Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiKamala Harris (greškom?) pozvala na „smanjenje stanovništva iz ekoloških razloga“

Kamala Harris (greškom?) pozvala na „smanjenje stanovništva iz ekoloških razloga“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Je li sada konačno sve jasno?

Nakon što joj je američka potpredsjednica Harris iznenada dobila izljev iskrenosti, Bijela kuća je odmah ustuknula i rekla da je mislila na “zagađenje”, a ne “stanovništvo” (zagađenje – eng. pollution, stanovništvo – eng. population).

Na kraju krajeva, možda je na njezinom teleprompteru pisalo “zagađenje”, ali su njene oči i um već uvježbani da razmišljaju o “stanovništvu”. To znači da netko iza kulisa raspravlja o smanjenju stanovništva i ta je riječ zapela u njenom umu.

U svom obraćanju, Kamala Harris je (pogrešno?) sugerirala da je jedan od ciljeva ulaganja u čistu energiju smanjenje stanovništva:

Kada smo predsjednik Joe Biden i ja preuzeli dužnost, postavili smo ambiciozan cilj… prepoloviti naše emisije stakleničkih plinova do 2030. i dostići neto nulte emisije do 2050.”, rekla je Harris publici na Sveučilištu Coppin State u Baltimoreu u petak.

„Kada ulažemo u čistu energiju i električna vozila i smanjimo broj stanovnika, više naše djece može udisati čist zrak i piti čistu vodu, nastavila je.

Prema službenom transkriptu, 58-godišnja potpredsjednica je trebala reći „zagađenje“, a ne „stanovništvo“.

Gospođa Harris govorila je na događaju o investicijskom programu Agencije za zaštitu okoliša od 20 milijardi dolara kroz dva natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu Fonda za smanjenje stakleničkih plinova Bidenove administracije koji ima za cilj potaknuti ulaganja u čistu energiju diljem zemlje.

Nakon što su se isječci verbalne nesreće gđe Harris pojavili na internetu, korisnici društvenih mreža i brojne republikanske osobe uhvatile su se pogreške i sugerirale da je Bidenova administracija javno poziva na smanjenje broja stanovnika u SAD-u.

Odgovarajući na verbalni lapsus gospođe Harris u objavi na Twitteru, zastupnica Marjorie Taylor Greene upitala je potpredsjednicu što je točno mislila pod smanjenjem stanovništva:

Pobačaj? Potpomognuto samoubojstvo? Ili koja sredstva predlažete za smanjenje populacije kako bi se pomoglo javnom zdravstvu?

Republikanac Thomas Massie je u međuvremenu upozorio svoje sljedbenike na Twitteru, pitajući: “Jeste li vi populacija koju ona želi smanjiti?”

“Kamala Harris priznaje da želi smanjiti populaciju iz ekoloških razloga”rekao je senator države Ohio Michael Rull u objavi na Twitteru. To nije samo antiamerički. To je antiljudski.

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: screenshot technocracy.news

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije