Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiMilitarizacija EU-a za konačni obračun s Rusijom? NATO i SAD grade bazu...

Militarizacija EU-a za konačni obračun s Rusijom? NATO i SAD grade bazu i na Balkanu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Topovsko meso

Kako prenosi nultatacka.rs, NATO gradi bazu za 5000 vojnika u Bugarskoj, u okviru svojih ciljeva za „dodatno jačanje jugoistočnog krila, crnomorske regije i baltičkih zemalja preko svojih europskih saveznika i vodećih zemalja NATO-a“.

Ova zapažanja iznio je umirovljeni bojnik Mitar Kovač, direktor Euroazijskog sigurnosnog foruma, koji dodaje kako je u okviru općeg plana Bugarska dobila ovaj zadatak:

„Izgradnja te baze vjerojatno neće biti uvjetovana odnosom SAD-a prema Srbiji, nego odnosom prema Ruskoj Federaciji. Odnosno, smještaj tih snaga u Bugarskoj bit će usmjeren prema Crnom moru. U okviru tog plana baltičke zemlje dobile su zadatak stvoriti uvjete za prihvat većih kontingenata vojnika vodećih zemalja NATO-a, prije svega Njemačke, Britanije i Poljske.“

Kovač smatra da se SAD pokušava izvući iz obveze zadržavanja dijela kopnenih snaga na “europskom dijelu bojišta”, no izvjesno je da NATO priprema kopnene snage za zadržavanje na istoku Europe, jer njihove ambicije neće nestati s rješenjem ukrajinske krize.

„Pobjeda Rusije u Ukrajini za SAD neće značiti kraj krize i sukoba, a Amerikanci imaju scenarij da Njemačku što više uvuku u taj sukob. Vidimo da Njemačka pod sugestijama Amerike razmišlja o uvođenju vojnog roka, povećanju vojnog proračuna, ulaganju stotinjak, možda i 200 milijardi eura u izvanredna ulaganja u složene borbene sustave, nabavu novih količina naoružanja i izgradnju novih kapaciteta. za proizvodnju streljiva. Sve je to neizravna militarizacija EU i vodećih NATO zemalja u Europi, jer Amerika se želi baviti drugim strateškim problemima, pa zato svoju vodeću ulogu u Europi sve više prepušta Njemačkoj i Poljskoj”.

A Njemačka i Poljska, smatra Kovač, trebale bi ujediniti zemlje istočne i srednje Europe za neki projektirani budući sukob s Ruskom Federacijom.

U tom svjetlu treba promatrati i gotovo istodobnu najavu vraćanja obaveznog vojnog roka u Hrvatskoj, Srbiji, na Kosovu, ali i u većini zemalja EU-a. Evidentno je da su politički pijuni dobili upute od svojih gospodara… ono što nije postignuto “cjepivima”, treba riješiti ratom…

Provjeri/nultatacka.rs

P O D I J E L I !

Citatelj

1 KOMENTAR

 1. “Pobjeda Rusije u Ukrajini za SAD neće značiti kraj krize i sukoba, a Amerikanci imaju scenarij da Njemačku što više uvuku u taj sukob. Vidimo da Njemačka pod sugestijama Amerike razmišlja o uvođenju vojnog roka, povećanju vojnog proračuna, ulaganju stotinjak, možda i 200 milijardi eura u izvanredna ulaganja u složene borbene sustave, nabavu novih količina naoružanja i izgradnju novih kapaciteta. za proizvodnju streljiva. Sve je to neizravna militarizacija EU i vodećih NATO zemalja u Europi, jer Amerika se želi baviti drugim strateškim problemima, pa zato svoju vodeću ulogu u Europi sve više prepušta Njemačkoj i Poljskoj”.
  —–

  koja to pobjeda Rusije u Ukrajini?
  pa zar cilj “specijalne operacije” prije 2 godine nije bio “denacifikacija” Ukrajine i rušenje kijevskog režima, “regime change”? I potpunuo ukdanje “umjetne države” Ukrajine? O tome je više puta grmio onaj smiješni klaun Medvjedev.

  I što se dogodilo nakon 2 godine rata? ništa posebno. Rusija je stavila direktno pod svoju kontrolu onaj pojas istočne Ukrajine, pojas koji je Rusija kontrolirala i ranije, od 2014. od puča u Kijevu, samo indirektno preko takozavnih “proruskih pobunjenika” u Donbasu, koje je pomagala indirektno. A sada Rusija to direktno kontrolira sa svojom vojskom i pripojila je to. Tom pojasu istočne Ukrajine, koje je Rusija indirektno kontrolirala od 2014. do veljače 2022. u ovom ratu, prirodano je možda još malo , par novih osvojenih gradova i sela.

  Ali “stručnjaci”, posebno iz SAD-a, bivši američki vojni zapovjednici ili bivši agenti CIA-e kao Scott Ritter i kompanija, u stvarnosti samo trolaju, oni pričaju onoj publici koja navija za Rusiju, ono što ta publika želi čuti- da su Ukrajina i Zapad izgubili a Rusija pobjedila,
  Ustvari nije se desilo ni jedno ni drugo, Od početka je bilo jasno da niti će Rusija ići u potpunu ofenzivu da sruši kijevsku vlast i osvoji cijelu Ukrajinu (koja je površinom, i bez tih 15-ak % ili malo više postotaka, koje drži Rusija), još uvijek skoro duplo veća od Njemačke, a niti će SAD i Zapad ići u otvoreni rat da bi porazili Rusiju u Ukrajini. Ustvari,su SAD i zapad samo indirektno sudjelovali slanjem oružja Ukrajini, a i to je bio zaista loš i jeftini igrokaz, jer su se kofol uvijek nešto nećkali i odugovlačili, ma ne možemo poslati te i te tenkove i rakete, pa treba vremena, pa ovo pa onio..

  Od početka je jasno da se radi o insceniranom ratu u ukrajini, i da je od početka cilj, da bude nekakav nerješen rezultat i da sve samo što duže traje

  Za to vrijeme u 2 godine rata, Rusija je sudjelovala na skupovima G20 i 2022. i 2023. godine, zajedno sa “neprijateljima”, SAD-om, Britanijom, kanadom, Japanom, Francuskom i drugima i lijepo potpisala sve odluke tamo donešene, za još više cjepljenja i porobljavnja beskorisnih izjelica. A također na skupovima ruskih “foruma”, SPIEF-a (Peterburški ekonomski forum) i EEF-a (istočni ekonomski forum), koji su obadva , u stvarnosti podružnice WEF-a, (SPIEF se i u samoj Rusiji u žargonu naziva “ruski Davos”) lijepo se raspravljalo o digitalnom porobljavanju i cjepljenjima. Plus što su se na skupovima obe ove organizacije i 2022. i lani 2023, svi sudionici morali testirati na lažnu bolest kovid, jer su organizatori skupa, poštovali pravila WHO-a.

  ako sada izbiju novi sukobi na liniji Zapad-Rusija, i ti sukobi će biti inscenirani u svrhu prikrivanja agende velikog reseta, koju lijepo sprovode svi, sve velike sile. I naravno, u svrhu, da strada što više beskorisnih izjelica.

  krajem 2021. i početkom 2022. prosvjedi protiv korona diktature u mnogim državama bili su se bas zahuktali i zahtjevao se kazneni progon zločinaca u Kanadi, Australiji i mnogim drugim državama., I onda dođe ofenziva Rusije u veljači 2022. kao kec na desetku. I svi ti prosvjedi protiv plandemijske diktature i zahtjevi za odgovornost za masovni genocid cjepljenjem, sve je to palo je u zaborav, nestalo sa scene, a gurnut je rat.
  Sada imamo također masovne prosvjede naroda, seljaka i drugih radnika u mnogim zemljama… Ljudi konačno počinju shvatati, da njihove vlade namjerno rade protiv vlastitih naroda.
  I ako režiseri kulta odluče da sada izbije širi sukob između Zapada i rusije, opet će im doći kao kec na deseku. zamislimo samo to, odmah bi nestali prosvjedi seljaka i drugi prosvjedi, koji se baš zahuktavaju..

VEZANO

najnovije