Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiMeđunarodni monetarni fond zahtijeva uvođenje ugljičnih poreza

Međunarodni monetarni fond zahtijeva uvođenje ugljičnih poreza

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Osiromašenje

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva izjavila je u ponedjeljak da MMF želi da zemlje uvedu visoke poreze na ugljik kako bi se “borile protiv klimatskih promjena”.

“Vrlo smo zainteresirani dati najveći mogući poticaj za dekarbonizaciju, što je naplaćivanje ugljika. Ta cijena mora ići gore, gore, gore ako želimo ubrzati dekarbonizaciju”, rekla je na klimatskom summitu UN-a COP28.

Georgieva je također pokušala opravdati poreze na ugljik govoreći da bi oni povećali prihode za vlade.

“Veliki smo zagovornici cijene ugljika”, dodala je. “Vjerujemo da cijena ugljika ima potencijal povećanja prihoda na način koji je i pravedan – jer što više trošite, više zagađujete, to više plaćate – a također je i poticaj za izjednačavanje dekarbonizacije. Drugim riječima, trebalo bi vam manje novca jer bi se tome prilagodila potrošnja i proizvodnja.”

Pogled šefice MMF-a na “klimatsku krizu” kao na „kravu muzaru“ dijele i druge vlade diljem svijeta. U rujnu su afričke zemlje potpisale Deklaraciju iz Nairobija kojom zahtijevaju uvođenje poreza na ugljik za bogate nacije koji bi se prosljeđivao državama Afrike.

Ali u zemljama u kojima su već uvedeni porezi na ugljik, porezni obveznici otkrivaju da se računi povećavaju iako se klima ne poboljšava.

Irske obitelji, na primjer, suočavaju se s povećanjem računa za energiju od 10% nakon vladinog prijedloga da se uvede još jedan porez na ugljik. Prijedlog dolazi nakon što je još jedan porez na ugljik već uveden u svibnju, što je povećalo cijenu po toni fosilnih goriva za 7,50 eura na 48,50 eura. 

U Kanadi, Trudeauova administracija napreduje s planovima za prelazak zemlje na “neto nultu” električnu energiju unatoč priznanju da će to biti skupo za porezne obveznike. Premijerka Alberte Danielle Smith u svibnju je oštro kritizirala vladine planove o “neto nuli” i rekla stanovnicima Alberte da očekuju povećanje računa za struju od 40%.

Kanadski porezni obveznici već se muče zbog poreza na ugljik koji je Trudeauova administracija uvela u srpnju kako bi “zaštitila klimu”.

Ipak, globalisti guraju naprijed s međunarodnim klimatskim oporezivanjem. Svjetski ekonomski forum (WEF) i Ujedinjeni narodi pozvali su zemlje na uvođenje poreza na ugljik.

U političkim sažetcima objavljenim prošlog mjeseca pod naslovom “Naš zajednički plan”, glavni tajnik UN-a António Guterres rekao je da bi zemlje „trebale nametnuti cijene ugljika, poreze na fosilna goriva ili druge ekološke poreze, ili kroz izravne propise za sprječavanje štetnih aktivnosti, s novčanim kaznama i kaznama većim od potencijalni profit.”

U svibnju je francuski predsjednik Emmanuel Macron također pozvao na globalno oporezivanje u “borbi protiv klimatskih promjena”.

Macron je to rekao tijekom New Global Financing Pact u Parizu, dvodnevne konferencije tijekom koje su delegati iz cijelog svijeta obećali više novca za financiranje rata protiv globalnog zatopljenja.

“Zalažem se za međunarodno oporezivanje za financiranje napora koje moramo uložiti u borbi protiv siromaštva i u pogledu klimatskih djelovanja… Ne funkcionira kada to radite sami, financijski tokovi idu drugdje”, rekao je Macron.

Globalistički vođa predložio je posebne poreze na ugljik na avionske karte i transakcije, shemu koja je već uvedena u Francuskoj.

Provjeri/frontline.news

Foto naslovnice: screenshot naturalnews.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije