Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiLički Osik bio je domaćin 1. međunarodne konferencije u Hrvatskoj za obustavu...

Lički Osik bio je domaćin 1. međunarodne konferencije u Hrvatskoj za obustavu Agende 2030

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ujedinjeni za čovjeka

“Ovo je prva međunarodna konferencija u Hrvatskoj za obustavu Agende 2030 ‘Ujedinjeni za Čovjeka’. Slijedi druga, treća, četvrta, peta konferencija… i neće se stati dok se ne obrani Čovjek. Suvereno biće koje živi na planetu Zemlja. Svaki Čovjek posjeduje prirođena, temeljna i neotuđiva prava koja mu pripadaju samim njegovim rođenjem i postojanjem. Ona su temelj zaštite života svakog pojedinca uvažavajući ga kao duhovno, intelektualno, emocionalno i društveno biće“, poručuje predsjednica udruge ‘Slobodni ZAjedno’ Tina Perić

Proteklog vikenda, od 19. do 21. kolovoza 2022. godine u prostorijama pastoralnog centra župe Sv. Josipa u Ličkom Osiku održana je prva međunarodna konferencija u Hrvatskoj za obustavu Agende 2030, pod nazivom  „Ujedinjeni za Čovjeka“.

Sudionici konferencije bili su iz svih sfera društva, od znanstvenika, akademika, profesora, doktora medicine, novinara, građanskih aktivista, predstavnika udruga, crkvenih uglednika itd. Panelima konferencije moderirali su Tina Perić, Andrija Klarić i Snježana Posavec.

„Nužnost organizacije 1. međunarodne konferenciju u Hrvatskoj za obustavu Agende 2030 – “UJEDINJENI ZA ČOVJEKA” proizlazi iz našeg čvrstog uvjerenja da se pod plaštom općenitih, eufemistički i idealistički proklamiranih ciljeva Agende 2030 skrivaju potpuno drugi ciljevi – totalna digitalizacija društva i transhumanizam te uspostava neizabrane i netransparentne, centralizirane, totalitarne i tiranske „jedne svjetske vlasti“ pod strogom kontrolom nadnacionalnih organizacija i velikih korporacija.

Ciljevi Agende ne samo da nisu na dobrobit čovjeka niti imaju cilj stvaranje harmoničnog i humanog svijeta stvorenog od čovjeka i za čovjeka, već upravo suprotno imaju za svrhu poništenje dostojanstva čovjeka i nepovredivosti njegovog fizičkog i psihičkog integriteta, pri čemu smo se već mogli uvjeriti da se nositelji Agende 2030 ne libe gaženja i ograničenja temeljnih ljudskih prava, cenzure i korištenja drugih totalitarnih, nedemokratskih i neljudskih metoda.

Jedan od ciljeva ove konferencije je da se pokušaju predvidjeti buduće akcije idejnih tvoraca i nositelja Agende 2030 te prezentiraju prijedlozi kratkoročnog, srednjoročnog i dugoročnog načina djelovanja i konkretnih akcija u svrhu obustave Agende 2030 te izgradnje društva u kojem je na prvom mjestu čovjek, a ne profit ili potpuna kontrola stanovništva.“

U sklopu konferencije održano je ukupno pet Panela:

Panel 1. – „Prisila jednakosti – utopija ravnopravnosti“

sudionici: Marija Divić, dr.med, prof.dr.sc.don Josip Mužić, prim. Josipa Rodić, dr.med, dr.sc. Ivana Pavić dr.med.

Panel 2. – „Zdravlje i blagostanje čovjeka pod plaštem pandemije“

sudionici: akademik Krešimir Pavelić, dr.sc. Ivana Pavić dr.med, akademik Srećko Sladoljev, Anita Šupe, univ.bacc.nutr.

Panel 3. – „Kvalitetna edukacija – preduvjet opstanka i budućnost čovjeka“

sudionici: dr.sci.Nada Jurinčić, dr.med, prof.dr.sc.Sandra Kraljević Pavelić, prof. Deniza Marasović, logoped, prof. dr.sc. Ružica Razum

Panel 4. – „Suradnja za pravdu i mir“

sudionici: prof. Ivana Đirlić-Šindija, Prof.dr.sc. Josip Jurčević, Lidija Gajski, dr.med, prof. dr. sc. Ivan Poljaković

Panel 5. – „Klima, energija i tehnologija u odnosu na čovjeka 21.stoljeća-Ima li nas previše na planeti?“

sudionici: mr.sc. Ankica Kosovec Krželj, prof.dr.sc.Stipe Kutleša, dr.sc. Hrvoje Pende, Darko Rakić, dipl.ing.

Također, video-pozivom uključili su se i dr. Slavica Aranđelović iz Beograda, dr. Semir Osmanagić iz Sarajeva, dr. Biserka Ilin, dr.sc. Melita Milenković, mag. Iur. i Velimir Ponoš iz Zagreba.

Kao zaključak radnih skupina konferencije, napravljen je prijedlog deklaracije koji će biti pregledan od strane stručnjaka i znanstvenika koji nisu sudjelovali u radu tematskih grupa, a koji bi također željeli dati svoj doprinos.

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije