Ponedjeljak, 22 travnja, 2024
NaslovnicaTop komentarKrimska platforma: Gura li se Hrvatska tamo gdje joj nije mjesto?

Krimska platforma: Gura li se Hrvatska tamo gdje joj nije mjesto?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Kada se veliki tuku, malima je mjesto pod stolom!“

Zagreb će za manje od mjesec dana biti domaćin prvog, „povijesnog“ parlamentarnog samita Međunarodne krimske platforme, kada će 25. listopada ugostiti šefove parlamenata i delegacije pedesetak država Europe i svijeta, a među njima vrlo vjerojatno i Nancy Pelosi, predsjednicu Zastupničkog doma SAD-a.

Delegatima koji će sudjelovati na samitu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici uživo će se video-vezom obratiti i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Krimska platforma je novi, međunarodni koordinacijski format, na inicijativu ukrajinskog predsjednika Zelenskog s ciljem poboljšanja učinkovitosti međunarodnog odgovora na aneksiju Krima, odgovora na rastuće sigurnosne izazove, sprječavanja daljnjeg kršenja ljudskih prava te osiguranja zaštite žrtava. Inicijativi se oštro protivi Ruska Federacija, ali kako doznajemo, nije bilo još nikakve reakcije ruskog veleposlanstva u Zagrebu.

Drugim riječima, ovaj samit je samo „napinjanje ratnih strijela“.

Jesmo li mogli bez ovog „ratnog cirkusa“ u svom dvorištu? Ili smo toliko mali i beznačajni u očima svjetskih moćnika, da nas nitko ništa nije niti pitao?

S druge strane, očigledno je prisutan kompleks manje vrijednosti kod ljudi koji vode ovu državu.

Pravo pitanje za ove kompleksaše je: Ne mislite li da nas svojom politikom gurate u novi rat? S kim ćete ratovati? S Rusijom? I koga ćete to slati u pogibelj? Čije sinove?

Ovdje se očigledno radi o nedostatku političke inteligencije, ali vrlo vjerojatno i o nedostatku sposobnosti kreiranja vlastitog stava i mišljenja. Na kraju krajeva, što očekivati od Bruxelleskih poslušnika, koji su samo marionete u rukama sotonjara kao što su Soroš, Schwab i ekipa.

Ovaj narod nije ništa naučio iz svoje krvave povijesti u kojoj je nebrojeno puta prošao svoju kalvariju.

Hoćemo li dopustiti još jednu?!

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije