Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiMađarska i Italija donose zakone koji zabranjuju WEF-ov program jedenja insekata

Mađarska i Italija donose zakone koji zabranjuju WEF-ov program jedenja insekata

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ima li razuma i u Hrvatskoj?

Mađarska i Italija donijele su nove zakone kojima se zabranjuje WEF-ov program jedenja insekata dok građani diljem svijeta ustaju i odbijaju prehrambene planove globalističkih elita za čovječanstvo.

Mađarska je predstavila stroga pravila protiv tajne insektifikacije hrane. Ministar poljoprivrede István Nagy najavio je da sada zahtijevaju da hrana koja sadrži bjelančevine insekata nosi oznaku „Upozorenje! Hrana koja sadrži proteine ​​insekata” i mora biti izložena odvojeno od ostalih proizvoda.

Ministar je naglasio da vlada želi zaštititi mađarske potrošače od hrane koja sadrži bjelančevine kukaca odobrene od strane Bruxellesa u Europskoj uniji (EU) kroz stroga pravila označavanja proizvoda i odvajanja.

Mađarska je bila jedina država članica koja nije podržala namjeru EU da dopusti da se insekti plasiraju kao hrana i sastojci hrane u EU.

Mađarski ministar je dodao da Europska komisija riskira mađarsku gastronomsku tradiciju i prehrambene navike. Zbog toga je Ministarstvo poljoprivrede donijelo izmjene i dopune Uredbe o označavanju hrane kako bi se potrošačima pružile točne informacije.

Proizvodi koji sadrže proteine ​​insekata bit će jasno prepoznatljivi i odvojeni na policama trgovina. Nesukladna pakiranja i naljepnice smiju se koristiti tri mjeseca, a proizvodi s takvim pakiranjem ili naljepnicama mogu ostati na tržištu najdulje tri mjeseca. István Nagy također je istaknuo da se neće izricati novčane kazne za nepoštivanje izmijenjene Uredbe tijekom 90 dana.

Istaknuo je kako reprezentativna istraživanja Nacionalnog ureda za sigurnost prehrambenog lanca jasno pokazuju da je od 2016. udio ljudi u Mađarskoj koji neće jesti kukce porastao za 2,4 posto. 

Oni koji radije kupuju hranu mađarskog porijekla ne žele jesti kukce. Također je istaknuo da mađarski poljoprivrednici mađarskom stanovništvu uvijek daju kvalitetne namirnice, svježu i kvalitetnu hranu, pa se ne treba bojati ni nestašice hrane ni bjelančevina.

Također je rekao da uredba ne utječe na aditive dobivene od insekata, koji su naširoko korišteni u prehrambenoj industriji, ali se odnose na insekte kao sastojke.

Italija zabranjuje brašno od insekata u svojoj tjestenini

Italija je zabranila brašno od kukaca u svojoj tjestenini, piše The Times“Sve veća upotreba u kuhanju brašna od cvrčaka, skakavaca i ličinki insekata naišla je na žestoko protivljenje u Italiji, gdje će vlada zabraniti njegovu upotrebu u pizzama i tjestenini i odvojiti ga na policama supermarketa.”

U znak straha da bi kukci mogli biti povezani s talijanskom kuhinjom, tri vladina ministra sazvala su konferenciju za novinare u Rimu kako bi najavila četiri dekreta usmjerena na suzbijanje. “U osnovi, ovo se brašno ne miješa s hranom proizvedenom u Italiji”, rekao je ministar poljoprivrede Francesco Lollobrigida

Kao što je ranije izvijestila RAIR Foundation USA, neizabrani globalisti godinama su se borili da zapadnjaci jedu bube. Nadaju se da će građanima isprati mozak pričama o okolišu i prehrani kako bi kontrolirali njihov izbor hrane. “Prepuno vitamina, proteina i minerala, brašno od cvrčaka sve se više smatra ekološkim načinom dobivanja hranjivih tvari, a predviđa se da će tržište dosegnuti 3,5 milijardi dolara do 2029. godine. EU je već odobrila hranu od cvrčaka, skakavaca i ličinke zlatice. U siječnju su na popis dodane ličinke crva brašnara.”

Međutim, sva četiri kukca navedena su u talijanskim dekretima, koji zahtijevaju da svi proizvodi koji ih sadrže budu označeni velikim slovima i izloženi odvojeno od druge hrane.

“Tko god želi jesti ove proizvode može, ali oni koji ne žele, a pretpostavljam da će to biti većina Talijana, moći će birati”, rekao je Lollobrigida.

Orazio Schillaci, ministar zdravstva, rekao je da će zakon također zabraniti korištenje brašna od insekata u “tipičnim” talijanskim proizvodima poput pizze i tjestenine.

U daljnjem pokušaju promicanja talijanske hrane, vlada je u četvrtak najavila da će predložiti uvrštavanje talijanske kuhinje na UNESCO-v popis svjetske baštine.

Provjeri/newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije