Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiKanada ukinula sva covid ograničenja!

Kanada ukinula sva covid ograničenja!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Kraj…za sad…

Kanadska vlada danas je na svojim službenim stranicama objavila da od 1. listopada 2022. godine ukida sva ograničenja vezana uz covid-19 za ulazak u zemlju, kao i zahtjeve za testiranje, karantenu i izolaciju za sve koji ulaze u Kanadu.

Ukidanje graničnih mjera olakšano je nizom čimbenika, uključujući modeliranje koje pokazuje da je Kanada uglavnom prešla vrhunac vala izazvanog Omikronom BA.4 i BA.5, visoke stope cijepljenja u Kanadi, niže stope hospitalizacije i smrtnosti, kao i dostupnost i korištenje pojačivača cjepiva (uključujući novu dvovalentnu formulaciju), brze testove i tretmane za COVID-19.

Od 1. listopada 2022. svi putnici, bez obzira na državljanstvo, više neće morati:

  • dostaviti podatke o javnom zdravlju putem aplikacije ili web stranice ArriveCAN;
  • dostaviti dokaz o cijepljenju;
  • podvrgnuti se testiranju prije ili po dolasku;
  • provesti karantenu ili izolaciju u vezi s COVID-19;
  • pratiti i prijaviti ako razviju znakove ili simptome COVID-19 po dolasku u Kanadu.

Transport Canada također uklanja postojeće zahtjeve za putovanja. Od 1. listopada 2022. putnici više neće morati:

  • podvrgnuti se zdravstvenim pregledima za putovanje zrakoplovom i željeznicom; ili
  • nositi maske u avionima i vlakovima.

Iako se zahtjev za nošenje maski ukida, svim se putnicima toplo preporučuje da tijekom putovanja nose visokokvalitetne i dobro prilagođene maske.

Mjere za krstarenja također se ukidaju, a putnici se više neće morati testirati prije ukrcaja, cijepiti se ili koristiti ArriveCAN. Ostat će niz smjernica za zaštitu putnika i posade, koje će biti usklađene s pristupom koji se koristi u Sjedinjenim Državama.

Pojedince se podsjeća da ne bi trebali putovati ako imaju simptome COVID-19. Ako se putnici razbole tijekom putovanja i još uvijek su bolesni kad stignu u Kanadu, trebali bi obavijestiti stjuardesu, osoblje na krstarenju ili službenika granične službe po dolasku. Tada ih se može uputiti karantenskom službeniku koji će odlučiti treba li putniku dodatna liječnička procjena jer je COVID-19 i dalje jedna od mnogih zaraznih bolesti navedenih u Zakonu o karanteni.

Provjeri/canada.ca

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije