Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiMedvedev: „Svijet je na rubu novog svjetskog rata!“

Medvedev: „Svijet je na rubu novog svjetskog rata!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Čačkanje „mečke“

”Suvremeni svijet je bolestan i vjerojatno je na rubu novog svjetskog rata, ali on se može izbjeći”, rekao je Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije.

“Svijet je bolestan. I sasvim je vjerojatno da je na pragu novog svjetskog rata. Je li neizbježan? Ne, nije”, rekao je Medvedev tijekom razgovora sa sudionicima Maratona znanja, kako javljaju ruske RIA novosti.

Istodobno, Medvedev je primijetio da se carstva nikada ne raspadaju bez naknadnih ratova, a nakon raspada SSSR-a rat je izbjegnut gotovo 30 godina.

”Svjetski rat se može izbjeći, ali neću prognozirati, prognoze su nezahvalan posao”, rekao je Medvedev, te dodao: ”Pitanja klimatskih promjena nisu ništa u usporedbi s mogućnošću da budete u epicentru nuklearne eksplozije.“

“Prestanite patiti jer je temperatura porasla za jedan stupanj u toj i toj godini ili u tom i tom razdoblju. Čovječanstvo ovo gleda vrlo kratko vrijeme. Zar vam je stvarno toliko stalo do klime?

Po mom mišljenju , to nije ništa u usporedbi s mogućnošću da budete u epicentru eksplozije s temperaturom od pet tisuća Kelvina, udarnim valom od 350 metara u sekundi i pritiskom od tri tisuće kilograma po kvadratnom metru, s prodornom radijacijom, tj. , ionizirajuće zračenje i elektromagnetski puls”, rekao je Medvedev.

Prema riječima ruskog zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti, planet sada ima priliku suočiti se s takvom opasnošću: “I ona raste svaki dan iz dobro poznatih razloga.”

Medvedev je također naglasio “trajnu važnost” nuklearnog arsenala za Rusiju kao najveću državu na planetu.

Provjeri/narod.hr

Foto naslovnice: screenshot narod.hr (kremlin.ru)

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije