Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaWake upNa hrvatskoj javnoj televiziji počela propaganda o kukcima za prehranu!

Na hrvatskoj javnoj televiziji počela propaganda o kukcima za prehranu!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Bože sačuvaj!

I dok smo se snebivali zbog sve češćeg i sve jačeg guranja prehrane kukcima, u Europi i svijetu, Hrvatska radiotelevizija marljivo je pripremala prilog koji bismo mogli označiti kao početak promocije Schwabovog suludog plana o jedenju kukaca u Hrvatskoj.

Naime, HRT je izabrao mladu i ambicioznu Martinu Kadoić Balaško, inženjerku i magistru agronomije, da nama, priprostom puku objasni kako ne treba praviti nikakvu „frku“ oko tako jedne banalne stvari, kao što je jedenje kukaca.

Mlada Martina, nesumnjivo je „dobro obrazovana“ tijekom svog školovanja, a ovo nije zamišljeno da bude kompliment. Naprotiv.

Martina nam, nakon uvodne samohvale, objašnjava kako se pred njom otvarao svijet „spoznaje“ o kukcima, kako je sve više gazila fakultetskim hodnicima. Baš čudno…

Nakon toga Martina započinje riječima koje kao da su prozašle s jednog od WEF-ovih sastanaka.

Vrlo samouvjereno priča o tome „kako nas u budućnosti očekuje porast klimtskih promjena“, što je po njoj „jedan od najvažnijih problema pored globalne prenapučenosti“. U njenom izlaganju, osjećaju se i natruhe Gatesovog filantropskog utjecaja, jer kako kaže „sve te brojne ljude će trebati nekako nahraniti u budućnosti, a kukci se zapravo nameću kao vrlo logično, ekonomično i jednostavno rješenje“.

I eto, u samo par rečenica, složen je koncept, kojeg će jedino apsorbirati potpuno nekritički um gledatelja.

Martina u daljnjem govoru „baca“ globalističke paradigme o kukcima koji su „bogati proteinima, za čiji uzgoj ne treba puno mjesta i koji se mogu uzgajati u urbanim sredinama, a ne kao (PROKLETA, op.a) stoka.“

„Danas su nam na meniju cvrčci, koji su evo spicy barbecue flavor“, kaže Martina, predstavljajući neke od proizvoda koje je ponijela sa sobom i koji su „puni proteina, ali za razliku od govedine i svinjetine, imaju puno manje masnoća, bogati su kalcijem, mineralima, vlaknima“, ovime i onime…

„Ovo su keksi koji su isto tako sa cvrčcima, samo što je ovdje baš brašno od cvrčaka i ovo je jedan od najlakših načina kako NAGOVORITI ljude da jedu kukce. Prvo zato što ih ne vide, to je vrlo učinkovito…Onda imamo brašnare s čokoladom, kikirikijem…“, nastavlja Martina s prezentacijom proizvoda od kukaca, a sve kako bi „ljudima bilo lakše pojesti kukce“.

„Ja sam svjesna da kad ljudi vide nogice i SVE TO SKUPA da to NE IZGLEDA PRIMAMLJIVO, ali evo samo radi usporedbe, recimo ŠKAMP…nema ovdje neke velike razlike.“ Ahahahahaha! Škamp?! Martina, uspoređuje kukce sa škampom? Halo, ima li koga doma, Martina?

Zatim na red dolazi lamentacija o tome kako su „kukci nešto uobičajeno na meniju u Aziji i Africi, dakle svugdje, jedino mi u Europi svrstavamo to u kategoriju Fear Factor emisija.“

Ako vam još nije dosta, evo i zaključka.

Martina nam lijepo objašnjava „kako treba raditi na edukaciji i osvještavanju ljudi da je to zaista nutritivno vrijedno, ali isto tako educirati ljude da u budućnosti NEĆEMO IMATI NIKAKVE DRUGE OPCIJE.“

„Nitko ne kaže da ćemo mi MORATI jesti kukce u budućnosti“, hvala Martina, „ali jednostavno da bi imali dovoljno hrane za sve moramo proširiti svoje vidike i otvoriti umove, jer pitanje je što nas čeka u budućnosti, a kukci mogu biti jedno jednostavno i kvalitetno rješenje.“

I baš kao što nama Martina i HRT poručuju da otvorimo svoje vidike i da se educiramo o kukcima kao hrani za naše najmilije, ovim putem im poručujemo da I ONI OTVORE SVOJE VIDIKE I DA SE EDUCIRAJU O ŠTETNOSTI KUKACA ZA LJUDSKU ISHRANU! Evo i linkova…pa nek’ čitaju…

Uglavnom, ODBIJAM jesti kukce! Ne znam za vas…

Provjeri/HRT

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije