Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiKanađani ne žele predati osobno naoružanje

Kanađani ne žele predati osobno naoružanje

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ne vjeruju vlasti, s razlogom

Trudeauova administracija želi eliminirati sve slobode. Provincije se bore protiv Trudeauove konfiskacije oružja, koja se smatra “obaveznim povratom oružja” za jurišne puške. Kao i obično, vlada je donijela ovaj plan bez plana za provedbu.

Prije dvije godine, premijer Alberte Jason Kenney, objasnio je da je posjedovanje vatrenog oružja već pod strogim propisima. Optužio je vlasti u Ottawi da koristi ljude kao žrtvene jarce za svoj plan zapljene oružja umjesto da se obračuna s bandama i kriminalcima koji zapravo čine oružane zločine.

Sada Trudeau napada ljude i ukazuje na događaje koji su se dogodili izvan Kanade kao razlog za zabranu građanima da legalno posjeduju jurišne puške.

Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP), ministar pravosuđa Alberte i državni odvjetnik Tyler Shandro podsjetili su Liberalnu stranku da porezni obveznici Alberte plaćaju 750 milijuna kanadskih dolara godišnje za financiranje RCMP-a.

“Očekujemo da ti dolari neće biti uzalud potrošeni za plaćanje programa zapljene koji neće povećati javnu sigurnost”, rekao je Shandro nakon što je program nazvao uznemirujućim . “Nećemo tolerirati odvođenje policajaca s ulice kako bismo zaplijenili imovinu vlasnika vatrenog oružja koji poštuju zakon.”

Glavni državni odvjetnik Manitobe Kelvin Goertzen citirao je pismo koje je napisao kanadskom ministru javne sigurnosti Marcu Mendicinu, u kojem je rekao da zakon “nepotrebno cilja na zakonite vlasnike oružja”, budući da će kriminalci očito i dalje posjedovati vatreno oružje.

“Prema mišljenju Manitobe, bilo koji program otkupa ne može dalje nagrizati dragocjene resurse pokrajinske policije, koji već pate od velike stope nepopunjenosti, zbog fokusiranja na istragu nasilnih zločina.”

Saskatchewanova ministrica zatvorskih ustanova, policije i javne sigurnosti Christine Tell također je mandat nazvala rasipanjem resursa koji nije podržan. “Vlada Saskatchewana ne podupire i neće [autorizirati] korištenje resursa financiranih pokrajinom za bilo koji proces koji je povezan s predloženim ‘otkupom’ ovog vatrenog oružja od strane savezne vlade”, izjavila je.

Zabrana bilo kojeg oblika vatrenog oružja je metoda kontrole ljudi. Vlast i kriminalci (nekad je to isto) bit će jedini koji će imati moć, dok će prosječni građanin koji poštuje zakon biti bespomoćan.

Oduzimanje oružja dogodilo se bezbroj puta u NOVOJ povijesti i nije dobro završilo. Zapamtite da je naoružan narod jedino što sprječava zlonamjernu vlast da izvrši totalnu represiju…

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije