što je doista na horizontu, jer su toga vjerojatno itekako svjesni. Još više zabrinjava zašto zavaravaju svjetske vlade i ljude da vjeruju da je prijetnja toplina. Potencijalni odgovori na ova pitanja su uznemirujući.

Provjeri/expose-news.com

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije